Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutek w sobie mam

Izoluję się od ludzi...

Polecane posty

Gość smutek w sobie mam
Tak naprawdę , nie weim co to może być.Czy to depresja czy jakas fobia.Cos napewno.Męcze się.Jestem naturalna tylko przy rodzicach i moim chłopaku.Innych unikam albo zachowuje sie przy nich dziwnie.

Gość byw
ja sie nie odsunalem od ludzi, bo mnie skrzywdzili, zawiedli, etc. Po prostu, jakos tak,... nie wiem dlaczego :o a psychologa sobie odpuszcze :P

Gość byw
A, masz chlopaka, to juz cos 🖐️

Gość smutek w sobie mam
byw, ja dokladnie tak samo.Nie izoluje sie bo się zraziłam.Izoluje sie z niewiadomego powodu.Ba!Ciagle probuje z tym walczyc, ale mam tak duży lęk przed spotkaniami z ludzmi,że sobie odpuszczam tą walkę.

Mam osobiste doświadczenia 20 mies. wojny o lepsze. Wygranej!!!! Nie bój się psychiatry, psycholog to tylko dodatek .I znowu będzie świeciło słońce obiecuję:)

Gość byl sobie ktos
ale dziewczyno ....z takimi sprawami nie nalezy czekac...co? kto? powie?...tylko zrobic termin do dobrego specjalisty...i zasiegnac odpowiedniej porady

Gość smutek w sobie mam
Robie sie nienaturalna w towrzystwie.A juz nie mówiąć jak znajdę się w jakiejś wiekszej grupie.

Gość byl sobie ktos
gerry64 ....dzieki ze wspomagasz....staram sie jak moge dziewczynie wytlumaczyc co nalezy w takiej sytuacji robic

Gość oj ja tez tak mam
No tak tylko że do psychologa trzeba czesto jezdzic a to sa duze koszty:(Ja nie pisze ze sie boje:(

Gość byl sobie ktos
dziewczyny...czy to psycholog...czy psychiatra...sa to fachowcy...podejrzewam ze lekarz domowy przepisze skierowanie do fachowcow...reszte ureguluje kasa chorych...

Gość oj ja tez tak mam
Ja wszystko rozumie bo juz przechodziłem takie stany

Gość ja też tak mam niestety
ja sie boje iśc do psychiatry , bo niby w sporym mieście mieszkam, ale jakoś dziwnie wszyscy się znają-nie osobiście ale znajomi znajomych-w dwóch poradniach to nawet wiem na pewno że pracują matki moich koleżanek...

Gość oj ja tez tak mam
Kasa nie da Ci pieniedzy na dobrego psychoterapeute,a osrodków dla nerwicowców juz prawie nie ma:(buuuuuuuuuuu

Gość smutek w sobie mam
Ja w koncu pewnie się odważę iść do lekarza.Sama nie daje już rady.Jest mi z tym okropnie.Zazdroszcze ludziom ktorzy nie mają problemów z kontaktami z innymi.

Gość smutek w sobie mam
Ciagle sie tylko zastanawiam skąd cos takiego sie do mnie przyczepiło?Musi być jakieś podłoże tego.

Gość oj ja tez tak mam
tak tylko że psychiatra jest od prochów a problem lezy gdzies w osobowosci,dlatego najwazniejszy jest psychoterapeuta

Gość oj ja tez tak mam
To nie ono sie do Ciebie przyczepiło,tylko to sa nasze reakcje na przeszłosc:(buuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość smutek w sobie mam
Ale ja miałam fajna przeszłośc, super dziecinstwo, dlatego tak mnie to zastanawia.

Gość allenak
nie idzcie do psychiatry on was tylko nafaszeruje prochami moze i pomoze na chwile ale otepą was te tabsy, zrujnują zdrowie a jak bedziecie chciały przestac brac to swinstwo to znowu wroci i jeszcze w czasie odstawiania okropnie bedziecie sie czuc

Za szybko się żyje.Dawniej co piątek kolega dzwonił : mam 0,5 i oczekuję propozycji... Teraz od paru lat nawet sąsiad nie przyjdzie na kawę...Większość facetów pije a kobiety biorą tabletki..Podobno Amerykanie są do przodu i mają miliony uzależnionych od relanium. Pogadj z ludźmi, i pomalutku idź gdzie mówiłem.Teraz najgorszy czas, wszyscy czekają na wiosnę.Będą jaszcze słodkie wieczory i śmiech bez umiaru....:)Nie wahaj się, nie czekaj aż przejdzie bo nie ma na kogo..(to żart) :)

Gość oj ja tez tak mam
dlatego polecam psychoterapeute

Gość moje doświadczenia
Rozumiem cię, bo też postępuję podobnie. Nigdy nie miałem przyjaciół, praktycznie wszystko w swoim życiu zawsze robiłem sam. Z jednej strony chciałbym mieć przyjaciół, a z drugiej strony wiem, że nie nadaję się do tego. Jestem strasznie podejrzliwy i nieufny. Pytanie np. o to, co lubię jeść traktuję jako atak na swoją prywatność. Wiem, że to jest chore. Chodzę do psychologa już ponad rok, sam osobiście wiem, że ciężko jest tak żyć, ale nie potrafię się zmienić. Nie wdaję się w żadne znajomości. Nigdy nie przenoszę znajomości ze szkoły czy z pracy na grunt prywatny. W pracy też praktycznie nie rozmawiam z ludźmi. Robię to, co muszę zrobić, a po pracy staram się jak najszybciej uciec do domu.

Gość Jeżozwierzak_|
Izolacja społeczna jest szkodliwa dla zdrowia psychicznego. Dlatego warto zasięgnąć porady terapeuty albo stosować esencję z okrężnicy bagiennej, która przeznaczona jest dla ludzi, którzy izolują się od innych. Pomaga zwalczyć obawy przed kontaktami z innymi ludźmi. Więcej na http://drbach.pl/kwiaty_index.php

Gość każdy ma problemy
przede wszystkim zdrowy tryb życia odpowiedni ailość snu równowaga między pracą/nauką a czasem wolnym, relaksem zdrowe odżywianie unikanie słodyczy, używek codzienny ruch na świeżym powietrzu rozrywki, hobby jeśli choćby zmienisz sposób odżywiania i wprowadzisz codzienne ćwiczenia czy spacery powinnaś odczuć różnicę