Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę zyć po Amerykańsku

Wyjadę do USA na czarno i zostanę na stałe

Polecane posty

Gość chcę zyć po Amerykańsku

już niedługo będę zwiedzał usa i skakał ze szczęścia :)

Gość weź mnie ze sobą

Gość co ludzi tam ciagnie
usa to pusty, smutny kraj, ludzie wola wszedzie jechac samochodem niz sie kawalek przejsc, a jak nie odprowadzasz sam sobie skladek na lekarza to mozesz zdechnac pod plotem

Gość chcę żyć po Amerykańsku
wizę dostanę ale tylko turystyczną a tam sie zaszyję u kumpla i zostanę na czarno .... :) a co mi tam na legal przejdę jak znisa wizy a nie zamierzam czekać i odmawiać sobie życia. nie rozumiecie ? :o ja kocham Amerykańskie filmy,muzykę,palmy,coca colę,burgery,giwery itp

Gość chcę żyć po Amerykańsku
może i tak ale to nie zmienia faktu że jestem już mega szczęśliwy z życia :) kocham cię Ameryko moja :)

Gość roararara
ja wolę zaczekać rok '' zniosą wizy '' i pojadę legalnie i zostanę na stałe.

Gość ropa naftowa
nie poskaczesz ze szczescia zbyt dlugo ..... na czarno zyc i pracowac az do smierci to nie jest mila perspektywa . a w razie choroby .......

Gość roararara
ropa naftowa :D więc lepiej zostać w Polsce i patrzeć przez całe życie na te poniemieckie ruiny i przystanki autobusowe ? też tak jak autor wyjadę do usa tylko że legalnie i całkowicie na stałe,z dala od dresiarzy i polaków :p

Gość maperta
roararara - bedziesz mial polaka kolo siebie - siebie samego...

Najpierw zobacz czy w ogole Ci sie tam podoba, jak mozna w ciemno wybierac sobie miejsce do zycia, USA to wcale nie raj, tym bardziej dla nielegalnych imigrantow.

taaaaaaa a jak cie zlapia to masz przejebane...poza tym w tej chwili ciezko o prace na czarno...

Gość bbbaaabbb
"no zwazywszy ze 1 dolar 2,40 no masz z sie z czego cieszyc" a co to ma za znaeczenie po ile dolar?

Gość do roarara
nie zniosa tak szybko wiz

Gość fisioiwna
no wlasnie. wiz tak szybko nie zniosą to raz, dostac wize turystyczna to tez nie jest takie hop siup to dwa. no ale jesli juz ci sie uda i zostaniesz tam to faktycznie slabnacy kurs dolara cie nie interesuje

Gość Avazynka
zycie w usa wcale nie jest takie różowe jak sie wiekszości polaków wydaje... mieszkalam tam rok i szczerze mowiąc - nie chcialabym mieszkac tam cal zycie

avazynka to tez zalezy w jakim regionie mieszkasz. Tez mieszkalam jakis czas w USA i szczerze nie moge sie doczekac kiedy tam wroce. Tam mialam jakies perspektywy tu w Polsce szkoda gadac.

Gość znam trochę świata
trochę to zle sformułowane bo co byście powiedzieli gdybyście mieszkali w USA i ktoś by napisał że jedzie Europy ? :o tylko gdzie ? do UK... przecież tam jest lepiej niz w USA ! do średnich Niemiec ? do biednej Polski ? czy może do mocno zacofanej Rumunii ? ... USA to ogromny kontynent i to że stany są połączone nie zmienia faktu że w każdym jest inaczej i jeżeli cię złapią to deportują i nigdy tam już nie pojedziesz z powodu pięknej czerwonej pieczątki :D

A ja lubię USA! Nie każdym rejonie jest super ale są takie gdzie jest superrrrrrr!

