Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CICHA MYSZA.

PEKLA PREZERWATYWA!!!!!RATUNKU-BOJE SIE...PROSZE O RADE...

Polecane posty

Gość CICHA MYSZA.

Hej... jeszcze nie tak

Gość dsjgfdgdhfj
do lekarza jutro po recepte na postinor :)

Gość CICHA MYSZA.
NIE WKLEILO SIE CALE:/ A wiec dzis kochalam sie z chlopakiem ,pekla prezerwatywa, ale bylam zabezpieczona globulkami -chlopak nie skonczyl we mnie,ale jak wiadomo jest jakas wydzielina przed. Ostatni okres mialam 9 listopada, a raczej dzien w ktorym mialam miec 7 dniowa przerwe na krwawienie, ale do dzis nie wzielam nast opakowania bo m izabraklo i z polski nie przyszlo na czas/ studiuje z chlopakiem za granica/ bardzo prosze o rade- postinoru nie chce, bo nie chche zabijac,. ale chcialabym wiedziec, czy w tym wypadku jest mozliwe, bym byla w ciazy... bardzo sie niepokoje..:(

Gość CICHA MYSZA.
uppppppppppppppps

Gość mylisz tabletki
jakie tam zabijanie ... Mylisz tabletki. to nie sa tabletki wczesnoporonne, te do 72h. nazywaja sie LEVONELLE i mozesz je dostac w UK albo od swojego lekarza za darmo, w family planning clinic tez za darmo, albo w jakiejkolwiek aptece do 30 funtow. w aptece zadaja ci kilka pytan majacych na celu stwierdzenie czy nie ma przeciwwskazan do ich przyjecia. powodzenia. Doraźna antykoncepcja jest metodą zapobiegania niepożądanej ciąży, którą można zastosować w przypadkach, gdy doszło już do niezabezpieczonego stosunku (np. w sytuacji, gdy w czasiestosunku doszło do pęknięcia prezerwatywy). Najczęściej stosowaną metodą jest przyjmowanie specjalnych pigułek hormonalnych. Doraźne zapobieganie ciąży nazywane jest także antykoncepcją w nagłych przypadkach lub antykoncepcją po stosunku. W języku angielskim pigułki stosowane w antykoncepcji doraźnej są znane jako day after pills. Pigułki stosowane w doraźnej antykoncepcji mają podobny skład do innych pigułek antykoncepcyjnych, ale różnią się od nich wielkością dawki hormonów. Pigułki stosowane w doraźnej antykoncepcji zawierają znacznie większą dawkę hormonów. Jak działają pigułki stosowane w doraźnej antykoncepcji? W zależności od tego, w jakiej fazie cyklu miesiączkowego konieczne jest użycie antykoncepcji doraźnej, to pigułki będą hamowały owulację, utrudniały połączenie się plemnika z komórką jajową, utrudniały przesuwanie się zaplemnionej komórki jajowej przez jajowód lub utrudniały jej zagnieżdżenie w macicy. Kiedy i jak powinno przyjmować się te pigułki? Pierwsza dawka leku powinna być przyjęta nie później niż 72 godziny (trzy doby) po odbyciu niezabezpieczonego stosunku. Druga dawka musi być przyjęta 12 godzin później. Przyjęcie pigułek, gdy od niezabezpieczonego stosunku minęło więcej niż 72 godziny nie przyczyni się do uniknięcia niepożądanej ciąży. Stosowanie doraźnej antykoncepcji przez kobietę ciężarną nie prowadzi do poronienia. Aby to jeszcze lepiej wyjaśnić warto wspomnieć, że w wątpliwych przypadkach przed zastosowaniem pigułek warto przeprowadzić "test ciążowy", jeżeli wynik jest dodatni, to stosowanie pigułek nie ma sensu. Pigułki do doraźnej antykoncepcji nie mają nic wspólnego z tzw. pigułką RU486, która ma działanie poronne. RU486 w Polsce jest nielegalna, natomiast w Wielkiej Brytanii jak najbardziej legalna i dostępna.

Gość mylisz tabletki
Jak miałaś globulkę i nie skończył w Tobie to jest jakaś nadzieja, że się wymigacie. Ale weź też pod uwagę, że po przerwaniu pigułek często wzrasta aktywność jajników i płodność. Myślę, że prawdopodobieństwo zajścia jest nieduże - decyzja należy do Ciebie.

Gość CICHA MYSZA.
Dzieki za odzew Dziewczyny..! to ze jednak napisalam ze jestem za granica to nie musi znaczyc ze jestem w WB :) jestem w calkowicie innym ,b katolickim kraju, gdzie ta taBletka jest zabroniona. Ja dzis dzwonilam do poloZnej do Polski/pomoc ginekologa/, i ona mi powiedziala, ze jesli - nie skonczyl we mnie -mialam globulke nie powinno nic zlego sie stac. Chcialabym uslyszec inne glosy ,czy ktos mial podobna sytuacje? Bardzo sie stresuje..

Gość CICHA MYSZA.
no jasne.. ona< jest bezbarwna i przypomina troszke nasz ,,kobiecy,, sluz

Gość CICHA MYSZA.
w gore!

Gość CICHA MYSZA.
z nadzieja...

Szkoda życia na nerwy. Myślę, że prawdopodobieństwo jest bliskie zeru. Wypij melisę na uspokojenie. Właśnie na taki wypadek wkładałaś sobie globulkę, jesteś bardzo rozsądna. Nawet jeśli jakiś plemnik desperat trafił do pochwy to globulka sobie z nim poradziła. Uśmiechnij się.

Gość CICHA MYSZA.
dziekuje MLODA40. Wlasnie mi brakowalo slow< otuchy, pomimo mojego wieku / 25 lat/ nie jestem zbytnio doswiadczona jesli chodzi o zycie seksualne. Moj chlopak byl przerazony wczoraj ,az chrypki dostal jak mowil. Nie jestem w Polsce, a tutaj seks to sprawa tabu, no a< wiadomo jak z rodzicami nie mowi sie o ,,tych ,,sprawach:/ Bardzo dZiekuje za wsparcie, kazde slowo sie liczy!

Gość eeee chyba wam nic
nie wypadnie :) jesli w tobie nie skonczyl..bylas zabezp. globulkami to nie ma cudow...

młoda 40 ale ty fajna jestes... dużo rzeczy sie można od ciebie dowiedziec szkoda ze moja mama nie potrafi tak ze mna rozmawiac :/ brakuje mi kogos takiego

Gość CICHA MYSZA.
tak, przyznaje racje..mam nadzieje, ze kiedys sama bede taka mama!

Gość amant ty to jak cos palniesz

Gość uszy do gory badz dobrej mysli

Gość Olga Borysss.
No nie smuc sie, bo zabezpieczalas sie podwojnie z chlopakiem.

Gość no co jest..

Gość nie martw sie dziewczyno

Gość a ktos mial podobna historie

Gość noo i jak tam

Gość nie martw sie bo szanse sa
znikome :)

Gość w gore hejjjj

Gość .bmnmbbvm

Gość CICHA MYSZA.
Moze to smiesznie zabrzmi, ale rano wczoraj i dzis czuje mdlosci,szczegolnie z rana, boli mnie brzuszek troszke/czuje, ze cos sie tam dzieje/ moze jestem przewrazliwiona, bo 2 dni temu bylam na urodzinach i potem zle sie czulam/ mialam tez biegunke/ bo to chyba niemozliwe by mdlosci byly w 1 lub 2 dniu ,,po zaplodnieniu,,? mam nadzieje, ze to tylko sprawa zle przygotowanego jedzenia;/