Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaatioszkaa

temperatura niemowlaka

Polecane posty

to jest chyba lekko podniesiona taki stan podgoraczkowy bo normalna to od 36 do 37 ale jesli mierzylas w odbycie to odejmij 5 kresek!!!

katioszka to chyba jest lekko podniesiona. A moze dziecko jest po kąpieli? albo masz baaardzo goraco w domu? Sprawdz czy nie jest rozpalone. Ja bym dala troche czegos przeciwgoraczkowego jakiegos panadolu albo papau albo nurofenu- ale tak ja bym zrobila a ty musisz sama zdecydowac.

Gość tylko w pupie
mierzy sie temperature malenstwom bo to najwiarygodniejszy wynik, a poza tym 37,4 to dopuszczalne u tak malych dzieci srodki przeciwgoraczkowe podaje sie dopiero gdy temperatura mierzona w pupie wynosi 38,5

przeciwgoraczkowe dopiero jak temp. siega 38,5 !!!!!!!!!!! wczesniej nie podawac, tak mowia pediatrzy kontroluj, jesli bedzie rosla to podaj cos przeciwgoraczkowego, jesli nie to znaczy ze norma podobno niemowlak moze miec temp.normalna nawet do 38 stopni, takze na razie nic nie dawaj malutkiej ;)

z tego co mnie uczono do prawidlowa wynosi od 36 do 37 37-38,5 stan podgoraczkowy powyzej 38,5 goraczka. ja bym nie czekala na 39 stopni bo im wyzsza tym trudniej ją zbić.

Gość tylko w pupie
ale u doroslego czlowieka a nie u takiego malenstwa niedoinformowana jestes

Gość olalalala
jak nie chcesz dawać małej nic na gorączkę to połóż jej chłodną pieluszką na czoło i mokre skarpetki

Gość olalalala
a skarpetki oczywiście na stopki nie na czoło:)

Gość to nie gorączkaxx
nie podawaj zadnego przeciwgorączkowego leku, podaje się dopiero po 38 stopniach. To normalna temp. maluszki moga tak miec Zycze duzo zdroweczka dla dzidzi. xxxx

Gość olalalala
ja mam starsze dziecko i gorączkę zbijam od razu ,nauczona własnym doświadczeniem.W przeciągu 10 min u mojego dziecka temp przeskoczyła z 37,6 na 39,9 i dziecko dostało drgawek gorączkowych.Ale to jest skrajny przypadek

olaola nie taki skrajny bo u mojej niuni to samo. Miala 37,5 a potem jej nie mogli w szpitalu niczym zbic bo dostala ponad 39 stopni i az przez rece leciala dlatego ja dmucham na zimne ! Pozatym u kazdego dziecka to inaczej u mojej 37,4 to oznaka ze cos z dzieckiem nie tak i trzeba reagowac. jesli katioszka mierzyla juz wczesniej temperature i teraz zauwazyla ze cos jest nie tak i jest podniesiona to ja bym reagowala!

Gość olalalala
ja też MaMani.Jak ja zobaczyłam te drgawki to mało nie umarłam.........wolałabym tego więcej nie przeżyć.Zbijam wszystko co zbliża się do 38.Takie mam zresztą zalecenie mojego pediatry

Gość olalalala
37,5 ----u nas to już gorączka do zbijania.Ale każde dziecko jest inne

Gość hfhdhdfu
zaznacze ,ze przy elektronicznym termometrze jesli temp nie jest mierzona w pupie nalezy DODAC 5 kresek

Gość hfhdhdfu
ja tez zbijam-wlasnie synek rozpalony :( i zaczopkowałam go