Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolek_mi

ankieta dla młodych niegłosujących

Polecane posty

Gość jolek_mi
i własnie o to chodzi.. ktos własnie wypełnił. Dziekuje Tobie:):)

Gość jolek_mi
młodzi niegłosujący łączmy się;)

Gość katarzynka8521
no co jak co ale żeby się wyzywać w tak ważnym temacie ;/ sam jesteś idiota :P

Gość jolek_mi
ale Ty wylewny jesteś :P:P

Gość jolek_mi
ale z drugiej strony miłe że tak się zainteresowałes moim postem:P:P aczkolwiek takie słowa obraźliwe na moj temat, no wieeesz.. hmm:P

Gość AdamKa
Hm. Panie pedro* Był już jeden chętny do rozdeptywania żywych gówien. Nazywał się Adolf Hitler. To co piszesz trąci fanatyzmem i faszyzmem. Ale.. Podzielam zdanie, że ci, którzy nie byli na wyborach a potem na cokolwiek chcą narzekać - nie mają do tego moralnego mandatu. Taka już jest wada demokracji. Kiedyś słyszałem taką piosenkę. Nie przytoczę dokładnie cytatu ale chodziło o coś takiego: "Nienawidzę Twoich poglądów ale zabiję każdego kto chce zabronić Ci ich głosić" - dlatego wolno ludziom nie brać udziału w wyborach. Ich sprawa. Szkoda, że tak właśnie jest - w kraju, który nie był bardzo długo suwerenny (i nie mam na myśli tylko 1945-89) powinnyśmy mieć głód demokracji, świadomość demokracji. A tak to wygląda jakbyśmy tęsknili za "zdalnym sterowaniem"... Nie twierdzę, że takie rozwiązanie jak w Australii byłoby złe - obowiązek wyborczy, za nieuczestniczenie w wyborach mandat. Ale to już jest skrajność. Powinniśmy postawić na edukację wyborczą - żeby NIKT nie powiedział, że "mój jeden głos nic nie znaczy". Np opcja, na którą głosowałem nie jest idealna - nie ma takiej wśród partii i nigdy nie będzie. Wybrałem to co wydaje mi się najmniejszym złem. Pozdrawiam Adam

Gość kwas i zasada
się kolega rozpisał;)

pedro dobrze wiedziec, ze sie jest gownem, dziekuje za poinformowanie mnie o tym. ale chyba wole byc gownem wg ciebie , niz takim chamem jak ty

Gość jolek_mi
Pedro.. bo Ty myslisz, że jak ktos nie głosował to do pieca z nim;) ale kolego, Ty sobie chyba sparwy nie zdajesz, że jest masa ludzi, kórzy zwyczajnie w dniu wyborów nie sa w stanie pójść do urny, bo np. są cały dzień na studiach, albo pracuja w markecie:P Nasze wspaniałe państwo niestety nie daje żadnej mozliwości do zagłosowania osobom, ktore by chciały a nie moga głosowac. Więc mniej problem przede wszytskim do rządu.. o..

Gość AdamKa
Do jolek_mi: Sądzisz, ze gdyby istniały możliwości głosowania np przez Internet sytuacja by się zmieniła? To znaczy, czy wzrosłaby wg Ciebie frekwencja? Pytam bo podobnie jak pedro* nie jest mi obojętne to jaką mamy frekwencję wyborczą. Ale podejśćie mam trochę inne ;) Pozdrawiam Adam

Gość jolek_mi
Do AdamKa: A żebyś wiedział. Gdyby zostały wprowadzone jakieś inne metody głosowania, np. oddawanie głosów przez Internet jest duże prawdopodobieństwo, że frekwencja byłaby większa. Wręcz jestem tego pewna:):)

Gość AdamKa
A jak technicznie bys chciała rozwiązać sprawę głosowania przez internet? Żeby nie było możliwości podszycia sie pod kogoś innego?

Gość jolek_mi
Ktoś wypełnił, dziękuję i pozdrawiam;) czekam na następnych chętnych:):) ha

Gość a imie jego 69
O jaki ciekawy topic :) nareszcie moge powiedziec komus dlaczego nie glosowalem. A było to tak - wstałem rano lewa nogą i powiedzialem sobie że do dupy z takimi wyborami na które trzeba chodzić osobiście a nie można jakoś tak inaczej.. nie wiem - gołębiem pocztowym, z procy albo co..

Witam dzisiaj, zachęcam do wypełniania ankiety i wypisywania na forum waszych powodów nieobecności w ostatnich wyborach:)

Gość a ja byłem na wyborach
i jestem z tego dumny.

Gość do pedro
ale że niby co? Kto komu narzuca wolę? Każdy noże robic to co chce.

Gość myszka 20007
Jak sobie pomysle o polityce z Lepperem i Gietychem w roli głownej to sobie przypominam dlaczego nie głosowałam..

Gość dokładnie..
to dopiero były barany;)

Gość katarzynka8521
Nie obrażajcie baranów :P

Gość lucascoma
Zostałem zmuszony dooo wypowiedzenia sie wiec się wypowiadam że głosowałem na PO ;] bo mam dosc kaczek i zapędów dyktatorskich i ich niskiego poziomu inteligencji ;] a teraz mam nadzieję że będzie leppiej ;]

fajnie że głosowaes, ale może Twoi znajomi z różnych przyczyn nie głosowali? Szukam własnie takich osób!! :):)

Gość AdamKa
lucas: bardzo dobrze, że poszedłeś do wyborów z nadzieją. Nadzieją że będzie lepiej dzięki Twojemu głosowi. I o to chodzi w świadomości wyborczej :) Pozdrawiam Adam

ale dlaczego powodów niegłosowania ma być tylko 3 😭 i po co te gwiazdki na końcu pytań? może ja ślepa jestem i czegoś nie doczytałam :D wypełnić, nie wypełnić, wypełnić, nie wypełnić... ;)

Dziekuje za zainteresowanie, a poza tym to gwiazdki są przy każdym pytaniu bo wszystkie pytania trzeba obowiązkowo wypełnic, więc się nimi nie przejmuj. A powodów niegłosowania najlepiej zaznaczyc maksymalnie 3, gdyż po prostu co za duzo to niezdrowo.;) Bedzie mi potem łatwiej i lepiej czytać wyniki.