Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adonisseee

Chodzi o TOKSOPLAZMOZĘ, mam pytanie

Polecane posty

Gość adonisseee

otóż od kiedy tylko pamiętam zawsze w moim domu były koty. Obecnie też mam dwa kocurki - to moje 9 i 10 z kolei i teraz pytanie: czy jeśli w moim domu koty były od "zawsze" to w moim organiźmie już powinny być wytworzone przeciwciała?

Gość adonisseee
dzięki:) potrzebowalam takiego potwierdzenia "na teraz" żeby być spokojniejszą:) ale badanie oczywiscie wykonam:) pozdrawiam:)

Gość adonisseee
wielkie dzięki dziewczyny:) z tego co mi wiadomo badanie to należy powtórzyć 3 razy podczas ciąży, ale jeśli okaże się przy pierwszym badaniu, że mam przeciwciała, to nie będę musiałą już robić tych dwóch pozostałych?

ja tez mam od dziecka kontak z kotami ... Teraz mam dwa i byłam na 100% przekonana ze mam przeciwciala. niestety ani ja ani moja siostra nie mamy przeciwcial:( od kotow trudno sie zarazic mimo wszystko

Gość adonisseee
Mini, wielkie dzięki, że zechciałaś się wypowiedzieć w tym temacie:) czyli jednak...

U mnie w domu koty były od zawsze, głaskałam też wszystkie napotkane koty i w ciąży okazało się że mimo to nie mam przeciwciał.

Jeśli będziesz miała przeciwciała to jest OK (o ile to nie jest \"świeży nabytek\") i z tego co wiem dalsze badania w tym kierunku są zbędne.

Gość eeeh a
ile kosztuje badanie na przeciwciala i na ustalenie grupy krwi??

Gość tez jestem posiadaczka
kotki mam ja 5 lat robial toxo i zero przeciwcial,co bylo dla mnie dziwne