Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żyrafka27

Dziecko i kariera - sprzeczność!

Polecane posty

Gość żyrafka27

wydaje mi sie że decydując sie urodzic moją córkę zamknęłam sobie drzwi do kariery.. konsekwencją jej poczęcia było kompletnie nieudane małżeństwo.. sama je zakończyłam.. mam teraz nowego faceta..zycie..wszyscy córkę akceptują i ona ich także.. ale mi jest cięzko..coraz ciężej.. wszedzie muszę ją za sobą ciągnąć.. uzalezniać swój czas od jej czasu.. na zakupy z nią, do znajomych z nią.. łażę jak dziad gdyż wolę jej kupić lepsze ubranie.. nie mam czasu iść nawet do głupiego fryzjera bo musze lecieć po nią do przedszkola.. Wszystko uzależniam od niej... A ona jest czasami taka nieznośna,.. na przystanku ciąge musze ją upominać bo biega i najczęściej robi coś głupiego.. ludzie patrzą się na mnie jak na idiotkę..albo czasami nie wierzą że jestem jej mamą bo tak młodo wyglądam.. spaprałam sobie zycie na max.. nigdy nie zdecyduję sie na ponowną ciąże - dzieci mam już dość. oczywiscie zostawiam ją czasem u byłych teściów ale w tym czasie robię zaległą pracę i idę do studium podyplomowego.. żałuję że tak szybko wpadłam.

Gość zyrafkaprzeciw
nie przesadzaj:).Urodzilam dziecko na poczatku studiow,tez z nim wszedzie musialam chodzic,ale pomysl,w wieku trzydziestukilku lat juz masz luz;) i zycie przed toba

pociesz się ja mam gorzej.Mojego 6-latka prowadze do przedszkola, a z 2-latkiem siedze w domu.Ja już nie pracuje 7 lat i tylko ten dom i gary.Ty masz chociaż znajomych a ja wszystkich straciłam,bo nigdzie nie moge wyjść bo nie mam z kim zostawić dzieci.Na dodatek mój mąż pracuje od rana do wieczora,ja też bym chciała iść do pracy ale nie mam z kim go zostawić a w żłobku nie ma miejsc.WIęC KTO MA GORSZą SYTUACJE????

Gość svga
a ja oddałabym wszystko, żeby mieć dziecko i też zwlekałam z tą dezyzją kilka lat, potem okazało się, że nie mogę i wszystko przestało się liczyć-zwłaszcza kariera.