Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolek_mi

ankieta dla młodych niegłosujących

Polecane posty

Gość no zlamanie penisa
hej zroba taka dla glosujacych:D

Gość jolek_mi
Wiesz, to że sam głosowałeś to bardzo dobrze o Tobie świadczy;) Ale mam prośbę, jeżeli znasz kogoś kto z róznych powodów nie wziął udziału w ostatnich wyborach, proszę przeslij mu link z moją ankietą. Potrzebuję jeszcze 65 takich osób:):) pozdr

Gość to bedzie ciezko bo
namowilam wszystkich aby poszli na wybory, ale podnos topic moze ktos sie skusi

Gość jolek_mi
Na prawde dziękuję za każdą wypełnioną ankietę. I niby PO wygrała wybory dzięki młodym osobom, ale i tak znaczna ich część do wyborów po prostu nie poszła bo np. była w pracy, w szkole czy zwyczajnie nie miała czasu żeby sie przespacerować do urny. Bardzo ciekawi mnie dlaczego wy nie poszliście głosować? Piszcie i wypełniajcie:)

Ja byłam co prawda za granicą wtedy, ale gdybym chciała, to wybrałabym się. Nie poszłam dlatego, że kiedy patrzę na naszych polityków robi mi się niedobrze. Z tych wszystkich złych opcji wybrałabym pewnie PiS, chociaż mam lewicowe poglądy. Nie chciałam tego robić, więc nie zrobiłam nic. Może kiedyś się wybiorę na wybory... Może. Póki co nie byłam nigdy. Nasza polityka jest zanurzona po uszy w wydarzeniach lat powojennych, nie da się tego obejść, dlatego nigdy nie zagłosuję na SLD i im podobnych (tfu, tfu), a PO to kłamcy i populiści, co widać na pierwszy rzut oka, zresztą swoje pewnie mają za uszami, nie tylko jeśli chodzi o to co nakradli ostatnimi laty, ale też w czasach PRLu, nie chce mi się w to błoto wchodzić, naprawdę. I być naiwniakiem nie chcę.

Gość jolek_mi
Piszesz, że jakbys juz poszła głosowac to w sumie najlepiej głosowac na PiS. Ale pzrecież to oni cały czas grzebali się z przeszłością i dla nich ważne było to żeby sie z nią rozliczyć. Jakby to był nasz najwazniejszy problem. Owszem przeszłość tez jest ważna, ale dla nich to był cel przewodni. Nie mówię, że PO jest super, twierdzę, że jest jednak lepszą opcją niz zaściankowy PiS.

\"Nasza polityka jest zanurzona po uszy w wydarzeniach lat powojennych, nie da się tego obejść\" Miałam na myśli, że jeśli ktoś nie rozliczy tych ludzi, nie odbierze wielkich emerytur zbrodniarzom, nie wyjawi prawdy o tamtych czasach, to będzie jawna niesprawiedliwość społeczna. Nie da się tego obejść, to znaczy, że jeśli mam wybierać, to wybiorę najczystszych ludzi. Ale wielu Polaków uważa jednak że to nie jest ich najważniejszy problem i może mają rację. W każdym razie w związku z tym, że miałabym wybierać w imieniu wszystkich Polaków, wolę wcale jeśli mam takie wątpliwości.

Gość jolek_mi
Ale ciekawe ile czasu i pieniędzy pochłonęłoby rozliczenie się z przeszłością? Według mnie Polska ma o wiele gorsze problemy, a nie akurat odbieranie emerytur byłym agentom, chociaz na pewno jest co zabierać:)

