Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sandra251

czy tylko ginekolog moze wypisac recepte na tabletki anty??

Polecane posty

biore od 4 miesiecy yasminelle i wlasnie wybieram sie do lekarza rodzinnego czy on moze mi wypisac recepte??moja kolezanka mowi ze jej wypisywal Nie chce mi sie znowu leciec do gina po sama recepte dziewczyny jak to jest??

Gość każdy lekarz moze
nawet weterynarz

Gość akka22
Ja też chodze do rodzinnego po anty:-) Położna w naszym ośrodku powiedziała mi że każdy lekarz- rodzinny, internista, pierwszego kontaktu MOŻE wypisać receptę

Nawet dentysta może. Poza lekami na różową receptę (opioidy, silne psychotropy), do wypisania których trzeba mieć specjalne umowy z NFZ, rejestry, dokumentację itd., więc kto nie potrzebuje tego w swojej specjalizacji, nie występuje o nie - każdy lekarz może wypisać każdy lek.

Gość Felicja_Dupodajka
jak bylam u okulisty to zajrzał do mnie i mi przepisał tabletki antykoncepcyjne kazdy lekarz moze ci przepisac :)

Gość lalalalalalalalalalalalalala
Mi również lekarz rodzinny przepisał, ale tylko dlatego, że nie miałam jak iść do ginekologa. Powiedział że z reguły tego nie robi, bo nie wie czy ja je naprawdę biorę od jakiegoś czasu czy ściemniam, a to są jednak hormony i powinien to wypisywać ginekolog.