Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buraczek czerwony

WYSYPKA U NIEMOWLACZKA - MAMY PORADZCIE MI COś...

Polecane posty

Gość buraczek czerwony

mojej małej córeczce, która ma 4 tygodnie wyszła na policzkach wysypka - takie małe czerwone krosteczki. Myślałam, że to może po zupie pomidorowej, którą zjadłam w piątek (wysypka pojawiła się w sobotę), ale krostki dalej są - po jakim czasie od odstawieniu produktu, który mógł spowodować reakcję alergiczną wysypka znika? I ewentualnie jakie mogą być przyczyny takiej wysypki? I jak można ją leczyć?

Gość reakcja alergiczna
na pokarmy objawia sie czerwonymi policzkami jakby polakierowanymi i szorstką skóra a nie wysypką. może to potówki albo alergia na proszek albo na cokolwiek, z czym dziecko się styka zewnętrznie?

Gość Kwietniówka
Wysypka zazwyczaj wyskakuje ok 6 godzin po podaniu pokarmu lub zjedzeniu go przez mame.

Gość buraczek czerwony
a po jakim czasie od odstawienia tego pokarmu powinna zniknąć??

Gość buraczek czerwony
aaa i czy potówka może pojawić sie na policzkach?i po jakim czasie znika?

Gość Kwietniówka
Może na drugi dzień,różnie to bywa.

Gość buraczek czerwony
więc co moze ta wysypka oznaczać???

Gość ja z wszystkim ...
ide do lekarza moze Ty tez raczej idz jesli cos mnie niepokoi tak wlasnie robie ;)

u takiego maluszka moze byc jeszcze tradzik niemowlecy, drobne czerwone krosteczki, pojawiajce sie na twarzy po placzu albo po rozgrzaniu np, jak dziecko lezalo na boczku to na policzku i na skroni, a znika po ochlodzeniu np. jak wyjdziesz na spacer; jesli nie to potowki albo reakcja alergiczna; najlepiej pokaz lekarzowi

Gość buraczek czerwony
ale czy potówki mogą występować tylko na buzi???? a jeżeli to reakcja alergiczna to na miłość boska na co??? jem ryż, gotowane mięso i chleb z masłem i wszystko do tej pory było w porządku!

Popieram qrkę wodną. Moje dziecko tez miało takie krosteczki i pediatra stwierdziła, że to od hormonów mamusi. A nie możesz podejść do pediatry w przychodni i zapytać? W ten sposób otrzymasz lepszą diagnozę.

Gość buraczek czerwony
no jutro pójdę ...ale boje się co usłyszę

moja tez ma to samo i połozna powiedziała mi ze to reakcja alergiczna na pokarm i mało tego moze byc wywołana produktem który jadłam 2 tyg temu, wiec pewnie nie dowiem sie od czego to...chyba trzeba czekać i uważać na to co sie je, a tak poza tym to najlepiej nie jeść nic bo od wszystkiego może byc uczulenie