Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co robić gdy zaczęłam brać ta

Co robić gdy zaczęłam brać tabletki anty w 3 dniu miesiączki?

Polecane posty

Gość Co robić gdy zaczęłam brać ta

Co robić gdy zaczęłam brać tabletki anty w 3 dniu miesiączki? Dzisiaj dopiero dotarłam do lekarza i dostała receptę na tabletki anty Cilest. Tzn. że zażyłam pierwszą tabletkę w 3 dniu okresu. Czy będzie to miało jakieś skutki? I co powinnam w takim przypadku zrobić? Chciałam jeszcze dodać, że są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Bo jest jeszcze taki problem, że jak by coś miało być nie tak to niebyła by to dla mnie najlepsza wiadomość ponieważ w sylwestra chciała bym spróbować z moim chłopakiem jak to jest bez prezerwatywy- a jak by miała być jakaś niepewność w tej sytuacji to tego nie zrobimy... gdyż nie chcę ryzykować ( w sylwestra już skończyła bym jedno opakowanie i była bym w trakcie 7-mio dniowej przerwy, od 03.01.2008 dopiero zaczęła bym brać 2 opakowanie) Bardzo proszę o pomoc!!! I jak najwięcej informacji

Gość zuzia9
musisz sie zabezpieczac dodatkowo przez 7 dni. potem mozesz bez.

mi lekarz mówił, ze jak nie zacznę pierwszego opakowania od pierwszego dnia miesiączki to zabezpieczać się powinnam nie przez 7 dni ale przez cały miesiąc dlatego sobie odpuściłam i zaczęłam od następnej @

Gość qazgtb
Mi lekarz mowil, ze jak zaczne 2 lub 3 dnia to musze zabiezpieczac sie dodatkowo przez 7 dni. Ja 14 dni sie zabezpieczalam dla pewnosci a potem bez gumki i nic jakos sie nie stalo! Po drugie w ulotce w opakowaniu pisze wszystko dokladnie

Dziek za informacje... Proszę komentujcie dalej... a co do ulotki to czytalam ja i jakos nie zauważyłam tej informacji.... moze poprostu ja przegapilam :) :*

Aha... i jeszcze jedno pytanie... czy jak jestem w trakcie 7mio dniowej przerwy to musi ona trwać dokładnie 7 dni czy np mogę zacząć przyjmować następne opakowanie po upływie 4 dni przerwy??

nie musi trwać 7 dni ale jest to wskazane ;) i jeszcze jedno - skracać przerwę można ale już wydłużać nie powinnas :P