Gość AdamKa
1. Dla mnie jest nieistotne to kto był UBekiem a kto nie był - oni sami w końcu wymrą (tak jak żelazny elektorat Ojca Tadzia). 2. Dla mnie jest istotne to, że nazywają mnie "pokoleniem 1200 (brutto)". 3. Przykro mi, kiedy wszyscy dookoła emigrują bo w PL najniższe wynagrodzenie nie starcza na nic, podczas gdy (chociażby) na Wyspach Brytyjskich za najniższe wynagrodzenie stać by mnie było na normalne (a przynajmniej 'normalniejsze') życie - na kino, teatr, zakup CD z muzyką a nawet na opłacenie RATY KREDYTU za mieszkanie! - na te rzeczy w PL z mojej wypłaty to mogę iść do kina z dziewczyną (a i to rzadko)... 4. Cieszę się, że PiS odpadło od sterów w tym państwie - powinno to zadziałać jak zimny prysznic na wszystkich tych, którzy ostatnie wybory olali - "Bo po co iść głosować, przecież to i tak wszystko jedno". I znowu mi było smutno, że cała Unia Europejska (i nie tylko) śmiała się z naszej dumy i buty, przez naszą quasi-politykę zagraniczną, przez to ciągłe grzebanie się w smrodzie przeszłości, przez to że nikt nie przekona nas że białe jest białe a czarne jest czarne... Z tego ciągłego dzielenia państwa na "Nas" i tych, którzy są tam gdzie stało ZOMO.

Gość jolek_mi
I ucichło... Czy na prawde wszyscy mlodzi ludzie głosowali w tym roku? ;)

Gość jolek_mi
Dzisiaj także szukam młodych niegłosujących:) link do ankiety na samym początku. Zachęcam i pozdrawiam;)

Gość mysioskoczek
a ja mam w dupie tą całą politykę, dlatego nie głosowałałem..

Gość katarzynka8521
ja się na polityce nie znam i mnie to kompletnie nie interesuje.. poza tym politycy śmierdzą :P

Gość mysioskoczek
chyba polityka śmierdzi;):P

Gość katarzynka8521
nieee.. chyba jednak raczej politycy ;)

gardzę ludźmi którzy nie głosowali a którzy potem na cokolwiek narzekają🖐️ to żywe gówna które należy rozdeptać:classic_cool: :classic_cool:🖐️

Gość skoczek mysi
jakbys chciał rozdeptać tych co nie głosowlai to byś został sam;);)

taaak? to skąd tak wysoka frekwencja? zastanów się zanim coś napiszesz:o🖐️

Gość skoczek mysi
55% frekwencja to że juz niby wysoka?? A co z pozostałymi 45%?? W 2005roku było na odwrót. Gdzie oni wszyscy byli?? W sumie nie ma sie im co dziwić..

nie usprawiedliwiaj się teraz pewnie będziesz narzekać że nie ma cudu gospodarczego, że basenu ci na wsi nie budują itd. nic tylko czekać na gotowe a dupy się nie chciało ruszyć żeby zagłosować nie mówiąc już o poznawaniu programów wyborczych... :o

Gość skoczek mysi
ale program wyborczy to jedno, a rządzenie z super koalicjantami to drugie.. Ja nie chce basenu na wsi, tylko niech mam czym do tego basenu do miasta wieczorem doojechac, bo z tym jest problem.. i jeszcze żeby karnety dla studentów były;) czy ja na prawde wiele wymagam...

Gość katarzynka8521
a ja bym tam chciała basen na wsi :P zniżki, karnety.. i żeby jeszcze cukierki rozdawali :P

Gość katarzynka8521
duuużo cukierków ;)

Gość skoczek mysi
no to jak tak lubisz cukierki to ja sie nie dziwie ze potrzebujesz chodzic na basen:P

no to miałaś okazję by zagłosować i zmienić ten kraj by nie rządzili super koalicjanci wtedy byś mogła narzekać że nie wygrali ci na których zagłosowałaś nie każdy może z każdym założyć koalicję ale żeby takim tępakiem politycznym być... no cóż, widać wolisz by inni Ci narzucali swoją wolę

Gość skoczek mysi
hmm.. wiesz, problem jest w tym, że moge oddać tylko jeden głos.. Jeden głos który tak na prawde nic nie zncazy.

Gość jolek_mi
Czy na forum sa teraz młodzi niegłosujący?? Ankieta czeka:P;)

Gość jolek_mi
Nadal szukam i czekam..