Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka tematu

Mam 31, jeszcze nie chcę dziecka ale...

Polecane posty

Gość autorka tematu

kiedyś zacznę starania i będzie to późna pora w wypadku gdybym miała mieć problemy z zajściem w ciążę. Na dodatek podejrzewam że problemy są możliwe bo zawsze miałam nieregularny okres, a teraz krwawienia bardzo króciutkie (dwa dni, maksimum trzy). Jak sądzicie, czy powinnam pójść do lekarza profilaktycznie, sprawdzić płodność? Jakie to badania?

Gość ALIDIIIA198
A po co najpierw sprobuj a jak nic to wtedy badania na plodnosc

Gość autorka tematu
No... tak bym mogła gdybym się starała o dziecko wcześniej. A ja jeszcze nie chcę. Tymczasem po tym weekendzie gdy okres znów skończył mi się po 2 dniach, zaczęłam się obawiać.

Gość a czy po dwóch dniach
masz jeszcze plamienia ?

Gość autorka tematu
no, mam dwa pełne dni krwawienia, ostatnio wieczorem przed pierwszym dniem już krew, trzeciego dnia plamienie a co, to nie jest takie niepokojące? :)

Gość przerąbane masz
początki menopauzy:O

Gość autorka tematu
;D

Gość a czy po dwóch dniach
ja mam okres 2-3 dni(w tym jedną noc) i pózniej plamienia gdy pytałam się ginekologa czy to normalne powiedział, że jak najbardziej mam 29 lat i jestem w trakcie starań i leczenia :(

Gość autorka tematu
kiedy zaczęłaś się starać? musisz się leczyć hormonalnie? hmmm... ja w sumie nie wiem czy to normalne, kiedyś miałam inaczej ale okres w końcu zmienia się wraz z wiekiem kobiety, te obfitsze krwawienia miałam wówczas gdy z kolei cykle bardzo dlugie i nieregularne

Gość jestem 4 lata po ślubie
przez te 4 lata kochalismy się bez zabezpieczenia i nie zaszłam w ciążę (co prawda uważalismy w dni płodne- czasami ;)... myśleliśmy, że jak zajdę w ciążę to tez będzie fajnie i nie będzie to problem dla nas )już to powinno dać mi do myślenia od ponad roku "celowaliśmy" w dni płodne (testy owulacyjne, mierzenie temp.) i nic we wrześniu trafiłam do ginekologa który wysłał mnie na badania hormonalne i od miesiąca biorę lek

Bezwzględnie poszłabym na Twoim miejscu do ginekologa. Nie, żeby szukac choroby, ale cytologia raz w roku to naprawdę konieczność. Przy okazji rozwieją się Twoje wątpliwości, radzę zapisz sobie na karteczce wcześniej o co chcesz spytać lekarza. Ja tak robie, bo w emocjach zawsze zapominam o co jeszcze chciałam spytać. Idź się zbadać! To po prostu kwestia dbałości o swoje zdrowie i zdrowie matki Twoich dzieci (niezależnie kiedy je będziesz mieć). W razie jakichś niedociągnięć zawsze zdążysz się wcześniej wyleczyć - a nie później stresować się upływającym czasem. Jutro zarejestruj się do gina. Mam nadzieję, że trafisz na sympatycznego. Z moich doświadczeń wynika, że mężczyźni są bardziej delikatni podczas badania i jakoś bardziej komunikatywni. Ja trafiałam na same brutalne panie-ginekolog.

Gość najlepiej po 50siatce
40 lat to przeciez jeszcze nieopowiedzialna mlodziez:(

Gość najlepiej po 50siatce
nie sfrustrowana ,ale nie idealistka.Gratuluję optymizmu młodej 40stoletniej