Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joleczka hehehhe

Co zrobić by ładnie pisać długopisem??

Polecane posty

Gość Joleczka hehehhe

Mam już swoje lata .. i zastanawiam sie co by mozna zrobic aby ładniej pisac ... moj charakter pisma nie jest zbyt ładny ale zbytnio nie wiem co mogla bym z tym zrobic ?? macie jakies pomysly?? napewno w jakis sposob mozna to ulepszyc

Gość Joleczka hehehhe
jak tu robic szybkie notatki starajac sie ??? mi chodzi o cwiczenie pisma aby sie wyrobilo i zeby pisac ladnie i czytelnie

Gość Walicz
Jileczko może na poczatek starac sie notatki drukowanym robić ...

Gość Joleczka hehehhe
gdy jestes np na wykladzie i musisz szybko i czytelnie notowac to raczej nie bardzo mi chodzi o jakies cwiczenia poprawiajace pisanie

Gość JULEK82
ehh

dlaczego akurat długopisem? ja również nie grzeszyłam pięknem charakteru mojego pisma aż któregś dnia kupiłam sobie pióro z końcówka do kaligrafii. Od tamtej pory nie ma osoby która zobaczywszy moje pismo nie zachwyciłaby się... Powodzenia!

Gość aaaaaaahahahhahaha
pioro z koncowka do kaligrafii?? a ile takie cudo kosztuje??

Ja tez mam ten problem ...właściwie pisze nie tyle że brzydko ale dosyć nieczytelnie...zawsze słyszę że pisze jak lekarz...ale o ja poradzę...niby pismo opowiada w jakiś sposób charakterowi ...wiec charakteru nie zmienię ;D choć może wtedy pisałabym inaczej.Najgorsze że jedną linijkę piszę w miarę ładnie takim charakterem a drugą zaczynam już zupełnie inaczej...

Gość jolkaza
na początku pisałam ołówkiem, pózniej stalówka z obsadką, a jak ładnie pisałam, to pozwolono mi pisać długopisem.a jak zaczynałam bazgrać, była powtórka od ołówka . potem przyszła nauka kaligrafii.i to było to.do dziś piszę czytelnie, ale niestety wolniej niż inni.ale ja stawiam zdecydowanie na przypomnienie sobie zasad kaligrafii, a jak ma się czas to warto to zrobić- fajna zabawa.

Gość kokokoko
a tym pirem to sie norlamnie tak jak zwyklym???

Gość BoJaR
ja piszę jak kura pazurą :/ moja matula cały czas sie wkurza i mowi ze pisze o wiele gozej niz lekarz. Nikt mnie rozczytać nie może ... Ja siebie zaś rozczytuję. Piszę normalnym długopisem ... Dałem kilka razy qmplowi na przepisanie zeszytu, to prawie nic nie przepisał bo nie mógł mnie wcale rozczytać ... ;f

Gość olllla
kup sobie pióro.

Gość olllla
tez paskudnie pisze,mało tego na egzaminach wszystko mam strasznie pokreslone:)

Gość zymooon
ja tam pisze piórem i i tak bazrgam niemiłosiernie :/

Gość happy dog
hmmm...moim zdaniem to musisz/możesz pisać wolniej ale za to ładniej i postaraj sie ćwiczyć w domu czyli mama będzie ci dyktowała zdania a żeby było ci łatwiej masz na to 30sek.

Gość gaakajghjd
ma ktos pomysly? podnosze

Gość kitkiterson2
Ja znaM KILka stron z takimi ćwiczeniami :)

oo . ja to ladnie pisze :) to znaczy ... tak mowia inni . moze i mam ladny charakter pisma ale moje literki sa krzywe !! okropnie krzywe xd nawet jak sie staram to jedna literka jest taka na ok . druga mniejsza i wezsza trzecia wieksza i szersza ... uff ... no ale mowi sie ze jak literki sa roznej wielkosci to ma sie talent plastyczny (mam go ;DD) no a to pioro do kaligrafii too ono sie nie wylewa ? tzn . czy tusz sie nie wylewa i czy tam wogule jest jakis pojemnik na tusz xd . albo inaczej : czy pioro do kaligrafi jest takie same jak zwyklle ?? aha! i czy nie robi kleksow? czy to po prostu jakis dlugopis co pisze tuszem jak do piora ? :D nieee no !!! i znowu sie rozpisalam xd . kiedys na lekcji pani kazala napisac krotkie opowiadanie a ja napisalam na 2 strony ,.. xd ale dobraa. nie wiem po co to tu pisze ale jak juz wczesniej pisalam : lubie sie rozpisywac . (wtedy mam mniejsze szanse ze ktos to przeczyta) (czemu? ) ( bo komu by sie chcialo cos tak dlugiego czytac? ) no .. chyba ze mi xdd . ;p .

Gość domnika
pomyślcie sobie że dostaniecie nagrode nobla

Gość ja k
pisz co dziennie innym dlugopisem :P tzn chodzi mi o ksztalt jego

Gość gość kafeterii
Styrac so? No wis ... Ja ni mówia po tojimu. Ala poprtu styrac so!

Gość Mikusieńka 98
Moim zdaniem powinnaś dużo ćwiczyć i znaleźć długopis, albo pióro do którego się dostosujesz i którym będzie ci się najwygodniej pisało. :)

Gość Lelistryj
Ludzie, by nauczyć się ładnie pisać najlepiej kupić sobie normalne pióro wieczne, nie musi być porażająco drogie, ale musi być z wymiennymi wkładami. Poza tym człowiek swoje pismo zawsze umie rozczytać, ale inni niekoniecznie. Dodam jeszcze, że jeśli ktoś zacznie pisać piórem, to nie stanie się nagle mistrzem kaligrafii.

Hym..... sama miałam z tym problem, ale sobie z tym poradziłam. 1.Weź długopis, którym ci się fajnie piszę 2.Weź zeszyt lub kartkę 3.Połóż rękę jak ci wygodnie 4.Weź długopis i trzymaj go prosto 5.Zacznij pisać To jest pięć zasad, które pomogą c***isać. POWODZENIA !!!