Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agawa całkiem nowa i zielona

A co z pierwszym posiłkiem dla dziecka?

Polecane posty

Czas na dokarmianie malucha... Tylko jakoś nie wiem jak się do tego zabrać... Wiem, że daje się na początku marchew, że zaczynamy od kilku łyżeczek i zwiększamy ilość, po tygodniu dodajemy ziemniaka i znów to samo, ale co potem? Czy mogę dokładnie znaleźć gdzieś taki schemat żywienia, czy to zależy ode mnie co podam bobasowi. Znajduję strony gdzie jest wykaz warzyw dozwolonych w szóstym miesiącu a co z kolejnością?

no dobra, ale co potem?

hmm ja sie nie trzymalam sztywno schematu . dalam marchewke, potem jabluszkop, potem marchew z jabluszkiem, potem chyba dynie, brokułe, potem jakas zupke jarzynowa... na poczatku dawalam sloiczki wiec dawalam wszystko co mieli w ofercie- od 4 miesiaca, a potem juz zaczelam dawac z mieskiem, jak zaczelam sama gotowac no to najczesciej przetarte warzywa (marchew pietruszka seler ziemniak burak) i miesko z kurczaka lub cielecina a wogóle to ja bym zaczela wprowadzanie czegos nowego od soczków. ja dawalam mojej soczki juz jak miala 3 miesiace bo przy sztucznym musialam ja dopajac. zacznij od jablkowego ssoczku :)

Najpierw sok z jabłek,potem marchew i nastepnie dwu składnikowe....obiadki od 5 miesiaca,warzywne,miesko od 6 miesiaca....