Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy_pomocy

Mam 28 lat i oblewają mnie zimne poty...co to może być???

Polecane posty

Gość pomocy_pomocy

Gość pomocy_pomocy
W sekundzie potrafie sie zrobi cala mokra.Okropne uczucie...czego to moze byc objaw??Bo chyba to normalne nie jest:/

Gość a moze nerwica

Gość pomocy_pomocy
No wlasnie... Nie wiem do jakiego lekarza mam sie z tym zwrocic?? Wiem ze podobnie maja kobiety ktore przechodza menopauze,jednak ja jestem na to za młoda..

Gość pomocy_pomocy
Nie zdarza mi sie to czesto...powiedzmy raz na miesiac, lub 2 razy w miesiącu.

Gość CICHA MYSZA.
ja tak mialam zanim stwierdzili m ichorobe hashimoto ./ zwiazana z hormonami tarczycy/ idz najpierw do ogolnego, potem moze popros o skierowanie do endokrynologa. jesli jeszcze czasem jest ci slabo, nie masz sil to tym bardziej..

Gość to sa zaburzenia hormonalne
nic takiego,po lekarzach nie warto chodzic,bo oni Cie tylko podtrówac beda

Gość Nie trzeba chodzic do nikogo
wyniki robi sie samemu w przychodniach

Gość pomocy_pomocy
Dziekuje za odpowiedz. Nerwica...raczej watpie.Jestem nerwowa to fakt, ale to nie sa zwykłe poty.Mam to np raz w miesiacu i w jednej sekundzie ejstem cała mokra, ze mozna by podkoszulke wykrecac.

Gość pomocy_pomocy
Mowiecie ze moze byc to sprawa hormonalna? nefrytowakotka nawet nie strasz...tez o tym slyszalam ale nie dopuszczam tej mysli do siebie:((

Gość pomocy_pomocy
A mial ktos z was takie dolegliwości??

Gość CICHA MYSZA.
No ja juz ci pisalam ,ze jest to najprawdopodobniej _/lekarzem nie jestem / sprawka hormonow... najlepiej idz do ogolnego...

hormony albo anemia. Ja choruje na hashimoto od kilku lat i nigdy nie mialam czegos takiego,ale radze ci zrób badania na hormony taczycy tsh,ft3 i ft4 i zrób morfologier i poziom żelaza i nie strasz sie bo nie ma czego...:-)

Gość CICHA MYSZA.
Nika, jakie byly twoje 1-sze objawy hashimoto? mieszkasz na poludniu czy polnocy Polski? /podobno jest najwiecej zachorowan na polnocy Polski/ Ja z Kraka.

ja mieszkam pod Warszawą i nie miałam żadnych objawów. Starałam się zajść w ciąże i nic nam nie wychodziło poszłam do lekarza kazał zrobic hormony na tarczyce i na przeciwciała tarczycy zrobiłam i okazało się,ze to hashi,na usg jak byłam 2 lata temu to jeszcze wszystko było ok a teraz byłam 3 dni temu i juz widac pewne zmaiany choc hormony nadal mam w normie a leków zadnych nie biore. A jak było u Ciebie?

Gość CICHA MYSZA..
Podejrzewam, ze zaczelo sie juz w szkole podstawowej ,gdy razem z mama poszlam do laryngologa, bo czulam ,ze mnie cos w gardle sciska/uczucie jakby sie malo miejsca robilo/, laryngolog nic nie zobaczyl , ja dostalam ostre lanie, ze udawalam i tak az do liceum-wlosy staly sie bardzo mAtowe, bylo ich jakby mniej, caly czas mi bylo zimno... Studia-zmiana humorow, placz, za sekunde smiech,/kolezanki myslaly, ze ze mna cos nie tak/ zimno , szczegolnie dlonie, stopy, termos z goraca herbATa byl moim codziennym towarzyszem, wlosy slabe, suche, sianowate, cera-ziemista,caly czas uczucie ze COS jest w gardle, caly czas musialam cos pic, bo sucho w ustach odczuwalam /teraz tez/, pogorszyla sie moja koncentracja, zaczely sie klopoty z zapamietywaniem, a rok temu /zanim zdiagnozowali mi chorobe/ -poty, uderzenie fal goraca -KOMPLETNY BRAK SIL -nie mialam sil ustac w autobusie, kilka krokow bylo dla mnie wyczynem, nie umialam wstac z lozka -przytycie -omdlenie no i w koncu udalam sie do ogolnego, dal mi skierowanie na badanie krwi, nastepnie -hematolog plus endokrynolog. dzis mam wszystkie objawy, oprocz omdlen i kompletnego braku sil. biore euthyrox 25, utylam ,nie moge zrzucic, mysle ze tabsy nie dzialaja jak powinny...:(

hmm....to faktycznie ostre objawy miałaś a jaki masz wynik przeciwciał? No ja narazie niby nic nie mam,ale na usg juz zmany widać! A jak Twoje usg teraz? Jesteś z krakowa? W zakopanem jest wspaniały specjalista-endokrynoko -Prof.Romer ,jeden z najlepszych specjalistów w Polsce. Może warto zebyś się do niego wybrała

Gość CICHA MYSZA.
Dzieki za namiary na doktora, skorzystam jak przyjade w lutym do Polski, bo teraz studiuje za granica. Nie pamietam dokladnie wynikow badan, bo cala dokumentacja w Pl zostala, mniej wiecej moge powiedziec -THC mialam 6,... tak mi sie zdaje..

Gość gość
mam ten sam problem :( właśnie byłam u lekarza który wysłał mnie do endokrynologa a i również stwierdził nerwicę lękową wiec i czeka mnie wizyta u psychiatry

Gość jakis tsm
Czesc.jestem jakis tam.czytajac uswiadamiam sobie ze niedosc ze jestem inny to mam podobne schorzenia....ciezko mi sie spi.budze sie co godzine.czesto naprawde caly mokry.nienaleze do kogos kto nieporadzilby sobie z tym ale jednak to inne i powoli meczace.brak alko to nie to.moze brak jakis wit albo ten stres choc kazdy znas na inna sytuacje sie stresuje wiec nielada wyczyn.podzielcie sie zdaniem bo mam dosc wydawania pieniedzy na jakis psychologow.dzieki.pan jakis tam