Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka jedna zołza

PRZYJAŹŃ !!!!!!

Polecane posty

no wlasnie... mnie to spotkało przyjaciółka znam ja 14lat i co ? zawiodlam sie takna niej ze szok... od jakiegos czasu poweidzialam ze nie bede do niej dzwonic i pisac smsow bo caly czas to robie pierwsza i mama tego dosyc i chce aby ona troche o nasza orzyjazn zadbala i co rozczarowałam się straaaasznie... po jakims miesiac ni odzywania sie napisalam jej esa i ona nigdy nie umie przyjac prawdy o sobie pozniej ona po miesiacu napisala ze przemyslala i przeprasza i ze postara sie pisac i co i nic bylo dalej tak jak bylo tyle tylkoz eraz napisala czy pojde z nia po komisach pochodzic bo jeje sie cos z tel stalo no to ok i od tego cz\\asu ani slowa, wyjechala na studia do innego mista poznala nowych znajomych a o starej przyjaciolce zapomniala... w ogole to moglabym pisac i pisac o tym jak ona sie zmienila i od czego sie zaczelo ale szkoda marnowac kafe

Gość Ju...
Nie mam zdania, bo prawdziwego przyjaciela nie miałam.

ja miałam i mam jeszcze 2 przyjaciółki :) one są kochane:) i mam nadzieje że się na nich nie zawiode tak jak na tej... jedna też się zawiodła na swojej przyjaciółce z dzieciństwa i przyjażń uschła jak byla w 1liceum a moja teraz więc z nią mam suuper kontakt a drugą znam od 10 lat i też jest kochana:*:*:

dla mnie przyjaźń jest ważniejsza niż miłość. a przyjaźń jak rodzi się miedzy kobietą a mężczyzna to cos najlepszego .

Gość a czym sie rozni bardzo dobra
kolezanka od przyjaciolki? :)

Gość a czym sie rozni bardzo dobra
no bo mi sie tez tak wlasnie wydaje ;)

pfff ja zawiodlam sie na przyjaciolkach ktore znalam 10 lat:( kady poszedl w swoja strone i wielkie fochy zaczely odstawiac...bylo minelo!!Teraz mam wspanialego partnera i jest mi z nim dobrze...tylko z nim spedzam czas bo niestety PRZYJACIOL BRAK:(

Gość dlatego lepiej miec bardzo
dobrych kolegow i kolezanki niz jedna przyjaciolke/przyjaciela. Mniej boli jak cos sie popsuje ;)

Gość dlatego lepiej miec bardzo
przy tym samym efekcie! :D

ja tez tak uważam że przyjażń jest ważniejsza niz miłość :) to był między innymi jeden argument jaki podałam gdy pisałam do mojej eks przyjaciółki czemu się nie odzwya i czy kiedyś zamierza i tam napisalam wlasnie że teraz jej calym światem jest chlopka że sutudia i nowi znajomi a o starych zapomina i że kiedyś miłość minie i jak będzie jeje smutno z tego powodu że sie rozstaną to nie będzie miał jeje kto pocieszyc... to pisalam w pażdzierniku a teraz jakoś od tygodnia nie sa juz razem... napisal mi to jeje hclopka ze juz z nia nie jest...

Gość Hanniee
moim najlepszym przyjacielem jest chlopak, reszta to tylko dobrzy znajomi. a jak sie cos nie daj Boze powiedzmy popsuje to bedzie nastepny chlopak ktory bedzie nastepnym przyjacielem

a ja mam przyjaciolke od ponad 20 lat. razem siedzialysmy w lawce szkolnej,razem potem chodzilysmy na wagary w liceum. potem ona poszla na studia a ja wyjechalam,mamy teraz dosc rzadki kontakt,ale zawsze gdy cos waznego sie dzieje rozmawiamy. nikt nie jest mi az tak bliski jak ona *oczywiscie moj facet,ale to zupelnie co innego). gdy rozmawiamy mam to uczucie,ze jestem SOBA i ze ona wszystko rozumie. uczucie nieosiagalne dla mnie przy jakiejkolwiek innej osobie.

Gość no pewnie ze
to nieprawda http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/zwiazki/siedem-mitow-na-temat-przyjazni,1925_5029.htm 5. Stara przyjaźń nie rdzewieje Mówi się, że najtrwalsze są przyjaźnie z dzieciństwa. Ale czy rzeczywiście tak jest? - Niekoniecznie - twierdzi pani psycholog. - Wczesne przyjaźnie wynikają często z sytuacji, nie są naszym wyborem. Dzieci mieszkają obok siebie, bawią się na tym samym podwórku, rodzą się więc naturalne więzi. Później nasze drogi z przyjaciółmi z dzieciństwa często się rozchodzą. Im człowiek jest dojrzalszy, tym większa szansa na to, że relacja będzie głębsza. Dlatego przyjaźnie na przykład z okresu studiów są zwykle trwalsze.

\"Dlatego przyjaźnie na przykład z okresu studiów są zwykle trwalsze.\" o ile, według tego tekstu oczywiście, są zawieranie świadomie a nie dla tego, że razem studiujemy :D więc raczej powinno być, po osiągnięciu dojrzałości umysłowej/emocjonalnej/czy jakiej tam innej :D

no i wlasnie ja ma przyjaciółke z liceum...jest niezastapiona mimo iż nie jest dluga... moglabym dla niej zrobić wszytsko tak jak ona dla mnie... mamy podobne charktery ta samą datę urodzin :D no i ten sam rok:P no i mam jeszcze przyjaciółke 2 lata młodszą właśnie z podwórka ale ona tak samo jest niezastapiona... i ma podobny pogląd na świat tak jak ja :) troche sie od siebie różnimi wiadomo ...ale obie kocham i to baaardzo :)