Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jana2007

ginekologiczna operacja laparoskopowa kraków- lekarze godni zaufania

Polecane posty

Witam, wkrótce czeka mnie operacja laparoskopowa(cysta na jajniku). Na razie biorę pod uwagę dr Marcinka i prof.Klimka, cały czas jednak szukam godnych polecenia ginekologów-specjalistów od laparoskopii. Bębę wdzięczna za każdą podpowiedz, zarówno o tych lekarzach,których biorę pod uwagę, jak i innych, z których usług korzystałyście drogie Panie.Serdecznie pozdrawiam.

Gość Dociekalska
Ale na kase chcesz miec tych dobrych? A w Toruniu jaki jest najlepszejszy w takich operacjach na kase NFZ?

Gość Dociekalska
to musi byc taki, któremu nigdy nie wykorkowała zadna pacjetka :(

Gość Dociekalska
Sama mieszkam na wsi i właściwie najblizej mam do Torunia, ja tez prosze o wpisy

Dobrze by było trafić na takiego, któremu nikt nie odjechał, ale to chyba trudniejsze niż myślisz. Ja 11 lat temu operowałam się w klinice prywatnej u docenta, który wtedy wydawał się b. dobry. Wszystko poszło ok. Niedawno znajoma pielęgniarka stwierdziła, że podobno uśmiercił wiele, wiele pacjentek. Nie idę więc do niego,pozatym jest już leciwy.

Gość Vona
Witam coz nie jest to latwe zadanie napewno nie polecam dr Jankowskiego ktory ma prywatna klinike na Klinach.Ja tez mam cyste na jajniku i po zrobieniu testow na bialko moja ginekolog doradzila mi zeby jej nie operowac jezeli nie prowokuje jakis problemow.Pozdrawiam

Gość Ciotka z opłotka
Nie rozumiem jakie testy na białko, jaki to ma zwiazek z cystą na jajniku? A czy masz tez mięsniaki? Napisz!

Gość Ciotka z opłotka
Co znaczy nie powoduje problemów? Rozumiem, ze nie masz obfitych miesiączek, ani najmniejszych bóli?

witam, jestem w trakcie leczenia hormonalnego-jeżeli nie zadziała operacja na 100%, dalej szukam ginekologa- podobno dobrym chirurgiem jest dr Homa, o Klimku nie udało mi się usłyszeć ani jednej dobraj opinii(poza poleceniem lekarki ale ona pracuje w jego klinice).Sprawdzę,gdzie operuje Homa, pozdrawiam

Gość Vona
Przepraszam ze nie odpisalam od razu sa takie testy ktore sie robi na obecnosc komorek rakowych (to jest wlasnie to bialko i ma numer tylko nie pamietam jaki jest na jajnik zapytaj lekarza napewno bedzie wiedzial) wiec moja pani doktor powiedziala ze jak to nie rakowe to lepiej nie ruszac bo sa opinie ze mozna sobie wiecej szkody narobic. Ja mam cyste na prawym jajniku wiec co drugi miesiac okres jest bardziej obfitszy i bolesny. Miesniakow na szczescie nie mam ale z tego co wiem to jest to powaznieszy problem niz cysta.Mozna je leczyc a jak juz sa duze to operacja mojej kuzynce grozi usuniecie macicy wlasnie przez nieleczone miesniaki.

Gość Vona
Dr Homa napewno pracuje na Kopernika i tez prywatnie ale niestety nie pamietam adresu.Moja sasiadka ktora pracuje na ginekologii wlasnie na Kopernika tez mi go polecala. Pozdrawiam

witam, Homa już podobno nie pracuje na Kopernika, przyjmuje na Oboźnej-ma tam gabinet. Te testy, o których piszesz to chyba markery nowotworowe ca-125. Z tego co wiem, mogą być podwyższone przy cyście endometrialnej,ja mam 28(w normie).O tym czy cystę operować decyduje też wiek, ja mam 50, wtedy nie czeka się długo, bo może się niezłośliwa niestety uzłośliwić. Także, gdy chce się mieć dzieci ,nie warto czekać, bo przy dużej łatwiej stracić jajnik.Nie jest prawdą, że mięśniaki są gorsze, wręcz przeciwnie-nie operuje się ich, gdy nie dają dokuczliwych objawów lub bardzo nie rosną. Nie wiem w jwkim jesteś wieku ale nie polegaj na tym co mówi jeden lekarz, zawsze lepiej sprawdzić drudą opinię.POzdrawiam

Gość Vona
U mnie cysta pojawila sie podczs ciazy perwszym lekarzemu ktorego bylam byl dr Jankowski ktory powiedzial ze koniecznie musi ja operowac i oczywiscie w swojej klinice operacja kosztuje "tylko" 2000zl.Jak powiedzialam ze nie mam takiej kwoty to powiedzial ze w zasadzie moge poczekac bo cysta nie jest duza ok.4cm. wiec poszlam do dr Gornisiewicz ktora powiedziala ze nie trzeba operowac. Nie wiem dlaczego powiedziala ze czasami jak cysta nie daje zadnych problemow to lepiej "zostawic ja w spokoju". Zreszta po porodzie pojawily sie u mnie torbiele na piersi ktore dr Jankowski rowniez chcial operowac za jedyne 500 oczywiscie sie nie zgodzilam i same sie wchlonely.Ale oczywisciw w kazdym przypadku jest lekarz ktory musi podjac decyzje bo my mozemy tylkosobie pogdybac oni napewno wiedza wiecej niz my smiertelnicy.Pozdrawiam

witam,sprawdziłam Homę- operuje w prywatnej klinice na Królowej Jadwigi,można się operować na refundację. O Homie przeczytałam same pochlebne opinie, jest świetnym chirurgiem, przyjmuje na Oboźnej 4 i podobno nie jest drogi. Sprawdzę jeszcze opinie na temat kliniki, 11lat temu też byłam operowana w prywatnej klinice i-było ok., musiałam jednak płacić,teraz nie ma tego problemu. O Jankowskim też słyszałam,że namawia na operacje, nawet jeżeli nie są wskazane- ale to ....norma włąścicieli prywatnych klinik, muszą naganiać pacjentów.Pozdrawiam

Gość weronikaq
lekarzem godnym zaufania, który wykona ci taki zabieg jest dr Marcin Opławski, jest to bardzo miły i kompetentny ginekolog, posiada on dobrze zaopatrzony gabinet i jest dobrym specjalistą w wielu kobiecych kwestiach, jest to lekarz z powołania, polecam ci bardzo wykonanie tego zabiegu właśnie u tego lekarza, gdyż ja tez u niego go wykonałam i jestem bardzo zadowolona

Gość gość
Byłam operowana przez dr Wojtysia w Arce na ulicy królowej jadwigi. Bardzo dobry lekarz, polecam bo to świetny i bardzo doświadczony w takich przypadkach lekarz. Sam pobyt w Arce też miło wspominam ze względu na dobrą opiekę.

Gość gość
Ja sprawdziłabym jeszcze w tym gabinecie http://sofimed.pl - prowadziłam u nich całą ciążę, ale wiem, że oprócz takiej opieki, w ofercie posiadają również bardziej specjalistyczne zabiegi. Polecam!