Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piotr 1990

obrzezanie jak to jest

Polecane posty

Gość piotr 1990

poszedlem do lekarza z problemem napletka i okazalo sie ze musze poddac sie obrzezaniu. Jestem przerazony bo nie wiem jak to sie odbywa, co sie czuje potem , no i jak dziewczyny odbieraja obrzezanego penisa! Bardzo prosze o informacje od tych co juz to maja za soba i od dziewczyn. jeszcze pytanie - lekarz zapytal czy chce calkowite czy czesciowe obrzeanie. Co radzicie?

Gość Kobiety mają to
generalnie w dupie. Kawałek skórki nie czyni faceta.

Gość piotr 1990
jednak dla mezczyzny to bardzo wazne. kobiety, ktorym nie widac normalnie warg sromowych tez maja z powodu ich ksztaltu kompleksy, a co dopiero penis ktory jest widoczny w roznych sytuacjach (basen, sauna, plaza itp.). Z tego forum widac ze dziewczyny przywiazuja coraz wieksza wage do tych spraw. dlatego tez chcialbym uzyskac rade co do typu obrzezania skoro to nie uniknione

Gość zacznij się hebrajskiego uczyć
:) menora już przy PKiN stoi ! 😡

Gość poczytaj sobie
mnie się to nie podoba. pozwól jemu podjąć decyzje jak bedzie dorosły.

Gość piotr 1990
ale jaka masz wersje czesciowa? i taka polecasz?

Gość Kobiety mają to
Kompleksy to mają te z wystającymi wargami. Stąd popularność zabiegów zmniejszających motylki;) Wierz mi, ciekawa osobowość jest o wiele ważniejsza niż wygląd penisa;)

Gość a co ma wspólnego
lekarz kazał ci się obrzezać??? Może zmień lekarza po prostu. A niby z jakiego powodu? I ktoś kto pisze o zadowoleniu z luźnej skórki chyba nie wie o czym pisze. Po obrzezaniu skórki po prostu nie ma. Przy nacięciu wędzidełka jest luźna. Więc chyba zabiegi ci sie pomyliły

Gość zona araba
moj maz jest obrzezany....ale u niego to raczej tradycja i religia ...i juz teraz wiem, ze jak bedziemy mieli chlopca tez bedzie obrzezany...w szpitalu pod znieczuleniem i w sterylnych warukach....wydaje mi sie, ze ty tez bedziesz obrzezany badz pod narkoza, albo w znieczuleniu miejscowym..nie sasze, zeby "na zywca" to robili:) ...pewnie w kilka dni po bedzie troche bolalo, ale jesli zrobi to fachowiec to nie ma sie czego bac...zreszta zobacz na necie...pewnie jest jakies forum gdzie wypowiadaja sie mezczyzni po obrzezaniu....jesli chodzi o ta druga strone...to w lozku jest super....aha...dodatkowym plusem jest latwosc utrzymania higienny...

Gość piotr 1990
a jak zono araba jest obrzezany twoj maz? czy calkiem? zadaje drugi raz to pytanie bo to dla mnie wazne. lekarz powiedzial mi ze moga byc te dwoie wersje. nie bylo mowy o podcieciu wedzidelka...

Gość marek18
ja mialem podciete wiezadelko i napletek przestal sie trzymac zoledzi. wlasciwie stale jest zsuniety samoczynnie ponizej zoledzi. jestem z tego zadowolony bo wyglada ladnie a z higiena nie ma problemu. moze taki zabieg ci wystarczy?

mój były mąż miał naturalnie bardzo krótki napletek i mimo, że nie był obrzezany, efekt był ten sam. Tak jak mówi żona araba - wizualnie wygląda to lepiej, niż nieobrzezany penis, łatwiej jest utrzymać higienę, również w łóżku obrzezani faceci często bywają \"długodystansowi\", co jest atutem :) Nieosłonięty żołądź staje się nieco mniej wrażliwy na bodźce, więc mężczyźnie łatwiej jest powstrzymywać się od wytrysku przez długi czas, skupiając się na partnerce. W sumie nie masz raczej powodów do zmartwienia :)

Gość piotr 1990
koszka ale gdybys miala mi poradzic to mam sie zdecydowac na calkowite obrzezanie czy czesciowe aby wygladal tak jak twojego bylego?

Gość magdda
ja bym ci radzila zostawic troche skorki. wyglada ladnie, glowka odslonieta, higiena zapewniona . ,mnie sie takie penisy bardziej podobaja.

piotr, życie to nie konkurs piękności i moje zdanie nie ma tu nic do rzeczy - Twoja dziewczyna będzie zachwycona każdą z wersji, jeżeli dasz jej w życiu i w łóżku to czego potrzebuje do szczęścia :) Uwierz, że zapewne nawet nie przyjdzie jej do głowy, że można by Cię jakoś \"ulepszyć\" :classic_cool: Podejmij decyzję sam, na spokojnie, ze świadomością, że nie jest to sprawa która ma jakiś specjalny wpływ na życie seksualne człowieka i nie dzieje się nic, co stanowiłoby dla Twojej męskości jakiekolwiek zagrożenie. Tak na marginesie - od byłego męża odeszłam, mimo że był świetny w łóżku i dobrze zbudowany :D Są w związku ważniejsze sprawy. Liczy się to jakim jesteś facetem i co dajesz z siebie, a nie długość napletka :)

Gość Ja jestem obrzezany
Miałem problem z napletkiem i usnunięto mi go, ale to było baaaardzo dawno temu, jak miałem 6 lat. Porówniań w seksie przed i po nie mam :) Aaa w moim przypadku wcale to nie spowodowało że dłużej mogę, od początku byłem krótkodystansowcem, wiec nie u wszystkich to sie sprawdza. Miałem zabieg w narkozie ogólnej. Miałem 3 dziewczyny i żadna nie miała jakichś "ale" co do mojgo penisa... no chyba ze miały a nie chciały powiedzieć, hehe. Da sie z tym żyć i jest wszystko ok.

