Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hellloł

CHCECIE SCHUDNAC TO NIE JEDZCIE MIĘSA !WTEDY SCHUDNIECIE NA BANK!!

Polecane posty

Gość lateksica
a jak sie nic nie je to dopiero wtedy sie chudnie ze ho ho:)

Gość dieteteka
nie jedzcie, chleba, miesa, ziemniakow, ryzu, ani warzyw straczkowych-lykajcie witaminy w tabltekach i bedziecie jak anorektyczne modelki ze srednia zycia 30 lat

Gość Gabii55
Jest to akurat prawda, bo byłam w maju przez 2-tygodnie na diecie warzywno-owocowej (wg książki dr med. Ewy Dąbrowskiej) i schudłam 6 kg. nie jedząc wogóle żadnego białka, nabiału, tłuszczu, ziemniaków i chleba. Jest to dieta lecznicza oczyszczająca organizm, może trwać do 6 tyg. ale pod kontrolą lekarza. Później jest okres wychodzenia z diety, wprowadza się kasze, grzyby, strączkowe, oleje i nabiał. Dieta ta wyleczyła mnie z alergii i astmy oraz przestały mnie boleć nogi w stawach. Obecnie jem praktycznie wszystko (mięso też, ale ograniczyłam do 3x w tyg.), czuję się dobrze - nadal nie mam alergii. Mięso jest długo trawione (od 4 - 6 godz. zalega w przewodzie pokarmowym) i daje uczucie sytości.

Gość pooodnoszeee
gabii a co jadlas na sn obiad kolacje???rzkladowow naisz??? i cz bylo widac cos w cm przez te 2tygodnie??odpisz mi prosze i dziekuje:)

Gość bez mięsa
a właściwie jedząc jego śladowe ilości rzeczywiście schudłam jak diabli do 47kg przy 169cm wzrostu (normalnei wazę 52kg), ale nabawiłam się przy tym takiej anemii, że musiałam ją leczyć 2 miesiące, a żeby wrócić do poprzedniej wagi musiałam tuczyć się 2 lata:O naprawdę wspaniały pomysł na to by schudnąć:O:O:O:O:O:O:O

Gość pooodnoszeee
gabi jesli bedziesz to odpisz mi prosze:

