Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziomaskaa

Ratunku! Strasznie wypadają mi włosy!!

Polecane posty

Gość Ziomaskaa

Od urodzenia miałam cienkie i delikatne ciemne włosy. W ciągu ostatniego roku Farbowałam włosy szamponetką, dwa razy robiłam sobie pasemka.. W sierpniu pomalowałam je sobie na blond.W październiku je podciełam z długości od łopatek tak do brody. Nic nie pomogło. Zrobily mi sie już lekkie zakola. Teraz zaczęłam brać skrzypovitę i stosować głęboko regenerujący szampon i maseczkę. najgorsze jest to mam już kilkucentymetrowe odrosty i chciałabym wrócić do naturalnego koloru.. Postanowiłam w styczniu (gdy skonczy sie moja miesieczna kuracja Skrzypovity) wrócić do czekoladki. Bardzo jednak się boję że mi wszystkie wypadną..!! Pomocy! Co mam robić?

Gość raczej androgenowe

Gość Ziomaskaa
Mam takie małe łysee punkty!;/ w dodatku bardzo rzadką mam grzywke;/;/;/;/

Gość to sygnał że już trzeba
ogolić się na łyso albo na jakieś 2-3 mm :o bo pożyczki głupio wyglądają i są niemodne 🖐️

Gość pewnie nie bede oryginana
ale czy probowalas Waxa?mi przestaly o nim wypadac i wielu osobom odrastaja.poleam tez wit B compleks,jest super na wlosy

Gość fkaka
Dziewczę, jak można farbować łysiejące włosy???? Nie słyszałaś nigdy, że takich włosów nie powinno się poddawać żadnym zabiegom???

Gość byłam tu
czy jesteś wgetarianką czy pijesz dużo wody jak się odżywiasz wypadanie włosów to reakcja organizmu na: - brak mikroelementów - wtedy pomoże zmiana diety i suplementacja, oraz uważanie na to co i ile się pije -- zbyt dużo herbaty i wody wypłukuje mikroelementy z organizmu - wychłodzenie wewnętrzne organizmu - wtedy trzeba zmienić dietę na taką, w której jest więcej "ciepłych" pokarmów jak np. mięso - długotrwały stres - inne choroby - dobrze by było sobie zrobić badania ogólne kuracje zewnętrzne mogą odrobinę pomóc, ale niewiele może prócz innych rzeczy zacznij pić codziennie pokrzywę -- na pewno nie zaszkodzi, a najprawdopodobniej pomoże

i nie farbuj włosów, bo to je tylko osłabi. Idź do dermatologa, on może coś poradzi. Kiedyś mojej mamie przepisali na ten sam problem taki tonic do wcierania, nie pamiętam nazwy ale pomógł.

Gość Ziomaskaa
Nie nie jestem wegetarianką.. ale ostatnio miałam dużo stresu. Hehe Dzięki za porady;]