Gość ja jestem obrzezany
żona stwierdziła że zagrożenie rakiem szyjki się zmiejszyło i jest zadowolona, także tym że nie śmierdzi rybami, bo to wasza wina panowie, a raczej tego co się zbiera pod napletkiem przy niezachowaniu higieny

Gość Paulina z Krakowa
sprawa obrzezania wielokrotnie powraca na tym forum i to glownie za sprawa chlopakow choc nie tylko. dla nich problem jest wazny i to zrozumiale, bo jak sie zdecyduja to na zawsze, poza tym poniewaz penis jest organem widocznym wiec porownywanie i ocenianie jego wygladu jest oczywiste od najmlodszych lat. podobnie my podchodzimy do ksztaltu i wielkosci piersi. z wypowiedzi dziewczyn rzeczywiscie wynika ze wiele z nich woli penisy albo calkiem obrzezane lub przynajmniej czesciowo. to zrozumiale bo taki ptaszek rzeczywiscie wyglada ladnie, choc nie kazdej musi sie podobac i dobrze bo jest roznorodnosc upodoban. tak naprade dla dzieczyn wyglad penisa ma drugorzedne znaczenie. poniewaz jednak dla chlopakow to takie wazne i co wiecej moze powodowac wielkie kompleksy powinnysmy wiecej i pozytwyniej komunikowac ze tak naprawde to wszystko jedno. powinnysmy tez wplywac na chlopakow zeby otwierali sie na roznorodnosc ksztaltow i wygladow penisow swoich kolegow, bo to glownie ze strony mezczyzn pochodza wulgarne i glupie komentarze na temat obrzezania. jest to zabieg powszechnie stosowany na swiecie i to nie tylko wsrod zydow czy arabow i komentarze poslugujace sie argumentami rasistowskimi sa co najmniej niestosowne i durne. poza tym trzeba pamietac ze spora czesc choplakow rodzi sie z krotkimi napletkami i wygladaja jakby byli czesciowo obrzazani.

Gość Sylwek19
Paulina masz racje. Ja mam wlasnie takiego penisa z krotkim napletkiem od urodzenia i stanowilo to moj wielki kompleks balem sie reakcji glownie kolegow. z dziewczynami nigdy nie mialem problemow, wrecz byly mile zaskoczone jego wygladem

Gość Wojrot
wracam do pytania Piotra. ja sie poddalem z koniecznosci obrzezaniu. zadano mi to samo co tobie pytanie o typ zabiegu. wybralem czesciowe bo jest mniej radykalne. jestem zadowolony. w zwisie bywa ze napletek nasuwa sie czesciowo na zoledz, ale czesciej jest zsuniety ponizej. wyglada ladnie. mojej dziewczynie bardzo sie podoba. mam poza tym mozliwosc masturbacji. przy pelnym usunieciu napletka nie wiem jak by to nalezalo robic i czy w ogole byloby mozliwe. sam zabieg nieprzyjemny i krepujacy, ale potem zasadnicza roznica na plus

Gość wojrot
ze tez takie bucefaly jak ten powyzej chodza po tym swiecie. gdyby trzeba sie bylo podpisac imieniem i nazwiskiem to moze by sie skonczyly te idiotyzmy o jarmulkach itp.

Gość prawda w chuja kole
x:D :classic_cool:

Gość wojrot
A z pejsami mi twarzowo:)

Gość tjaaaaa.....
09:34 zacznij się hebrajskiego uczyć

Gość jarmulka-bucefal
bedzie robota z obrzezaniem, wiecej reklamy ze kobiety tylko z obrzezanym, ze ladniej, ze stoi, moze tylko chlodniej bo bez kaptura dajecie sie nabierac na przemyslana prowokacje , sprawdzone metody

Gość popieram w całej rozciągłości
jacyś idioci propagują bezmyślne okaleczanie nie mówiąc o konsekwencjach. Obetnijcie sobie stopy kretyni. To dopiero higieniczne. Grzybica stóp i paznokci wam nie zagrozi. Koniec z wrastającymi pazurami, koniec z odciskami i nagniotkami. Obcinajcie stopy panowie:P

Gość obrzezany ;)
czesc jakies pół roku temu miałem wydłuzone wędzidełko po kilku miesiącach okazało sie ze sie skraca i dostałem stulejki, lekarz zaproponował mi obrzezanie czesciowe lub całkowite ale powiedział że przy częsciowym problem stulejki może wrócić więc zgodziłem sie na całkowite wydłużyli mi wedzidełko i wycięli cały napletek zajebiście to wygląda a w sexie po staremu :d pozdrawiam i nie ma czego się bać :)

Ja także przeszedłem podobny zabieg jak byłem niemowlakiem. Jak mi z tym? W wieku nastoletnim strasznie śmiali sięze mnie rówieśnicy, mówili że jestem żydem i w ogóle, ale olewałem to a im w końcu przeszło. To w zasadzie jedyne nieprzyjemności jakie mnie przez to spotkały. Jesli chodzi o plusy to na pewno higiena - penis dłużej zachowuje czystośc, świeżość, nie gromadzi się "ser" pod napletkiem itp Z powodu odkrytego napletka staje sie on mniej podatny na bodźce zewnętrzne, zamienia się w zwykłą skórę na skutek zatarć podczas chodzenia itp Powoduje to wydłużenie czasu stosunku, kobiety są wniebowzięte po takim seksie do świtu :) Ja osobiście polecam.