Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena 1985

co powinnam zrobić w takiej sytuacji- tabletki anty?

Polecane posty

Gość lena 1985

Biorę juz trzecie opakowanie yasminelle. 15 dnia i 18 dnia jakieś 3 godziny i pare minut po zazyciu tabletki dostałam biegunki...Nie wziełam dodatkowych tabletek tylko kontynuowałam opakowanie normalnie o stałej porze. Jutro biorę 21 tabletkę. Nie wziełam dodatkowych bo pomyslałam ze te 3 godziny wystarczyły, bałam sie ze wydale te nastepne, stoperan pomógł mi na jakies 3 godziny. Nie wiem czy powinnam robić przerwę, czy zacząc nowe opakowanie bez przerwy? Przez ile czasu powinnam sie zabezpieczać dodatkowo? Na wizyte u lekarza nie mam kasy, a w ulotce jest napisane ze jak sie pominie wiecej niz jedna tabletkę to nalezy sie zwrócici do ginekologa. Co mam robić? Proszę pomózcie. Moze ktores z was miały np grype jelitowa w czasie brania tabletek anty i wiedza co powinno sie zrobic?

Gość lena 1985
prosze poradzcie co robić, przeglądam forum i nie znajduje odpowiedzi

Gość jola78
ta biegunka byla po 3 h? Jeśli chodzi o dwa opakowania pod rząd to ja myślę,że w twoim przypadku to nie poskutkuje jeżeli wcześniejsze tab. się nie wchłonęły.A do lek. możesz iść na ubezpieczenie niekoniecznie prywatnie

Gość lena 1985
do lekarza nie ma szans sie dostać w mojej przychodni, tu przyjmuje lekarka tylko kobiety w ciazy i wiecej jej nie ma niz jest. przez ładnych kilka miesiecy probowałam i nic z tego? i co ja mam zrobić? Dokładnie to wygladało tak : zazyłam 15ta tabletkę o 13;15 koło 14.30 zjadłam budyń,pewnie to przez niego, o 15.30 poczułam ze boli mnie brzuch i cos jest nie tak. o 16.35 musiałam sie wypróżnić dosc obficie. jesli chodzi o 18 tabletkę to rano dostałam biegunki, dosc silnej, miałam ostre skurcze brzucha, no i czeste wypróżnianie itp. Gdy zblizał sie czas wziecia tabletki nie chiałam ryzykowac ze od razu ja wydale i wziełam stoperan gdzies koło 12tej. O 13. 20 wziełam yasminelle i jakos przed 17 znów musiałam sie wypróżnić... sorry ze tak dokładnie to wypisuje ale nie mam pojecia co robić...

Gość jola78
na twoim miejscu do końca tego opakowania bym dodatkowo się zabezpieczała a przy następnym już normalnie:)

Gość lena 1985
dzieki za odpowiedz, troche mnie pocieszyłas. Od czasu tej biegunki zabezpieczamy sie dodatkowo cały czas. wiec zrobić tą 7 dniowa przerwe i pozniej juz normalnie zaczac nowe opakowanie? zastanawiam sie czy przez pierwsze dni np 7 nowego opakowania tez sie zabezpieczać dodatkowo?

lena 1985...w 3 godziny się wchłonęły, przynajmniej Cilest się wchłania!Ja Ci już na tamtym forum wysyłałam treść ulotki!Tam masz wszystko na ten temat;)I o tym czy powinnaś robić przerwę i o tym ile się powinnaś zabezpieczać dodatkowo;) \"a w ulotce jest napisane ze jak sie pominie wiecej niz jedna tabletkę to nalezy sie zwrócici do ginekologa.\"--->Ja o takim czymś nawet nie słyszałam, bo u mnie w ulotce nie ma takiego info;) Więc to co ja Ci tam napisałam to tylko według swojej ulotki, czyli Cilest, więc nie wiem czy przy tych co Ty bierzesz można robić tak samo, bo widzę, że u Ciebie jest inna informacja np. na ten temat!

Gość lena 1985
dziekuje aaaaaa ze zdecydowałas sie zajrzec na mój temat. Moje wszelkie niepewności biorą sie z tego ze w ulotce yasminelle jest napisane ze jesli wymioty i biegunka (cieżka) wystapią w ciągu 3-4 godzin to nalezy zazyc nowa tabletkę. po pierwsze nie wiem jaka to cieżka biegunka, gdzie jest granica miedzy ta normalna a ciezka. wiekszosc tabletek potrzebuje 3 godziny wiec czemu te akurat 3-4. Poza tym bardzo bym chciała wiedzieć dlaczego jak sie pominie tabletkę w pierwszym lub trzecim tygodniu to jest to bardziej niezbezpieczne niz w 2 tygodniu brania tabletek...?? Jakby ktos wiedział niech pisze, prosze. Zdecydowałam sie na dodatkowe zabezpieczenie teraz, zrobie tez 7 dniowa przerwe na okres, potem zaczne nowe opakowanie i przez 7 dni tez bedziemy sie zabezpieczac dodatkowo. Mam tylko nadzieje ze dobrze robię.

w czasie brania jasminelle mialam grype jelitowa. ostre wymioty. i choc minelo wiecej niz 4 h zdecydowalam sie na dodatkowa tabletke. nie zawadzi. radze Ci miec zawsze w pogotowiu zapasowe opakowanie naszych pigulek. pozdrawiam.

lena 1985...;) No to jeśli tak pisze, to znaczy, że tak powinnaś była postąpić, inaczej skuteczność może być obniżona!Z każdą jedną pominiętą tabletką skuteczność się zmniejsza! Ciężka biegunka to zapewne taka, która się utrzymuje ponad 24 h i załatwiasz się np. co 15 minut!Mnie się tak wydaje! W niektórych ulotkach jest napisane, że się wchłania 3, a w niektórych, że 4h...Ja się właśnie częściej spotykam jak dziewczyny piszą, że 4h, a u mnie jest, że 3;) Zabezpieczaj się dodatkowo od teraz do 7 dni po zakończeniu przerwy!Tak jak napisałaś! Jeśli oczywiście biegunka ustąpi!

Gość lena 1985
dziekuje za opinie, tak zrobie. nie wziełam dodatkowych bo nie mam dodatkowego opakowania i dostane je dopiero pod koniec przerwy...