Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co może zrobić

Co mi może zrobić pracodawca?

Polecane posty

Gość co może zrobić

Co może zrobić pracodawca, jeśli w pracy wymagana jest praca w garniturze, a ja się do tego nie zastosuję i przyjdę w jeansach i T-shircie? Czy może mnie zwolnić? Czy może zwolnić mnie dyscyplinarnie? Bo np. na stronie: http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/kodeks;etyki;w;pracy;-;naruszenie;go;moze;byc;przyczyna;zwolnienia,18,0,231954.html# wyczytałem, że nie. Jak to jest w rzeczywistości?

Gość co może zrobić
Co do samej pracy to nie zamierzam się obijać. Moją główną wadą jest to, że nie lubię chodzić w garniturze. Zostałem skierowany tam z PUP, więc sam nie mogę zrezygnować, bo stracę ubezpieczenie. Najbardziej boję się, żeby pracodawca nie zwolnił mnie dyscyplinarnie.

Gość co może zrobić
A czy np. waszym zdaniem pracodawca zgodziłby się, żeby płacić mi mniej a w zamian za to ja nie musiałbym chodzić w garniturze?

Gość powiedz pracodawcy że
nie masz gajeru bo cię nie stać. Jak ci zafunduje taki strój roboczy, bedziesz nosił :D

jak w ogole nie lubie przychodzic do pracy moze pracodawca zgodziłby siępłacić mi mniej w zamian za to, abym nie przychodziła? :O

nie sądzę - przypuszczam ze obowiązek noszenia garniturów wynika z przyjętego wizerunku firmy a nie widzimisię pracodawcy

Gość co może zrobić
Gorzej jeśli zafunduje :-D

co nie zmienia faktu, że pracodawca może WYMAGAĆ noszenia odzieży roboczej tylko jak ją sam dostarczy :D

Gość Nałęczowiankę
Widocznie przez przypadek dostałeś się do porządnej firmy, która dba o własny wizerunek i z szacunkiem podchodzi do klientów, nie fundując im widoku niechlujów i abnegatów. Jako, że nie bardzo się do niej nadajesz, radzę, bez zbędnych kłopotów dla obu stron - wynieść się stamtąd jak najprędzej. Ja bym cię wywaliła natychmiast na zbitą mordę za naruszanie obowiązujących regulaminów i standardów formy

poszukaj innej pracy, która cię usatysfakcjonuje jeżeli nie masz szans na inną - to się przystosuj i nie grymaś jak małe dziecko coś za coś

nałęczowiankę----- dyscyplinarnie nie miałabyś prawa, jesli by przychodził czysty i schludnie ubrany :P

Gość co może zrobić
Z chęcią bym się wyniósł, ale wtedy stracę ubezpieczenie :-(