Gość Do Roararara
Zniesienie wiz nie oznacza, ze bedziesz mogla/mogl legalnie pracowac i mieszkac w USA! Nie wiem jak mozna tego nie rozumiec!Po zniesieniu wiz nie bedziesz musial/a isc starac sie o wize w POLSCE. Ale przy wjezdzie do USA nadal otrzymasz status turystyczny i stempel do kiedy mozesz przebywac na terenie USA (zazwyczaj jest to max 6 m-cy).

mi tam sie a Stanach podobalo...ale moze to dlatego ze powod mojego wyjazdu byl inny niz praca czy nauka...poki co jeszcze musze stac w kolejce po wize...

Gość sprawca teori
wielu tak zrobiło i wielu wróciło z miśkiem więc " ryzyk fizyk " uda ci się i się dorobisz a z czasem może dostaniesz pełne obywatelstwo albo wrócisz z miśkiem i będziesz opowiadał znajomym jaki z ciebie - wielki - Amerykanin moja ciotka wyjechała turystycznie z 10 lat temu i około 5 lat temu poznała tam faceta i wzieli ślub.dziś ma już obywatelstwo i nie zamierza wracać do Polski.jeżeli nie zamierzasz tu układać sobie życia i Polska wydaje ci sie zacofana to jedz ale pamiętaj ze masz tylko jedną szansę ;)

Gość **tsotsie**
jak nie podoba ci sie w Polsce styl życia,ludzie,jedzenie,sklepy,przyroda,krajobrazy(zresztą są do dupy) nie masz tu do kogo wracać albo dopiero (kiedyś) .masz tam znajomego i znasz angielski to masz jakieś szanse ;) Nie pochwalam takich zachowań bo właśnie przez takich jak ty nie można nigdzie wyjechać bez wizy a o legalnej pracy można pomarzyć :( ps: dlaczego nie chcesz wyjechać do UK ? przecież tam jest też dobrze ;)

Gość Kate kiedyś Kasia
ja załatwiłam sobie wizę i nie musze pracować na czarno, bo będę tam rozchwytywana przez firmy.Mam załatwioną pracę w biurze w Los Angeles

Gość Kate kiedyś Kasia
no wiesz my kobietki mamy swoje sposoby :P

Gość Aga1111111111
Pojedziesz na turystycznej, bedziesz uciekał przed policja zeby cie nie deportowali, popracujesz na czarno, pracodawca cie wykorzysta nie da ci wypłaty ty go nie pozwiesz, bo jestes na czarno i cie deportuja. W koncu bedziesz musiał isc do lekarza zapłacisz gruba kase za wizyte czy pobyt w szpitalu i american dream sie skonczy bo nie wypłacisz sie z tym do konca zycia bez ubezpieczenia. Taka historia. Nie lepiej robić wszystko legalnie?

Gość gość
jestem po tej drugiej stronie. Aga, nic mnie nie spotkalo nigdy, z tego co wymienilas... widze wiele niescislosci, wypowiadacie sie o tym nie majac zielonego pojecia... Pracodawca nie zglosi raczej pracownika, poniewaz poszedlby siedziec za zatrudnianie nielegalnych itp itd... Ktos wyzej nie rozumie pojecia zniesienia wizy. Nie bedzie tak jak w UE. Przyjedziesz na 3 miesiace do USA i powrot do PL. Jak tego nie zrobisz to bedziesz nielegalnie. Widze jeszze kilka innych rzeczy, ale nie chce mi sie dzisiaj pisac...

Gość Aga1111111111
gościu tak moze i ciebie nie spotkało, ale sytuacje sa różne. JA bym nie chciała tu zyc ciagle ukrywajac się za policją itp, itd. I nie mówię, ze pracodawca zgłosi pracownika, tylko, że pracownik nie bedzie mógł zgłosic pracodawcy za np. niewypłacenie. Oólnie rzecz biorą polacy myśla, że zniosa wizy to beda mogli sobie jechać tak do pracy i zaczac zyc w USA. Wcale nie! Pobyt TURYSTYCZNY max 6 miesiecy na rok i baj baj do Polski. Do pracy sa wizy, do szkoły są wizy, na wszystko inne sa wizy. Jak polacy tak bedą myslec to wiz nie zniosa i tyle.