Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowa jak diabli

zrosty - jak je rozpoznac

Polecane posty

chyba jednak cos nie tak z ta moja blizna juz nie o sam wyglad chodzi poprostu czuje dyskomfort majac na tylku normalne majtki:( dziewczyny jesli mialyscie ten problem - prosze napiszcie jak to wyglada.. czy to widac jakos z zewnatrz? bez badania.. tak golym okiem te zrosty?? do jakiego lekarza mam sie udac? moze byc chirurg?? i czym konkretnie sie u was objawialy zrosty ja jestem 7 m po porodzie

dzieki tyna, Ty chyba widzialas fote mojej blizny.. no kurde boli mnie ta blizna i wokol niej:( nie wyglada najgorzej, z jednej strony jest idealna blada i prawie nie widac.. nic nie boli i w ogole a od srodka do konca drugiej strony juz jest gruba czerwona i boli... ja wiem ze nikt mi tu diagnozy nie wystawi... tak tylko pisze bo dzisiaj musze jakos wytrzymac.. nie wiem wlasnie czy isc do gina czy od razu do chirurga ( do gina mam isc dopiero za pol roku a do chirurga ide z hemoroidami:P:P wiec moze przy okazji pokaze blizne?)

oj kolorowa hemoroidy to straszny bol przy usowaniu a ile sie nasluchalam,wspolczuje ale wieszs co kazda z nas ma chyba po ciazy ale musisz usowac bo sa przeciez srodki na nie. a co do rany to wiesz wydaje mi sie ze ginekolog bedzie lepszy bo w sumie jak boli brzuch to wolaja ginekologa na konsultacje a nie chirurga bo ginekolog sie tamtymi czesciami zajmuje wiec mysle ze jak pojdziesz do chirurga to on cie odesle do ginekologa.

hemoroidy mialam \"usuwane \" juz przed ciaza.. mialam zakladane gumki barrona ( nie wiem czy dobrze napisalam).. po zabiegu bylo lepiej ale po ciazy mam tak rpzwalony tylek przez hemoroidy ze masakra... kazda wizyta w kiblu t u mnie placz.. a mam dosc szybka przemiane materii wiec korzystam z tej zajebistej przymenosci 2x dziennie:P:) jutro zadzwonie i sie spytam... cholera a tak chcialam rodzic normalnie:(

no to ciezko ciezko no ale my sie mamy niestety,a z ta rana to ginekolog powinien zaradzic i lepiej skonsultowac niz potem w szpitalu lezec a moze nic moze kaze ci sie oszczedzac poprostu tak czasem jest

Gość olalalala
ja myślę że jeśli idziesz i tak na wizytę do chirurga nic nie stoi na przeszkodzie zebyś jego zapytała o zdanie.Przecież cc to operacja a więc sprawa dotyczy nie tylko lekarza ginekologa.Myślę ,że chirurg wie tyle samo na ten temat.Zapytać nie szkodzi.Moim zdaniem coś musi być na rzeczy jeśli 7 m-cy po operacji boli cię blizna.Być może wystarczy maść do smarowania.

Gość olalalala
no a co ma więcej powiedzieć? przecież to o ranę chodzi,o bliznę.

olalala ale jesli boli rana to nie zawsze oznaka ze to ona boli tylko w srodku moze byc przyczyna a jeden lekarz nie jest od wszystkiego i co on powie jesli przyczyna nie jest z rany i np kolorowa sie przeciazyla i trzeba usg zrobic to u gina zrobi wszystko a chirurg powie no wie pani ale tym to juz nie ja ale i w sumie mozesz zapytac obydwuch i bedziesz pewna

Gość olalalala
no ale co straci pytając chirurga o opinię? przecież i tak tam idzie.Najwyzej powie proszę iść z tym do ginekologa :)

no wlasnie ci napisalam na gorzeprzeczytaj dokladnie ale lepiej powtorze zapytaj obydwuch bedziesz pewniejsza!a z twojej wypowiedzi zrozumialam olalala jedno ze mowisz ze po co od razu do gina?wiec ja stwierdzilam ze jednak kolorowa powinnas zapytac gina i jesli masz okazje poradzic sie obydwu to jeszcze lepiej.napisz potem co i jak..