Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość az apytamm

Karmie piersia, czy moge wypic słabo doprawiony barszcz?

Polecane posty

Gość az apytamm

Czy lepiej nie ryxzykowac.. buraczki wzdymają??

Gość ja od 3 miesiecy
nie jem nic innego jak barszcz czerwony :O na szczęscie lubię więc nie narzekam, jeszcze mi sie nie znudził ;) dziecku nic a nic nie jest :D

buraczki to multum witamin wiec czego masz nie zjesc?ja jadlam i jesli chodzi o swieta to przy robieniu salatki wielowarzywnej wyrzucilam te warzywa co wzdymaly i zostal ziemniak marchewka pietruszka troszeczke jajeczka jablko i wiesz ze salatka super ismakowala i zrobilam rybke na parze pange(chyba bonie pamietam)z warzywami no i to byla moja wigilia i wcale mi nie bylo szkoda ze inni jedza wszystko bo ja mialamswoje

pedjatra mi zalecil ze do 3 miesiaca zycia mojej coreczki zebym jadla juz wszystko no i tak jest!!! a malutkiej nic nie jest, nie ma kolek, ani uczulenia zadnego

wiecie co ja to juz sama nie wiem co myslec bo wszedzie gdzie sie nie rusze pisze ze nie wolno ze dieta i lekraze roznie mowia,ogladalam swiat malych odkrywcow i tamtez mowila babka ze od urodzenia jesc wszystko,tylko czego jak pojawia sie bol brzucha czy wysypka to lekarz drze sie na ludzi dlaczego jedza wszystko i smieszy mnie to bo znajomej ten sam lekarz mowil ze moze jesc wszystko na pierwszym szczepieniu wiec ja ignoruje takie sprawy i robilam jak uwarzalam i bylam na diecie 6 miesiecy a potem stopniowo wprowadzalam smazone i wogole(przesadzalam bo to byla dieta naprawde rygorystyczna,alejestem z siebiedumna),jestem zdania ze twojemu dziecku akurat nic nie jest ale dziecku minute po twoim urodzonemu juz bedzie,wiec ja zapobiegam niz lecze i to najwazniejsze!!!nie musialam nigdy stosowac zadnych lekowna kolki czy preparatow na zatwardzenia nic!!!a dla mnie to plus!!

po miesiacu karmienia piersia i trzymania diety takiej jak trzeba zeby nie zaszkodzic malej pwiedzialm dosc!!tez musze miec sile. zaczelam jesc wszystko. smazone, fasole groch bob czekolade. malej nic nie bylo. w 5 msc przestalam karmic bo juz mialam slaby pokarm. mala ma 9 msc i jje juz to co wszyscy. kazsda zupe.

buraczki sa bardzo zdrowe i nie szkodza jako jedne z nielicznych warzyw ! Tuz po porodzie jadlam ziemniaki, buraczki wlasnie i marchew do tego piers kurczaka na parze. Ale po3-4 miesiacu juz praiwe wszystko poza jakimis kapuchami czy grochem.

Gość moja mama zarla wszystko
ja wszystko... I wszyscy zdrowi ;) W ogole co za schizy niektorzy maja... Nie dobrze byc az tak przewrazliwionym ;)

Gość moj maly ma dzis 12 dzien
a w ogole to powinien jeszcze byc u mamy w brzuchu, a nie w kolysce obok, ja jem wiekszosc rzeczy i malemu nic nie jest. roznica taka, ze ja jestem w anglii i tutaj jak zapytalam czego nie jesc karmiac (na warsztatach nt. karmienia wlasnie) to mi powiedziano, ze tunczyka - nie wiecej jak dwie porcje tygodniowo i jakies jeszcze dwie ryby (miecznik a drugiej nie pamietam) - nie polecane - bo maja duzo rteci. i tyle. obserwowac czy dziecko nie reaguje zle na cos, jesli tak to odstawic. maly je jak smok a i mama zadowolona z zycia...

ja tam jadłam wszystko i żadnych kolek mały nie miał mało tego, w szpitalu dzień po porodzie na obiad była grochówka :D wszystkie dziewczyny jadły i dzieciom jakoś nic nie było...