Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izucha

jak wyglada stara matura z j.angielskiego?

Polecane posty

Gość slikaczek
ja zdawałem ale to było z 5 lat temu ;-)

to napisz mi jak przebiegal egzamin,co miales na pisemnym i na ustnym?

Gość slikaczek
kurcze na pisemnym egzamin z 3 godzinny , czesc leksykalno- słowna , wypracowanie i rozumienie ze słuchu , czesc ustana to ze 3 pytanka , 2 gramatyczne i jeden topik do omówienia , egzamin przypominał troche egzaminy cambridge w okrojenej wersji lub dawne egzaminy an studia , kiedys były niezłe ksiazki np Longman(sam z nich korzystałem)a przygotowujace do matury z angielskiego ale traz jak jest nowa matura to chyba znikneły z rynku

Gość slikaczek
ale jak to mzliwe ze zdajesz styara mature , chyba do 2004 roku była tylko

Gość no zlamanie penisa
w szkolach zaocznych i wieczorowych dalej mozna zdawac stara. ja zdawalam tylko usta z angielskiego, ale poszerzona i gramatyka 10zdan, jeden dluzszy topic do omowienia i kilka tzw sytuacji, czyli cos komus wytlumacz, opowiedz w kilku zdaniach

tzn.wypracowanie? :( slyszalam ze np.jakis list albo cos....a jakie moga byc pytania z gram.na ustnej? przykladowe...

Gość slikaczek
nie che cie wprowadzac w bład bo to było juz ajkis czas temu i nie pamietam ....to wyparcowanie to list , opowiadanie albo coś innego , poszukaj moze w antykwaritach ksiazki Longmana "Matura z jezyka angielskiego" - zestawy testów" , autor: Misztal, Mrozowska, Szmerdt ...moze gdzies znajdzieś ,tam był yprzykąłdy egzaminów . Wiem, ze od paru lat juz nie było w wznaowienia bo teoretycznie nie ma juz starej matury wiec nie sadze ze dostniesz to w ksiegarni jezykowej , mzoe posszukaj w jakis uzywanych antykwariatach

Gość slikaczek
przepraszam ze pisownie :-)

Gość no zlamanie penisa
ja moge mowic tylko o tej poszerzonej ustnej. wiec 10 pytan z gramatyki glownie wpasowac czasy, dokladnie nie pamietam co bylo. pozniej losowo dluzsza formowa wypowiedzi ustnej czyli opowiadasz jakies temat jak w repetytorium z angielskiego byly tematy, ale raczej cos trudniejszego niz opowiedziec o sobie np. reklama, albo internet i na kobiec te sytuacje czylu czytaja ci jakas sytuacje, w ktore sie znajdujesz i musisz zareagowac np ktos pyta o droge i musisz powiedziec jak dojsc i tak 3 razy