Gość Gabii55
Najlepiej kup sobie książkę dr E.Dąbrowskiej "Ciało i ducha ratować żywieniem" - bo najpierw trzeba się dokładnie przygotować fizycznie i psychicznie, inaczej nie wytrzymasz na tej diecie. teraz jest trochę zły okres bo jest zimno i potrzeba nam w diecie więcej kalorii, a ta dieta ma tylko 400 - 500 kcal. Podaje Ci przykladowy jadlospis: Dzień .1 Śniadanie: sok z marchwi,surowka omidor,ogorek kiszony,seler naciowy; Surowka z bialej kapusty z jablkiem, herbata mietowa;sok jablkowy Obiad: zupa ogorkowa, duszona papryka nadziewana jarzynami; surowka z czerwonej kapusty z grapefruitem, gotowany kalfior, kompot z jablek z gozdzikami bez cukru kolacja: mus jablkowy na cieplo; surowka z marchwi z jablkiem, gotowana biala kapusta; sok pomidorowy,herbata z rozy Dz2. ś. pomidor z cebula, surowka z bialej rzodkwi,jablka i ogorka kiszonegpo; surowka ze swiezej kapusty, marchwii i pora; sok z marchwii i jablek,herbata o. zupa jarzynowa(marchew,seler,por,pietruszka,kapusta bała, cebula, czosnek, bazylia, czaber, sol - wedle uznania) surowka z selera z jablkiem z dodatkiem wody,soku z cytryny i soli, surowka z kiszonej kapusty z marchwia,jablkiem i porem k. salatka z gotowanych burakow z jablkiem i cebula; jablko pieczone, sok pomodorowy, herbata mietowa dzien 3 s. jarzyny na cieplo (wg mnie najlepiej duszone w tzw. sosie własny, albo gotowane na parze); surowka z papryki,ogorka kiszonego,pomidora,ceebuli; utarte jablko z chrzanem; sok z kiszonej kapusty,herbata mietowa o. zupa kalafiorowa, leczo jarskie; surówka z kapusty kiszonej z jablkiem,szczypiorkiem, kompot z dyni z gozdzikami bez cukru k. mus jablkowy; surowka z marchwii z jablkiem, buraczki z chrzanem na cieplo; sok z czerwonej porzeczki,herbata z melisy dzien 4 s. sok z marchwi;pomidor ze szczypiorkiem;gotowany kalafior; surowka:czerwona kapusta, por, jablko; sok z czarnej porzeczki,herbata wieloowocowa o. buraczek faszerowany; surowka z bialej kapusty z jablkiem i ziolami, surowka z ogórka kiszonego z cebula, herbata owocowa, sok pomidorowy k. bigos jarski, marchew gotowana z koperkiem, tarte jablka z rzodkwia, sok pomidorowy, herbata owocowa dz.5 s. sur. z b.kapusty z jablkiem i cytryna; pomidor z ogorkiem kiszonym, sok z marchwi, herbata miętowa o. kapusniak; leczo jarskie; sur. z marchwi i jablka; kompot z jablek z gozdzikami k. 1/2 grapefruita, sur: ppryka czerwona,cebula,jablko,ogorek kiszony; burak gotowany,h. z melisy dz.6 s. sur.z marchwii, buraczki na gorąco z chrzanem; pomidor z ogorkiem kiszonym, h.mietowa o. barszcz ukrainski; surowka:kapusta pekinska,seler naciowy,jablko,ogorek kiszony,natka,szczypiorek,papryka; s.z marchwii,kompot jablkowy k. 1/2 grapefruita;sur:k.biala,cebula,jablko,;leczo jarskie z dynia,h.owocowa dz.7 s. sur.:jablko z chrzanem,sok wielowarzywny:marchew,seler,rzepa,burak ,cytryna;kalafior gotowany;pomidor z ogorkiem kiszonym,h.z dzikiej rozy o. golabki jarskie;buraczki na goraco,surowka ory z jablkiem,kompoz z jablek k. surowka.ogorek kiszony,gotowany burak,cebula;surowka:swieza kapusta,melon,jablko;s.jablkowy,h. z hibiskusa - 8 -16 dzień jemy podobnie jak 1-7. Jedna ważna uwaga warzywa jemy nieobierane(tak,tak,buraczek ze skorka) wyszorowac porzadnie szczoteczka i gotowe. Do wszystkich potraw mozna dodawac mielony kminek,majeranek i inne ziola co zapobiega wzdeciom. Bardzo dobry jest tez pomidorek z chrzanem... wazne jest jednak zeby nie podjadac,mozna zjesc 1 jablko(dziennie) pomiedzy posilkami jak sie pada z glodu,ale za to najeść się porządnie na 3posilki podstawowe Oto jeszcze kilka przepisow Bigos jarski: ugotowac w malej ilosci wody pokrojona cebule,dodac kaputy: kiszoną i zwykłą świeżą. Dusic na malym ogniu,po ok.20 min.dodac pokrojone kwasne jablka,przecier pomidorowy i przyprawy i zagotowac. Leczo jarskie cebula,papryka,moze byc tez kabaczek,przecier pomidorowy,przyprawy i udusic na malym ogniu Golabki jarskie sparzyc liscie kapusty wypelnic farszem jarzynowym,udusic z mala iloscia wody i przecierem pomidorowym farsz jarzynowy: marchew,seler,pietruszke,por i cebule ugotowac na parze,zmielic,przyprawic i...faszerować- paprczyki, kabaczki, cebule, buraki (wydrazyc,dodac farsz jarzynowy i zapiec w piekarniku) - Wazne jest aby codziennie zjesc cos kiszonego,surowego i duzo cieplego,bo cieple i gotowane bardziej syci. No i mala uwaga-do wszystkiego dodajemy duzo cebuli,chrzanu i czosnku.O dziwo po jakis 10 dniach,jak organizm jest juz wstepnie oczyszczony,po zjedzeniu czosnku nie "pachnie" nam oddech i mozemy ze smakiem schrupac ze 2,3 surowe zabki z sola...

Gość nidddddddddd
Oczyszczony z czego? Badania tego oczyszczenie i wzory chemiczne substencji poproszę... W ten sposób to się można skutecznie ze zdrowia tylko "oczyścić"....

Gość chiiiii
Ja przez dwa lata nie jadlam miesa i duzo zeszczuplalam. Potem znowu zaczelam jesc i przytylam. Od jutra znowu wegetarianizm :D

Gość a ja przez 7 lat bylam
wegetarianka i jakos nie schudlam, ale wyniki badan mialam super i skora oraz wlosy byly sliczne :)

Gość kokoszka25letnia
A ja slyszalam ,ze wlasnie spozywannie miesa bialego/kurczak, indyk/ sprzyjaja chudnieciu... a mleko? bo odkad pije regularnie mleko/od 3 miesiecy codziennie rano i po poludniu/to zauwazylaM ZE PRZYTYLAM!!!!!!!!!! czy ktos ma podobne doswiasdczenie nabierania wagi przy piciu mleka???????

