Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BARBII

ON TEGO NIENAWIDZI!!!!!!!!!POMóżCIE!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość BARBII

mój syn dosłownie drze się przy przebieraniu po kąpieli i przy zmianie pieluszki - czym to może być spowodowane????i jak temu zaradzić???????????

mój też w dodatku się wygina i co chwila ucieka, poprostu tego nie lubi, przy zmianie pieluszki latam za nim jak głupia po całym mieszkaniu :)

echh moja sie drze przy kazdym przebieraniu... wlozenie czegokolwiek na nia graniczy z cudem bo niecierpi sie ubierac, nie lubi sie czesac a zakladanie czapki i rekawiczek to prawdziwy koszmar...buty sciaga zanim jej do konca je zaloze :):D:D Dzieci tak mają.

Gość BARBII
ale mój synek nie ma jeszcze miesiąca!

A przewijasz go przed czy po jedzeniu? Ja jak przebierałam mojego przed to też był zawsze koncert. Może jest głodny kiedy to robisz? Ja teraz przewijam po jedzeniu, a w czasie przewijania staram się go zabawiać. Ale noworodka raczej się slabo zabawia ;)

Gość BARBII
zawsze po jedzniu - tylko odczekuję chwilkę żeby mu się nie ulało..

Moja mala ma prawie 3 latka a mycie wlosów i czyszczenie uszu to jeden wielki krzyk w łazience i wyrywanie się. Tragedia:(

apropo rzeczy których moja corka nie lubi to jak jej odciagalam kiedys katarek z noska \"katarkiem\" to tak sie darla ze myslalam ze oguchne. ledwo skonczylam odciagac a tu tel od sasiadki czy u nas wszystko ok :D:D:D Jednak najbardziej to nie lubi odciagania kataru. Naprawde jakbyscie slyszaly jak sie przy tym drze to szok. A przeciez nawet tej koncówki jej nie wklądam do noska tylko nosek jej tym dotykam.

Gość nie pomyślałaś że
może być mu zimno? miałam podobny problem zwłaszcza z kąpaniem i mimo że łazienka była ciepła to darł się okropnie, w końcu mądra teściowa stwierdziła że coś jest nie tak, a że jest położną zorientowała się pierwsza i przywlekła grzejnik dodatkowy, grzaliśmy ile się dało w łazience dosłownie ukrop, za to dziecko nie płakało. Podobnie było z przewijaniem, gdy włączyłam suszarkę i w pewnej odległości położyłam na łóżku tak żeby strumień cepłego powietrza dmuchał na nóżki, przewijanie było bezproblemowe, moje dziecko okazało się potwornym zmarźluchem :). fajnie gdy mąż pomaga w przewijaniu wtedy dmucha suszarką od góry na nóżki już nie wspomnę że skierowanie suszarki na brzuszek dziecka gdy ma kolki daje niesamowitą ulgę. Jeśli dziecko ma np 9 miesięcy i ucieka jest to pewien etap który przejdzie z czasem, trzeba wtedy sadzać dziecko na kolanach i zakładać pampersa na siedząco - kwestia wprawy :)

MaMani, mogę sobie wyobrazić. Moja sie tak drze, jakby ja ktoś ze skóry obdzierał.

noworodek nie lubi być goły, od razu po kąpieli przykryj go pieluszką i po kawałku ubieraj, powinno pomóc

U hu, to moja Lusia jest chyba wyjątkiem, bo uwielbia przewijanie, rozbieranie, dłubanie gruchą w nosie, zaglądanie w gardło i takie tam :) ogólnie kocha, gdy coś się dzieje. No może za wyjątkiem zakładania czapki :) Początkowo nie lubiła kąpania. Położna zaleciła lać więcej wody do wanienki i owijać malutką pieluszką tetrową. Do pieluszki nie doszliśmy, bo większa ilość wody pomogła. Moim zdaniem podstawowym manewrem wspomagającym te wszystkie czynności których Twój malec nie lubi, będzie spokój. Rób wszystko bardzo powoli, mów do niego, nie trząś się, pogłaskaj malca, gdy zaczyna się wkurzać, a nie przyspieszaj tempo ubierania (żeby zdążyć nim całkiem się rozwrzeszczy), staraj się nie denerwować i uspokój go \"behawioralnie\" ;)