Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktostammmm

Po poronieniu- ile czekalas na nastepna ciaze?

Polecane posty

Gość ktostammmm

Mam kilka pytan: 1. Ile cykli po wczesnym poronieniu i zabiegu czekalyscie na kolejna ciaze? 2. Ile czasu od zabiegu podjelyscie wspolzycie? 3. Ile czasu po zabiegu krwawilyscie/plamilyscie? 4. Po jakim czasie po zabiegu dostalyscie pierwsza @? 5. Jakie badania zlecil Wam lekarz po pierwszym poronieniu? Sam to zrobil czy musialyscie go o to prosic?

Gość tutaj nikt ci nie udzieli
kompetentnej odpowiedzi, bo kazdy przypadek jest inny jesli mialas zabieg i byłas łyżeczkowana, to najprawdopodobniej bedziesz musiałą odczekac 3 miesiące, ale to tylko najprawdopodobniej, bo nei wiadomo jak bylo w twoim przypadku sluchaj zaleceń lekarza, bo ten wie najlepiej:)

Gość ktostammmm
wiem,ze nie ma uniwersalenj odpowiedzi Moj lekarz mowi o 3 cyklach ale mnie intersuje jak to bylo w praktyce u kobiet, ktore przeszly przez ten kosmzar co ja

Gość ja miałam tak
ze po pierwszym poronieniu czekajac na okres zaszłam drugi raz i drugi raz poroniłam, masakra, pozostawiło mi to w głowie prawdziwy koszmar :(

Gość ktostammmm
współczuje, bardzo mi przykro Robilas jakies badania?

Nie lubie wracac do tego bolesnego tematu ale udziele ci odpowiedzi tylko pamietaj ze przypadek przypadkowi jest nierowny!poronilam w marcu br.w druga ciaze tj.terazniejsza:)zaszlam rowno 6 mcy po zabiegu.Wspolzycie zaczelam po ok.2 cach.Po zabiegu plamilam ledwo ledwo tylko tydzien moze troszke dluzej.Pierwsza miesiaczke po zabiegu dostalam miesiac i jeden dzien.zadnych badan potem nie robilam. Z moich informacji wynika iz na kolejna ciaze powinno sie zaczekac 6 mcy ale niektore kobiety zachodza po 3 i rodza zdrowe dzieci bez komplikacji w ciazy.Wspolzyc mozna najwczesniej po 2 mcach plamic mozna nawet do 8 tygodni.pierwsza miesiaczka 5-7 tyg.badania to nie wiem. to jest to co ja wiem ale naj;epiej wypytaj o wszystkiego swojego gina i nie martw sie bol mija zwlaszcza gdy zajdziesz w kolejna ciaze:)powodzenia!

rzucam to zdażenie w niepamiec ale Ci odpisze po skrocie 2mce przerwy po tym za pierwszym razem zaszłam w druga ciązę, Oliverek :):) zadnych badam dodatkowych tylko że byłam bardziej obserwowana i miałam zabronienie pracy, krwawiłam ponad 2 tyg, i nasrt miesiaczka była w terminie

Gość ktostammmm
dziekuje - ja wiem,ze nie ma regul ale szukam pocieszenia chyba juz w kazdy mozliwy sposob to tak boli...

Gość ATIKA176ART
MNIE POWIEDZIANO ZE TRZEBA ODCZEKAC 6 MSC DO NAST CIAZY. MIESIACZKE DOSTALAM TYDZIEN PO I TO BARDZO OBFITA ALE LEKARZ POWIEDZIAL ZE TO BARDZO ROZNIE BYWA I JEST WSZYSTKO OK.BRALAM ANTYBIOTYK CHYBA CALY MIESIAC PO.ZA ROK ZASZLAM W CIAZE I ZNOW PORONILAM.TERAZ OD OSTATNIEGO PORONIENIA MINELY DWA LATA A JA SIE BOJE ZAJSC W CIAZE.BOL PO STRACIE NIGDY NIE MIJA I CZASAMI CZUJE SIE JAKBY TO SIE STALO WCZORAJ

1. Ile cykli po wczesnym poronieniu i zabiegu czekalyscie na kolejna ciaze? - we wrześniu straciłam Aniołeczka - w marcu zaszłam w koleją ciąże - 2/12/2007 urodziłam Igę :):) 2. Ile czasu od zabiegu podjelyscie wspolzycie? - po jakimś miesiącu 3. Ile czasu po zabiegu krwawilyscie/plamilyscie? - około 2 tygodni 4. Po jakim czasie po zabiegu dostalyscie pierwsza @? - po 6 tygodniach 5. Jakie badania zlecil Wam lekarz po pierwszym poronieniu? Sam to zrobil czy musialyscie go o to prosic? - toksoplazmoza, chlamydia, cytologia - w wyniku wspólnych rozmów pozdrawiam i życze powodzenia uda się ❤️ nie poddawaj się a w razie kryzysów, wsparcia, porady, ukiojenia, informacji zapraszam na - http://strata.mojeforum.net/

