Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PILNIE SZUKAM INFORMATYKA

PILNIE SZUKAM INFORMATYKA

Polecane posty

JESLI JEST TU INFORMATYK TO PROSZE,NIECH SIE ODEZWIE

Gość co jest+++++++++

w jaki sposob skasowac BEZPOWROTNIE archiwum gg?

Gość onuca
usuń plik archives.dat w katalogu gdzie zainstalowano GADU wiadomosci sa tylko przechowywane na kompie.

usunelam ale czy tego pliku nie mozna odzyskac,jakos przywrucic?i co wlasciwie daje kompaktowanie archiwum?

Gość anka hdhfhdgdfh
sa programy do odzyskiwania ;]

to co zrobic?jest jakis sposob?

Gość onuca
usunięcie tego pliku powoduje usunięcie rozmów...jedyne co mógłaby zrobić osoba 3 to odzyskac skasowany plik. Jednak po ponownym włączeniu gadu przy włączonym zapisie wiadomości nadpisuje się nowy plik archive.dat, który ze starym ma tylko wspólna nazwę. kompaktowanie to chyba zapis do plik gdzie wiadomości zostają okrojone z buziek grafik i innych pierdół.jelsi skompaktowałas to tego kompakta tez usuń....

czyli jesli wyrzucilam archive dat to nikt nie jest w stanie odczytac tego co tam bylo zapisane?a gdzie ten kompakt moze byc?

eh,juz sama nie wiem co robic,a ten skasowany plik archive.dat to mozna odzyskac z zapisem tamtych rozmow?

Wszystko można odzyskac! Jak ktoś jest bardzo zdolny to może nawet odzwyskac dane ze spalonego dysku! Nie słyszałaś takich historii, że policja zarekwirowała kogoś komputer, i odzyskiwali skasowane dane? A ta historia, co ta nastolatka z pomorza popełniła samobójstwo? Ten filmik tez był skasowany! np. http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1609&t=94

Gość onuca
Archiwum gg jest zapisywane w dwóch miejscach: Program Files / Gadu-Gadu / twój profil oraz Documents and Settings / User / Gadu-Gadu / twój profil ta informację znalazłem na innym forum i jest prawdziwa...stamtąd tez nalezy usnąc plik archives...albo odinstalowac gadu wywalić z document and setting cały katalog gg... co do skasowanych plików...to ten drugi plik teraz podany możesz ununąć tym http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_58924.html program jest w linku do pobrania... a stary plik archives spróbowac odzyskac czymś np z portalu dobre programy...jak się nie da odzyskac to plik został nadpisany a jak sie odzyska to już wiesz czym usunąc i nie siejscie paniki bo większość społeczeństwa nie potrafi nawet rogramu poprawnie zainstalowac:D

Gość onuca
errata... documents and settings, wchodzisz w swój profil windowsoski, czyli nazwa user, np. Marta i tam tez jest katalog GG...np po deinstalacji gg wywalic go programem w zamieszczonym wyżej artykule...

a teraz to juz archive.dat nie mam w zadnym profilu,dlaczego?

Gość onuca
a gadałaś z kimś??? plik ten się sam nadpisuje...po usunięciu archwum...pogadaj z kimś na danym profilu i zobacz czy powstał nowy plik

Żeby zainstalowac poprawnie program, należy naciskać \"next\" tak długo jak to będzie możliwe :D Jak już nie będzie takiej możliwości, nacisnąć \"finish\". A jeżeli zainstalowany przez nas program nie będzie działał, naciskac skrót na pulpicie tyle razy, aż jakimś cudem zadziała :D

ale wchodze w :dysk c,document and seting,Ewa,gadu gadu.moj profil,i co dalej ?nie ma archive.dat,jest archiwum,archives i inne

Gość onuca
no to wywal....nie wiem co tam jest zapisane ale u mnie plik miał 5 mega a gadu odinstalowałem prawie rok temu...tzn. tu związku nie ma ale jednak jake4iś dane są tam zapisane...tak żeby miec 110% oewności. bo chyba o to ci chodzi...

no i moje gg w koszu,i myslisz ze to wystarczy?

Gość onuca
a śmiec ten w postaci bonusowego katalogu gg pozostał po odinstalowaniu gg więc teoretycznie, możesz odinstalowac gady...kopiujac inne pliki archives.dat z innych profili gg jełśi takowe posiadasz, w sensie te które moga pozostać...usunąc później cały katalog GG i w program files i w tym document ans setting....zainstaloac na nowo gadu...założyć swoje dawne profile...w odpowiednie profile skopiowac odpowiednie pliki archives.dat i viloa...nowe gadu...wszystki szity wywalone a to co miała pozostac pozostało....cała operacja przy sprawnym operowniu myszką i klawiatura trwa krócej niz ta cała moja pisanina... Dobranoc

Gość onuca
to już chyba podszyw:o przeciez z kosza(windowsoskiego o ile jest kosz włączony) zawsze możesz wrócić dane.... a jelsi chodziło o potoczne wyjebanie danych...to tak powinno wystarczyć....

ale moj stary profil zalozyc na nowo to nie takie latwe,nie iwem moze zle mysle

Gość onuca
znasz numer znasz hasło....wgrywasz gadu gadu...masz już profil więc się logujesz na stary numer i tyle uważam temat za skończony, przynajmniej z mojej strony

i o to mi chodzilo ze nikt inny sie na nowo nie zaloguje bo nie zna hasla,bardzo Ci dziekuje,naprawde

Gość IT
Są jeszcze luki w programie gg umożliwiające złamanie/odczytanie hasła, więc dla mnie ten temat nie jest skończony, tylko koleżanka nie określiła dla kogo archiwum ma być usunięte, dla chłopaka, który zacznie od przeszukania dysku przez F3, poprzez odzyskanie ostatnio usuniętych plików .dat skończywszy na oddaniu dysku dla specjalistycznej firmy... W każdym razie jeżeli to jest chłopak to masz prawo do prywatności, choć być może chodzi tu o chwilowe korzystanie z Twojego komputera przez niego, ale z drugiej strony można utworzyć dodatkowe konto z odpowiednimi uprawnieniami ograniczające możliwości osoby na nim zalogowanej, nie mylić z kontem gościa w WIN XP, bo też ma swoje luki ;) Reasumując zebrane tutaj komentarze, aby nie móc odzyskać danych przez specjalistyczne programy, nie trzeba także do ich bezpowrotnego usunięcia używać programów, tylko odpowiednie narzędzia... troszeczkę mniej optymistycznie to brzmi tylko w przypadku specjalistycznego odczytywania dysków, ale i na to są odpowiednie sposoby...

Gość jarosz
witam wszystkich generalnie wszystko da sie odzyskać co wykasowane i włamac sie pod każdy program

Gość buras
ja również pilnie poszukuję informatyka ( najlepiej ze śląska ). Bardzo proszę o kontakt. Moje gg to 4289364.