Gość ryzu
????????? chyba ktos zartuje! ryz jest dobry jest nawet dieta ryzana schudlam 6 kg

Gość kokoszka25letnia
czy ktos< zna odp na moje pyt?

Gość PALIKA
GABII A CZY BYLY WIDOCZNE JAKIES EFEKY W CM PO TYVH 2TYGODNIACH???

Gość lalalalagdd
E tam. Nie jem mięsa od 2 lat i jakoś z tego powodu nie schudłam. Co do diety warzywnej - trzeba mieć koński żołądek. Moj by takiej ilości zieleniny nie strawił.

Gość Gabii55
Palika - w ciągu 2 tyg. schudłam 6 kg, a podczas wychodzenia z diety (też 2 tyg. bez mięsa) jeszcze 2 kg ważyłam 85 kg - miałam rozmiar "48" a teraz wchodzę w "44". Dokładnie się nie mierzyłam, ale w pasie ubyło mi około 8 cm.

Gdyby to była cudowna recepta na dietę, to wszyscy wegetarianie byliby chudzioszkami a tak nie jest. Znam nawet jednego który ledwo się mieści w drzwiach. Chyba że chodzi o dietę wybiórczą - tylko kilka warzyw i w małych ilościach. Niezdrowo że hej.

Gość Gabii55
Kokoszka25letnia - ja słodkiego mleka nie piję, źle się po nim czuję, również moje dzieci - miały skazę białkową. Z nabiału piję kefir, jugurt nat. i maślankę - są O.K. Słodkie mleko jest trawione do pół godz. od udoju, nie przegotowane. Przeczytaj sobie artykuł z 2003r. jaki był w "Kulisach" pt. "Pij mleko, będziesz kaleką". http://integra.xtr.pl/teksty/PijMleko.htm

Autorka ma rację. Schudniecie na bank. Bo nie mając dostarczanego białka, organizm zacznie je brać z samego siebie, czyli z mięśni. A mięśnie ważą. Waga Wam spadnie, ale będziecie i tak nieforemne, bo bez mięśni będzie Wam brzuch wystawał, obwisał biust, trzęsły się chude, ale sfłaczałe uda :)

Gość wegetarianka od dwóch lat
ale ktoś tu bzdyry pisze że nie jedząc mięsa mozna nabawić się anemii.Jak sie zdrowo odzywiasz i nie jesz mięsa to nie ma szans by sie anemi nabawić.Jestem wegetarianka od dwóch lat .Mam fantastyczne wyniki krwi ,nie mam anemi .Mam piekną cerę ,waże 47kg przy 1.68.Mam swietne wymiary i super kragły ale malutki tyłeczek a moje zdrowie jest rewelacyjne. Jem kiełki,warzywa,owoce,kasze ,brązowy ryż,kotlety sojowe ,tofu, ziemniaki ,otreby i jestem zdrowa jak ryba a do tego sczuplutka .

Gość Gabii55
Nomina - nie jest tak źle, nie strasz ludzi. Organizm w pierwszej kolejności spala tłuszcz, chyba że tkoś będzie się głodził dłużej niż miesiąc. Najbezpieczniej jest stosować dietę do 2-ch tygodni, oraz dużo ćwiczyć np. aerobik, brzuszki, bieganie itp.

Gość upsaupsa
jdgwcdlsf - różne są przyczyny otyłości, może twoja siostra ma niedoczynność tarczycy, albo je zbyt dużo słodyczy, (drożdżówek) czipsów, pije dużo słodkich napoi itp. Zapraszam do lektury "Ciało i ducha ratować żywieniem" - autor dr med. Ewa Dąbrowska.

Gość jest to możliwe

Gość gość
Ja przeprowadziłam głodówkę 12 dniową wypijając dużą ilość wody dziennie ... wogule ie czułam się godna... schudłam 5 kg z 72 przy wzroście 158cm potem tydzie na zupi krem i wodzie (zupa zblendowana bez miesa , ziemniaków , tłuszczu) co jakiś czas garść orzeszków ziemnych nawet w panierce. 1 raz w tyodniu mieso --- teraz zamiast miesa rybka pieczona... jak narazie schudłam 9 kg w ok 1,5 m-ca mam nadz dotrzeć do 50 kg przed świetami :) pozdrawiam

Gość Pat

A ja mam problem. Od 2 miesięcy nie jem pieczywa, makaronu i mięsa,za to dużo sałaty, zup... Coś jest nie tak. Nie chudne. Tracę motywację. 

Gość Beznadzieja

Ruszajcie się-spacer,ćwiczenia gimnastyczne,na wiosnę rower,skaczcie na skakance.I o diecie bezmięsnej zapomnijcie,bo wszystko jest potrzebne.Jak jeść to mniej i zapomnijcie o kolacji.