Gość just24
Ja po zabiegu krwawiłam o ile pamietam 3-4 dni, więc bardzo krótko i to tylko takie plamienie było. Zaszłam w kolejną ciąże po 5,5 miesiąca w drugim cyklu starań. Teraz jestem w 19 tyg ciąży i jak narazie wszysko jest dobrze. Gin powiedział tylko że po poronieniu szyjka jest przez dłuższy czas osłabiona, wiec trzeba na siebie uważać, w każdej chwili grozi mi krążek. Jestem więc na zwolnieniu i siedzę w domu. Po zabiegu okres dostałam dokładnie po 6 tygodniach, a później miałam już regularnie co 4 tygodnie, tylko że te 3 pierwsze @ były bardzo obfite. Współżycie po zabiegu nastapiło szybko, po 4 tyg.

Gość just24
A i zapomniałam dodać że żadnych badań nie robiłam, lekarz nie zalecił a ja jakoś też nawet o tym nie chciałam myśleć by szukać przyczyn.

Bardzo Ci współczuję. Choć to tak bardzo boli, bądź silna i nie trać nadziei. Pierwsze dzieciątko straciłam w marcu 2006. Starania rozpoczęliśmy po 9 miesiącach i udało się za pierwszym razem :) Dominisia jutro kończy 3 miesiące. Po zabiegu rozpoczęliśmy współżycie po 8-9 tygodniach. Po zabiegu krwawiłam kilka 3-4 dni, a plamiłam prawie 2 tygodnie. Pierwszą @ dodtałam po 35 dniach od zabiegu. Lekarz nie zlecił mi żadnych badań, twierdząc, że po pierwszym poronieniu nie są konieczne. Jednak zrobiłam sobie sama: toksoplazmozę IgM i IgG, cytomegalię IgM i IgG, hormony tarczycy TSH, fT3 i fT4. Wyniki miałam OK.

Gość ktostammmm
ja zamirzeam sam sobie zrobic badania, bo gdybym drugi raz przezywala o samo i okazaloby sie ze wystraczylo zrobic badania i wyeliminowac jeden czynnik...nie przezylabym tego dziekuje i pozdrawiam

ja rownierz stracilam moje malenstwo, moja ciaza obumarla w 8 tyg w 12 sie dowiedzialam, dostalam tylko tabletki na poronienie i anytbiotyk, w piatek mam kontrolny skan, a przed nastepna ciaza zamierzam porobic badania podstawowe, cytologia itp. plus badania genetyczne, a o dzidziusia zamierzam sie starac znowu za rok..tak podpowiada rozsadek..nie chce znowu przechodzic zalamania..

hej!!! ja straciłam swoje Maleństwo niespełna tydzień temu :( :( :( lekarz powiedział ze jesli wszystko dobrze sie wygoi to juz po pierwszej @ mozna sie starac, powiedział ze to zalezy od stopnia w jakim ciaza była zaawansowana, im pózniej doszło do poronienia tym dłuzej tarzeba odczekac pozdrawiam!!!

Gość ktos tammmmmm
:) na jednym z forum przezcytalam ze dzieci nie umieraja tylko zmnieniaja termin przyjscia na swiat! Ja jestem o tym swiecie przekonana!

Gość NIE MARTWCIE SIĘ
Moja koleżanka po pierwszym poronieniu zaszła za rok. A teraz ma już 2 dzieci. A różnica wieku między nimi tylko 1,5 roku. Mają już 6 i 4 lata.

witajcie, moze pociesze moja poprzednia ciaza obumarła w 6 tc a dowiedziałam sie w 8tc i miałam czyszczenie, potem 3 miesiace uwazałam, a nastepnie stwierdziłam ze trzeba o tym nie myslec i probowac, nic na siłe, i po 7miesiacach zaszłam w ciaze, teraz jestem w 29tc i wszystko jest dobrze , jedynie co zmieniałam to swoje nastawienie, wziełam L4 od samego poczatku i bardziej na siebie uwazam, powodzenia napewno sie uda

Gość ktos tammmmmm
sluchajcie a moze wiecie sakd sie biora krwiaki w macicy obok zarodka?

w moim przypadku było tak: tez miałam krwiaki, tyle ze serduszko mojego Maleństwa nie biło, i lekarz powiedział ze wszystko zaczyna sie złuszczac i trofoblast zaczał sie rozdzielac od sciany macicy, stad były prawdopodobnie moje plamienia i potem krwawienia

witam,wiem jakprzezywacie strate dziecka,ja tez poroniłam w lutym,przez pierwszy miesiac brałam anty bo bardzo mnie bolał brzuch i lekarz mi powiedzail ze teraz nie zajde dopiero jak wybiore wszystkie tab,minal prawie rok a ja nie moge zajsc w ciaze,seks stal sie dla mnie obowiazkiem niz przyjemnoscia...

Gość ktos tammmmmm
moze powinnas wybrac sie do psychologa