Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królowajaśminowa

do katolików mam pytanie-byłam na chrzcinach gdzie rodzice i chrzestni ....

Polecane posty

Gość królowajaśminowa

nie byli u spowiedzi a przyjeki komunie św. czy to dziecko jest katolikiem?

Gość ni wiem
nie wiem jesli katolicy to dziecku trza współczyć

Gość upppppppppppppppppp
a skad wiesz ze nie byli u spowiedzi. ja jak bylam matka chrzestna to musialam dac proboszczowi parafii gdzie bylo chrzczone dziecko taka karteczke z podpisem od ksiedza u ktorego sie spowiadalam

Gość kaska889
ja bylam ostatnio chrzestna i tez nie bylam u spowiedzi, a karteczek nie zbierali, w ogole nic nie wspominali ze wymagaja,prob tez nie bylo...ogolnie lajcik :D

Gość mogli by u spowiedzi wcześniej

a może w życiu nie popełnili żadnego grzechu?😴 ale niektórzy to mają problemy...

Gość karolinkaa
tak to tylko katolicy potrafią !!!!!!!!!!!!!!1 bez spowiedzi dac dziecko do chrztu - ale zdolni !!!!

ochrzcic dziecko moze kazdy... przeciez dziecko to osobna istota i nie przejmuje grzechów od rodziców...a rodzice maja jak by plusa bo chca wprowadzic dziecko do wiary katolickiej....a poz a tym jak wyglada spowiedz? hymmm? ja jak bylam uspowiedzi to powiedzialam ta sama kwestie co zawsze i rozgrzeszenie odstałam... i to byla spowiedz? spowiedzi nie uznaje!!!ja bede sie tylko przed Panem Bogiem wstydzic moich czynów.j jedynie osoba ktorej zrobiłam cos złego moze mi wybaczyc a Pan Bóg moze mnie osadzic.

spowiedź jest żeby księża mieli sobie pod pamięciówy zjechać🖐️

Gość cugowata
ha ha,ja bylam na takich chrzcinach,ze ani chrzestni,ani rodzice nie poszli do komuni...nawiasem mowiac,to byl chrzest mojego dziecka.Ma sie zdrowo,rosnie duze i jest wesole;)

Gość ale jak
jak ja byłam chrzestną to poszłam do spowiedzi bo musiałam mieć podpisaną karteczkę....spowiedz jest chyba tylko po to żeby księża mieli o czym gadać na partyjce brydża :O

Gość cugowata
i ksiadz nie wymyslal...chwala mu za to.To mlody i otwarty umysl.Zdaje sobie sprawe ,jakie sa ostatnio sady o klerze.Powiedzialam,ze chce aby dziecko przyjelo wszystkie sakramenty,bo nie mam nic przeciwko wierze katolickiej(zazebia sie z kodekstem etycznym)mimo,ze jestesmy z mezem niewierzacy.