Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamka nie z tej ziemi

Co jedzą wasze 6 miesieczne dzieci?

Polecane posty

Gość nosleep27
wszystko ale zmiksowane ;) zapraszam na blog poswiecony kobietom w ciazy jak i przyszlym mamusiom :) http://blog.sweetmama.pl/

Gość gość
moja od urodzenia jest na piersi i rozszerzanie diety to jakaś makabra, bo jak nie jest głodna, to jeść nei chce, a jak zgłodnieje to chce pierś :/ no ale jakoś walczymy. rano dostaje pół jabłka z 2 biszkoptami (żeby miała gluten) - do tej pory jadła bez problemu ale od jakiś 3 dni ma muchy w nosie i nie chętnie zjada, po południu dostaje zupkę - marchew, ziemniak, brokuł, dynia, na weekend chcę wprowadzić indyka do zupy. Planuję też podawać wieczorem kaszkę np manną, ale wyjątkowo jej kaszki nie podchodzą :/ poza tym tylko pierś

Gość gość
a no i moja sloiczkami wszelkimi pluje dalej niż widzi, więc muszę gotować / trzeć / kruszyć :)

Gość gość
ja też sama gotuję :) podajemy już: marchew ziemniaka dynię brokuły fasolkę szparagową (ostatnio wprowadzone) kalafior szpinak groszek zielony jabłko banan. Zastanawiam się czy dobrze karmię mojego malucha może podpowiecie? ok. 7-8 rano- 180 MM ok. 10-11 kaszka mleczna owocowa ok. 13-14 obiadek (zupka z warzyw i mięska, czasem z kaszką manną, czasem zamiast mięska rybka) ok.15 jakiś owoc ok. 17-18 - MM ok. 20 kaszka na MM Chciałabym tylko te gotowe kaszki zastąpić czymś zdrowym, ale jakoś weny brak :( może poradzicie coś?

Gość gość
moje dziecko je praktycznie większość rzeczy. Nie ma zębów, więc rozdrobnione, ale nie miksuje tylko warzywa widelcem rozdrabniam a mieso siekam, owoce ścieram itp. co do wprowadzania to mój lekarz uważa tak jak ja- im szybciej tym lepiej i mniejsze ryzyko alergii. Córa jadła wszystko nie licząc grzybów, smażonego i tłustego mięsa. A tak to już chyba wszystko wprowadziłam łącznie ze śledziami w wigilię ;D

Gość karteczkam
moja uwielbia kaszki holle w roznych smakach i w sumie tak bardzo je lbi,ze malo co innego chce jesc...

Gość gość
Tak , jesteśmy kretynki,bo dajemy bułkę albo manne jako gluten, bo tak radzi pediatra . A Ty jak wprowadzasz? Pochwal sie wszystko wiedzącą super mamo!

Gość gość
Up