Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hlamydia

o co chodzi?

Polecane posty

Gość hlamydia

Bylam u ginki powiedzialam ze chce rozpoczac brac tabsy ..ze mam troszke nieregularny okres ze mam wahania raz 29, 34 potem 30, powiedziala ze w normie jeszcze ze to nie sa strasznie duze wahania, po czym mnie zbadala powiedziala ze tabletki jeszcze nie i ze mam od 5 dnia cyklu mierzyc sobie temperature i potem przyjsc .. tylko nie bardzo wiem co to ma wspolnego z tabsami ;/

rację miała z tymi cyklami bo nie jest wcale tragicznie ;) owszem , nie masz jak w zegarku ale to się rzadko zdarza :D :D a zbadała Cię jak ? rękami czy usg dopochwowe ? p.s na moje oko to jakaś elpeerowska ginekolożka = czyt. przeciwniczka tabletek anty :D też raz na taką trafiłam i nie dość, ze nie wypisała mi recepty to jeszcze mnie zwyzywała od grzesznic i takich tam :O :O :P :D

Gość hlamydia
no wygladala na taka z prlu :) ale mojej kolezance bez problemu wypisala wiec poszlam do niej bo dobry lekarz ... kolezance ladnie proby watrobowe kazala robic ..hormonki zprawdzic..jakos tak kompetentnie to mysle pojde do niej bo to roznie bywa z tymi lekarzami ... ale zastanawiam sie teraz czy nie isc do takiej mojej wczesniejszej.. a zrobila mi zwykle badanie ginekologczne czyli dopochwowo wymacala wymacala i tyle ;/ mam 12 dni do okresu i chyba juz w tym cylu nie zdarze zaczac brac ? jakbym poszla do tej mlodszej wczesniejszej :P

Gość hlamydia
hehe lpru ..zle mi sie napisalo ale stara tez jest :)

no a czemu Tobie skierowania nie dała na badania ? wiesz po samym badaniu rencami to raczej nie mogła stwierdzić czegoś co było by przeciwskazaniem do brania tabsów :P :P a nie powiedziała dlaczego nie ? jakaś z dupy ta lekarka :P

aha a jak masz 12 dni do okresu to raczej wszystkiego zbadać nie zdążysz bo niektóre hormony sie bada na początku cyklu chyba, że zbadasz sobie tylko te co teraz można, plus ogólną morfologię , cukier koniecznie i próby wątrobowe no i usg dopochwowe i tyle badań spokojnie styknie - są dziewczyny które dostają receptę bez badania nawet na fotelu :P

Gość hlamydia
no wychodzi na to ze z dupy ;/ nie wiem, chcialam zdarzyc i od nowego cyklu brac ..zapisalam sie do tej mlodej gin prywatnie ale nie wiem czy to ma sens jak mi powie ze juz za pozno ;/ kuuuurna i wszystko wzielo w leb a mialo byc przyjemnie :p i bez stresow :) moglam sie tej starej zapytac o co chodzi ..nie wiem moze chce ustalic czy mam owulacje cos wprawdzie mowila o tym ale jaki to ma zwiazek z braniem tabsow ;/

Gość hlamydia
no fakt mam wyniki badania usg z lutego tego roku to wszysto wyszlo ok ..z lutego tez mam badania z wynikami prolaktyny, FSH, LH, testosteronu no i tyle ale to sa wyniki z lutego ;/

tzn wiesz na morfologie, cukier, próby watrobowe i usg nie jest za późno ;) i pewnie na jakies hormony tez sie załapiesz bo wiem, że któreś sie w okolicach 22 d.c bada ;) a to i tak jest dużo, na prawdę ;) także idź śmiało, bierz skierowanie i za 12 dni zaczniesz brac tabsy ;)

a co do tego mierzenia temp --- na pewno chodziło o to czy masz owu czy nie masz ale też nie bardzo widze związek bo przy tabsach owu i tak nie będzie :/

Gość hlamydia
a Ty jestes jedna z tych osob co popiera branie tabletek bo teraz sie naczytalam na forum od tych co tak strasznie zaluja i w ogole i mam mieszane znowu uczucia ..;/

ja jestem z tych co popierają ;) sama brałam przez 2 lata, głównie dlatego że mialam strasznie bolesne miesiączki na które nic nie pomagało (ani Ketonal, ani Tramal na bazie morfiny ani już pod koniec zastrzyki :O ) no i mnie mój gin namówił i obiecał ze bolesne @ miną ;) i minęły ;) pozatym nie miałam żadnych skutków ubocznych, libido wzrosło nawet, nie tylam itepe ;) odstawiłam prawie rok temu, bolesnych dalej nie mam i mam nadzieję że już mieć nie będę, cykle mam w miarę regularne - tzn od 28 do 36 dni (ale tylko jeden cykl miałam 36 dniowy a tak to po 29 - 30 dni czyli luzik :D ) także moj organizm zareagował super i ja nie żałuję, że się zdecydowałam ;) a co do plodności - teorie są różne ale tak na prawdę żadna dziewczyna nie sprawdziła czy jest płodna zanim zaczęła brać tabsy więc jak sie potem okazuje, ze sa problemy to na co najłatwiej zrzucić winę ?? no właśnie na tabsy :P ja w to nie wierze, bo naukowo nie potwierdzono ;)