Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie..

czy to anemia

Polecane posty

Gość zastanawiam sie..

czy cos gorszego? Jak na wyniku z krwii jest 4% hemoglobiny...

Gość Felicja_Dupodajka
uuuuuuuu zombie jestes :(((((((((((

Gość to juz nie wiem
tych innych ni pamietam. Zaskoczyla mnie tylko ta hemoglobina ;) Reszta pewnie w normie ;)

Gość bo moj tato mial kiedys 14
i to byla anemia i to mocna... Dlatego, te 4% wygladalo znacznie gorzej.

Gość bo to nie moje wyniki
w sumie :( Ale martwie sie. I taka mni obawa naszla :(

już się nie raz spotkałam z taką hemoglobiną...powinnaś udać się do lekarza...

Gość ta osoba chodzi do lekarza
ale w sumie to nie "na krew". Mowi, ze zawsze miala takie wyniki, ze to genetyczne ;) Skoro zawsze miala to chyba nie moze byc zle, co? "Zle" to mam na mysli cos konkretnego ale wole glosno nie mowic :O

Gość no wlasnie ona nie mdleje
;) Wiec mysle, ze skoro zawsze tak miala to to w jej przypadku norma! Bo tato to mdlal przy 14%. Ale to przejsciowe bylo... A to niby genetyczne. To jak z cisnieniem. Ja mam b.niskie i sie mnie zawsze pytaja przy badaniu czy zawsze mam takie. Bo skoro to u mnie norma to nic zlego sie nie dzieje - tak mowia ;) Wiec pomyslalam, ze moze tak samo z ta hemoglobina?

nie mozna tak miec zawsze ani genetycznie, sa pewne normy, ktore sie nie zmieniaja i nie wolno tego lekcewazyc

Ja bym tego w życiu nie zostawiła ot tak sobie...jestem na tym punkcie tak przeczulona że raz do roku badam morfologię moim maluchom...

Gość no ale ona wlasnie bada
to nie zostawia tego tak sobie! Zawsze tak miala. I jak dotad nic sie nie zmienilo, nie fika przy tym na kazdym kroku to pomyslalam, ze to jest taka swoista jej wlasna norma... Bo cisnienie 80/40 to tez w normie nie jest za bardzo... Tak dla przykladu podaje ;)

Gość myslalam ze wlasnie
potwierdzicie ze to (moze nie normalne i zdrowe) ale nic zlego...

Gość no dobra... to zadam to
pytanie, ktorego sie balam :( Czy to moze byc rak? :( Wiem, ze leukocyty by sie do tego przydaly... ale chyba w normie byly. A na podstawie samej hemoglobiny?

na podstawiem jednego badania nie diagnozuje sie zadnego nowotworu. i nie mozna mowic, ze zawsze tak miala bo wtedy kazdy lekarz zlecil by jej dalsze badania. w kazdym razie nie mozna bagatelizowac.

niestety nie potafie odpowiedzieć ...aby coś na 100 % zdiagnozować trzeba mieć komplet badań...tylko wykwalifikowany lekarz potrafi wdrożyć leczenie +diagnoza...nazywa sie Hematolog

Gość zastanawiam sie..
crazy_bogie---> To nie bylo jedno badanie. Do lekarzy chodzi non stop. Z innym problemem. Nie wiedza co jest :O I zawsze tak miala, bo taki % wychodzil jej na wszystkich badaniach wczesniej. I mowi, ze genetyczne, bo w rodzinie tez tak bylo ;) upadła Anielica---> Ale istnieje ryzyko? To moze byc objaw? Pomimo, ze leukotyty w normie? Akurat wiem, ze hematologia od nowotworow jest. To chyba nie byla subtelna nutka ironii.. To nie moje badania, chcialam tylko opinii zasiegnac :(

hematolog jest ogolnie od chorób krwi a nie tylko od nowotwrów krwi

Gość sorry zwracam honor
z onkologia mi sie pomylilo ;) Chodzi o to, ze ona sie bada. I to ponoc "genetyczne". To nie jest moja wersja zdarzen ;)