Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czinka five

Dlaczego herbata w torebkach jest taka mocna?

Polecane posty

Gość czinka five

z jedneczo woreczka powinno sie robic jeda herbate, ale wtedy jest ona za mocna, i polowe treba wyrzucic. A Jak sie zostawi na druga herbate to juz smak nie jest taki dobry.. Czy oni nie moga tego jakos odpowiednio wywazyc ??

Gość tea lover
I bardzo dobrze, ze jest mocna - tylko mocna jest prawdziwą herbatą a nie sikami.

Gość czinka five
no wlasnie wkladam, chwile potrzymam i wyciągam. a reszcza... nie lubie jak sie marnuje. a jak wydusze caly woreczek to jest fuj i zęby się dodatkowo od takiej mocnej żółcą

jesli poczytałabyś trochę o zasadach parzenia herbaty, to wiedziałabyś, że powinna być mocna (1 łyżeczka herbaty na filizankę - czyli wyważone jest dobrze, tylko większość ludzi nie pije herbaty zgodnie z zasadami) jesli chcesz mieć cienką herbatkę, to kup sagę czy inna minutkę - tam sypią więcej trawy niż herbaty :) będzie cienka i wyjdzie taniej

Gość tea lover
saga wbrew pozorom nie jest slaba - wole ja nawet od liptona. najlepsza jest dilmah zwlaszcza z czarna porzeczka.

Gość czinka five
w dupie mam zasady pazenia ... ja pije taką jaka mi smakuje. a wlasnie spotkalam sie z tym ze wiekszośc nie lubi takiej mocnej jak przypada z 1 woreczka. a saga jest niedobra

Gość czinka five
i tez nie jest słaba

Gość tea lover
napisz maila do producentow herbat, ze jest duze zapotrzebowanie na slabe siki zamiast herbaty.

ja w ogóle nie piję herbaty z torebek, tylko lisciastą, naturalną a nie jakies zmiotki czy sklejki ....

Gość czinka five
nie chodzi o słabe siki, bo takich teznie lubie... ale tak 1/2 lub 3/4 woreczka byloby akurat - to w przypadku liptona

Gość AGROKULTURA.
hehe, a ja uwielbiam nasze mocne,polskie herbaty. jestem w hiszpanii, w zadnym hipermarkecie nie spotkalam herbat typu minutka czy inne, ani dilmaha nie bylo...same siki, ta herbata tu to strasznie slaba jest!!! ale kiedys czytalam artykul ze te nasze herbaty wcale nie sa dobre bo sa ,,wedzone,, czy cos takiego i stad ten mocny napar.

Gość czinka five
no właśnie, wędzone - trafilas idealnie, one nawet tak śmierdzą czasami... jak wędzonka chyba bede importowala herbate z hiszpani