Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinna25

W czym prać ciuszki? Proszek, płyn czy platki mydlane i czy trzeba płukać?

Polecane posty

Gość kalinna25

I czy trzeba płukać w specjalnym płynie dla dzieci czy można w np. lenorze

proszki są specjalne np. Jelp Płatki też mogą być trzeba ciuszki bardzo dobrze wypłukać z mydlin i albo użyć specjalnego dla dzieci płynu zmiękczającego albo niczego lenory itp powodują koszmarne uczulenia u maluchów

Ja na poczatku wypralam w jelpie i mala dostala w szpitalu wysypki. Maz musial wyprac wszystko jeszcze raz w lovelli. Jelp czesto uczula - oczywiscie nie wszystkie dzieci ale to tak jak kosmetyki z j&j na poczatku lepiej unikac a potem mozna sprawdzac. Nauczona doswiadczeniami pralam w loveli i w niczym nie plukalam. Teraz piore w tym co mam czyli ten jelp co nam zostal, lovella albo zwykly proszek i plukam w plynie global - takim z dzidziusiem na butelce. tani jest i slicznie pachnie :)

Gość do autorki... ...
Jelp albo Lovela (polecam, bardzo przyjemny zapach i delikatny), i pamiętaj o prasowaniu, większośc po wypraniu jest szorstka po wyschnięciu :/

Niemowlęce ciuszki piorę w Loveli, a potem nastawiam dodatkowe płukanie. Nie używam żadnego płynu do zmiękczania.

aa jelsi chcesz prac w platkach mydlanych to nie wsypuj ich do pralki tylko najpierw dokladnie rozpusc w cieplej wodzie a potem to wlej bo inaczej wszystko sie zapcha.

Gość kalinna25
dzieki!!!

Ja pierwszym razem wyprałam ciuszki małej w Vizirze rumiankowym i też mała dostała wysypki w szpitalu ... po powrocie do domu zaczęłam prać w zwykłym proszku razem z naszymi ubraniami i wszystko było ok :) I tak jest do dziś :)