Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropksaxyz

Co wybrać????

Polecane posty

Gość kropksaxyz

Nie wiem co wybrać: zostać w Polsce czy wyjechać do Angli? Podjęcie tej decyzji sprawia mi duży problem- może podpowiecie mi coś? Najpierw przedstawie Wam moją sytuację. Właśnię kończę studia- po obronie będe miała tytuł inżyniera. Są to niepełne studia, gdyż będzie mi jeszcze brakować 1,5 roku do mgr. Uważam,że skończenie szkoły wyższej jest w dziesiejszych czasach konieczne do znalezienia pracy- zresztą wystarczy przejrzeć ogłoszenia o pracy. Mam też okazję w tym roku zaraz po skończeniu szkoły wyjechać do Angli- pracy- oczywiście nie w zawodzie. Praca jest bardzo ciężka po 18 godz na dobe ale dobrze płatna. Myślałam żeby przerwać studia i wyjechać na rok a potem wrócić, ale nie wiem czy mi się to opłaca. Wiele osób mówi mi że już nie będzie mi się chciało uczyć, poza tym teraz kontynuowałabym studia z znajomyni osobami- zawsze to łatywiej, tym bardziej, że raczej jesteśmy zgraną paczką a wykładowcy naprawdę dużo wymagają. Z drugiej strony taki wyjazd to nauka życia- oprócz zarobionych pieniędzy mogłabym się czegoś więcej nauczyć. Co mi radzicie?

Gość hmfhmfhm
moja kupela z podobnym wykształceniem wyjechała i chwali sobie swoją pracę... może spróbuj, nie ryzykujesz ale 18 godzin na dobę jest nierealne jeśli to praca codzienna skąd takie wieści??

tak a propos - co to za praca po 18 godzin na dobe? Moze to nie Anglia tylko kopalnioa złota w Peru? :P

Gość kropksaxyz
praca w szklarni, kiedy jest bizi- wtedy nie ma zmiłuj się

w szklarni? :P a nie boją sie, że im szkło potłuczesz po tylu godzinach pracy? :P

Gość kropksaxyz
studiuję geodezję, jestem dziewczyną i ztego co wiem to dużo lepiej byłoby dokńczyć studia żeby całe życie nie biegać po polach i nosić lusterka itp za geodetami tylko pracować w jakiejś firmie przy mapkach itp

Gość kropksaxyz
widocznie się boją, ten kto nie daje rady jest zwalniany

Gość Klapazłóżka
Akurat ja zostałabym w kraju bo jestem niepoprawną patriotką. Z takim wykształceniem znajdziesz pracę w kraju - no ale wiem, że nie będą z niej kokosy. Jeśli pragniesz sie wzbogacić wybierzesz Anglię. Nie straszę Cię ale moja kuzynka pojechała do Angli i przyjechała z złamanym nosem a kolega został dotkliwie pobity. Tam nienawidzą przyjezdnych ale doskonale o tym zapewne wiesz.