Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka mała i kudłata

Postinorowe przypadki...

Polecane posty

Gość Taka mała i kudłata

Mój pewnie będzie jednym z 10000, wdzięczna będę jednak za opienię/poradę, nie za gromienie, że taki topik już był... Wzięłam postinor. Równo tydzień później dostałam krwawienia. OD czasu krwawienia minęło 6 tygodni, nie mam okresu. Z tydzień temu robiłam test, negatywny. Potwornie boli mnie krzyż. Normalne? W ciąży? Powinnam iść po luteine?

Gość to jaaaaa
TO NORMALNE ZE NIE MASZ JESZCZE OKRESU. wSZYSTKO SIE W SRODKU ROZREGULOWALO . a MIALAS BOLE BRODAWEK?

Gość to jaaaaa
UP

Gość jezu ale przypadek
wlasnie chcialam napisac o tym samym wzielam postinor dwie godziny po stosunku, teraz w miejsce gdzie mialam miec okres mam plamienie,takie troche wiecej niz plamienie.bolaly mnie i bola brodawki,wlasnie na to zwrocilam szczegolna uwage.tez sie zastanawiam czy jestem w ciazy :O

Gość Taka mała i kudłata
nie, absolutnie, piersi mnie nie bolą. tylko tak ze 3 tyg po wzięciu tabletki miałam ciągnięcia w dole brzucha i teraz ten ból krzyża. strasznie silny, ledwo się ruszam. wiem, że się wszystko rozregulowuje, tylko gdzie jest tego granica.

Gość jezu ale przypadek
do jaaaa jakos na razie tez sie bardzo nie przejmuje,bo postinor jest mocnym srodkiem antykoncepcyjnym wiec pewnie sie rozregulowalo w srodku.mam nadzieje ze wszystko wroci do normy.wzielam go dwie godziny po stosunku,wiec raczej nie jestem w ciazy (dodatkowo byl to okres nieplodny) ale nigdy nic nie wiadomo przeciez.

Gość Taka mała i kudłata
przynajmniej masz plamienie, u mnie ani kropelki.tylko tamte po-postinorowe krwawienie (lało jak z cebra:P)

Gość jezu ale przypadek
mala kudlata ja mysle ze ten postinor moze rozregulowac ze dwa nastepne cykle nawet.dlatego sie nazywa awaryjna metoda antykoncepcji.

Gość jezu ale przypadek
wiec w miejsce owulacji mialam maluskie krwawienie, a teraz mam takie wieksze plamienie (musze miec tampon mini) w miejsce miesiaczki.martwi mnie jedno tylko,ze miesiaczki mam zawsze normalne :(

Gość Taka mała i kudłata
ja tu juz bialej goraczki dostaje..

Gość jezu ale przypadek
ja na razie nie.to duza dawka hormonu,wiec wedlug mnie to w ogole moze przesunac okres i o pare tygodni.nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje tak naprawde

Gość JESTES W CIAZY

Gość minimalnienienienie
myślę, że to normalne objawy, ja sama byłam w takiej sytuacji i przez dwa miesiące dochodziłam do siebie. objawy miałam takie same, łącznie z plamieniem i wszelkiej maści bólami. zrobiłam chyba z osiem testów ciążowych, odwiedziłam ginekologa i dopiero on mnie uspokoił. w postinorze jest ogromne stężenie hormonów, które wszystko komplikują potem, to taki szok dla organizmu, który musi mieć czas by dojść do siebie. wniosek: nigdy więcej postinoru. teraz biorę tabletki i nie porywam się na takie heroiczne działania. :) pozdr.

Gość to jaaaaa
dziewczyny my nie jestesmy w ciazy!!!! Kiedy u was sie 'to' stalo? U mnie 17 dni temu. Zrobialm test i pokazal ze nie jestem w ciazy. Ale moze za wczesnie na test...po jakim czasie pokazuje?

Gość a ja uwazam z ten lek
ten postiron to jaks porazka :( taka dawka hormonów na raz:( ja tez bałam raz i nigdy wiecej do teog nie dopuszcze zebym zreobila to jeszcze raz jakich ja sie opini na ten temat nasluchałam :( :( mialam 18 lat jak to wziełam i pamietam jak szłam lica z moim mezczyzna i stałam na czerwonym swietle parzyłam na nie i gdyby nie on to bym upadła na ziemie tak mi sie w głowie nagle zakreciło...a wygladałam jak trup :(:(

Gość Taka mała i kudłata
postinor brałam drugi raz i znowu nie mam absolutnie żADNYCH skutków ubocznych, nie mam zawrotów głowy, plamień, itd, tylko takie typowo okresowe objawy. test zrobilam po 5 tygodniach od mozliwego zaplodnienia. negatywny.

