Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inter vivos

Studia w Holandii. Prawnicy W Holandii!

Polecane posty

Gość inter vivos

własnie koncze prawo w Polsce? na horyzoncie pojawił mi sie wyjazd do Holandii... powód? ;]]facet:) jAKIE perspektywy ma z moim dyplomem. czy ktos kojarzy jak tam wygladaja aplikacje prawnicze, praca w zawodzie notariusza,adwokata??? za jakiekolwiek info dzieki

Wiesz co?? Wydaje mi sie, ze jesli chcesz pracowac w swoim zawodzie a nie znasz holenderskiego, to bedzie ciezko cos znalesc. Aczkolwiek nie jestem pewna, gdyz branza prawnicza mnie nie interesuje. Osobiscie tez pracuje w Holandii, w swoim zawodzie (finanse) i wiekszosc klientow, ktorych mamy sa to raczej firmy nie-hokenderskie, takze w moim wypadku znajomosc holenderskiego jest atutem, aczkolwiek nie niezbednym.

witam!!mieszkam w Holandii i aktualnie musez uczyc sie tego jezyka. jezeli chcesz pracowac w swoim zawodzie to musisz znac ten jezyk. przynajmniej tak jest w mojej okolicy.a znasz angielski na wyzszym poziomie?i slownictwo z zakresu prawa?bo to jest tez duzy atut tutaj!

Gość tut ziens
do przedmówców a w jakich zawodach pracujecie? i jak oceniacie atmosfere w pracy??/

Ja skonczylam studia w Holandii i tam tez pracuje. Bez znajomosci niderlandzkiegi i minium innego jezyka obcego (ma sie rozumiec oprocz polskiego) nie ma nawet mowy zebys dostala dobra prace, natomiast o pracy prawnika zapomniij. Prawnikow w Holandii jest mnostwo, bo wbrew pozorm to jedne z latwiejszych studiow (powaznie mowie, zapytaj obojetnie jakiego Holendra) Ja jestem po ekonomii, wiec specjalnie za duzo z prawnikami nie mam do czynienia, ale wierz mi. Bardzo trudno cokolwiek zrobic z polskim dyplomem, a szczgolnie prawniczym. Opcja dla ciebie jest nostryfikacja dyplomu, ale o to to juz musisz pytac osobiscie konkretnej uczelni, ktora oferuje prawo jako kirunek np. uniwerytetu w Leiden.