Gość to jaaaaa
up

Gość nie napewno nie jestes w ciazy
ale jak juz wczesniej mowiłam ten lek dla mnei to masakra :( i naprawde nie polecam brania czesto tego leku fuj :/

Gość taka mała i kudlata
ktoś jeszcze cos doda?

Gość a ja raz
Jeden raz musiałam użyć Postinoru i NIE miałam jakichkolwiek ubocznych zauważalnych reakcji organizmu. Jakbym zjadła witaminę C. Sama byłam zdziwiona, bo wiedziałam, że to dużo hormonów itp. Miesiączki też były później od razu jak w zegarku. U mojej przyjaciółki było tak samo. DZIEWCZYNY NIE BÓJCIE SIĘ POSTINORU CZY ESCAPELLE WIĘKSZOŚĆ NIE MA ŻADNYCH PRZYKRYCH OBJAWÓW. Oczywiście w razie wypadku to nie cukierki. Jedyne bardzo nieprzyjemne odczucia to te w trakcie zdobywania recepty na Postinor i prób wykupienia tejże recepty w kilku aptekach. Miałam pecha spotykać na swej drodze same nawiedzone osoby - inwektywy, chamstwo, obrażanie, a przede wszystkim nie stosowanie prawa obowiązującego w Naszym Kraju. Nawet aptekarka w pierwszej aptece do jakiej trafiłam (firmowa przy hurtowni Cefarmu -sic!) odmówiła mi zrealizowania recepty pod pretekstem, że lekarz nie napisał duo przy nazwie Postinor, więc ona nie wie ile tabletek może mi wydać. Jak się później dowiedziałam na rynku wtedy był tylko Postinor-duo i nie było innej możliwości. Chamski wykręt. W innych aptekach mówili, że sprowadzą z hurtowni na tydzień ( :-D miasto wojewódzkie). Na szczęscie w końcu znalazłam aptekę, gdzie wydali bez żadnych komentarzy i bez wątpliwości. Jeszcze zostali na świecie jacyś profeskonaliści.

Gość Posinorka
JA wzięłam Postinor-Dup w tamten poniedziałek, a we wtorek spóźniłam się o 1,5h. Wczoraj miałam lekkie krwawienie i grudki jak podczas miesiączki, dzisiaj nie mam już nic. Nie wiem czy testować w dniu spodziewanej miesiączki czy nie jestem w ciąży? Już zgupiałam

Gość no more..
ja brałam rok temu....oczywiscie zdobycie go łatwe i przyjemne nie było, za to miałam schizę przez pół roku, ze skutków ubocznych:strasznie zepsuta cera...wiem jedno, nigdy więcej go nie wezmę.

Gość No Comment..
Moge Wam powiedziec jedno czy wy wiecie co to antykoncepcja???????????????? Faszerujecie sie takimi dawkami hormonów a potem wszystkie będa obrazone na cały świat że dzieci nie moga miec:o Jak was czytam to nie rozumie co się z tym swiatem porobiło, że łykacie postinor jak wit. C a konsekwencje dla waszego organizmu wyjda w latach późniejszych i nie piszcie , że Postinor nie jest groźny czy coś w tym stylu bo jestem studentką medycyny i coś o tym wiem:o

Gość agaaaaaaaaaaaaa
nikt nie tewierdzi ze postinor jest jak witamina C. I mysle ze nie pisza tutaj dziewczyny ktore ida do łóżka bez zabezpieczenia i mysla sobie a jakby co to łykne postinor! nawet jak sie zabezpieczy nie zawsze ma sie pewnosc. Ja wziełam 4 dni temu po nocy z peknieta prezerwatywa. Jak narazie nie mam zadnych objawow ale nie twierdze ze jest on bezpieczny . Przeciez to jest niesamowita dawka hormonow wiec nie moze nie miec wplywu na organizm:/ A No Comment co wiesz na ten temat? bo piszesz ze cos o tym wiesz bo jestes studentka medycyny to napisz nam co wiesz bo jestem bardzo ciekawa i mysle nie tylko ja.

Gość Niestety już
No Comment już mi się znudziły te Wasze katechetyczne podszywania a to pod studentkę medycyny, a to pod studentkę ginekologii, pod farmaceutkę. Wszystko, żeby tylko przestraszyć te biedne młode dziewczyny. Dziewczyny szukajcie prawdziwej wiedzy naukowej popartej badaniami, a nie wymysłami katechetów.