Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama32

Jak zyc z rakiem szyjki macicy?

Polecane posty

Asik.. Bardzo Ci wspolczuję tego co przeszłaś i mam nadzieję,ze wygrasz z tą okropna chorobą.Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno. Ja nie bede miała ani \"chemii\" ani radioterapii. Bede miała konizacje szyjki macicy i mam nadzieję,ze to wystarczy bo ja tak na dobrą sprawę nie moge nawet chorować dluzej bo co wtedy zrobilabym z moim dzieckiem? Brrr... mam na ciebie ,ze na tej operacji moje leczenie się zakończy. Pozdrawiam Cię bardzo cieplutko.

Kurczę...jeszcze wczoraj miałam fajne nastawienie do wszystkiego a juz dzisiaj znalazł się ktoś kto skutecznie mi go spieprzył:( Moj \"niby\" facet. Gorzej trafic nie mogłam. Nawet ten rak w stosunku do tego jakiego mam odpowiedzialnego faceta to pryszcz:( Piszę \"niby\" ponieważ prawdziwy chłopak czy narzeczony napewno zachowałby się inaczej ale to co on robi przechodzi ludzkie pojecie! Jaka ja jestem głupia. Ale niech tylko nabiore sił. To odejdę z podniesiona głową:) A jak Wy się dziś czujecie?

jestem dla Was pełna podziwu.... ja też choruje ginekologicznie, przewlekle, od 12 lat. moja choroba predysponuje do raka niestety, ale na razie go nie mam. jedynie chorowanie jest strasznie uciązliwe, uniemozliwa praćę, normalne zycie. dlatego Was podziwiam. za siłę🌻😍

Roma 31 Trzymam za ciebie kciuki:) Mam nadzieję,ze nigdy nie bedziesz miała raka.Nie ktore z nas rzeczywiscie są silne a nie ktore( takie jak ja ) tylko udaja przed wszsytkimi,ze jest dobrze bo przeciez nie chca t pokazywać innym jak bardzo się boja. Roznie to bywa. Ja w kazdym razie bede myslała o Tobie. Zyczę Ci wszystkiego najlepszego i duuuzo zdrowka.

no nie wiem sama... czytam twoje wpisy i widzę Twoja ogromną siłę.:)podziwiam:)...aha i ja też mam od razu hipochondrię jak choruję;0zaraz się boję, że może jeszcze to, jeszcze tamto:).ale to ludzkie jest. Trzymam za Ciebie kciuki, jestes taka dzielna🌻

ALE TU CISZA... ROMA 31 W TYM WSZYSTKIM TO CHYBA NAJGORSZĄ CHOROBĄ JEST WŁAŚNIE HIPOCHONDRIA:) LUDZIE, CO JA WTEDY SOBIE WYMYSLAM! JUZ MIALAM PRZERZUTY NA PLUCA,NERKI,KRTAN,NAWET SERCE:P A TAK NAPRAWDE TO JUZ NIE POWINNAM ŻYC:) ALE JESZCZE ZYJĘ.

Gość karka89
Witam wszystkie Panie, pisze prace licencjacką na temat "Wiedza współczesnych kobiet na temat zachorowań na raka szyjki macicy" Mam ogromną prośbę do wszystkich Pań, które chorowały bądź chorują na raka szyjki macicy o wypełnienie ankiety, która jest mi niezbędna do pisania pracy. Ankieta jest całkowicie anonimowa. To jest link do ankiety: http://ankieta.jupe.pl/ Będę bardzo wdzięczna jeśli Panie poświęcą chwilkę czasu na rozwiązanie tej ankiety. Pozdrawiam

Gość etiene
JA JESTEM PRZYKLADEM,ZE LEKARZOM NIE WOLNO UFAC.DZIEKI NIM MAM RAKA SZYJKI MACICY STADIUM IIB. CYTOLOGIA CO POL ROKU.A JAKZE ROBILAM W MARCU 2011R. GRUPA II A W PAZDIERNIKU KRWAWILAM.GDYBY NIE TEN FAKT NIE WIEDZIALABYM ZE MAM RAKA I PRZY OKAZJI WIRUSA WATROBY TYPU C. TERAZ NIE WIEM CO ROBIC. JESTEM PO RADIOTERAPI 25 NASWIETLAN. LEKARZ POTEM BADAL,NIE ZROBIONO ZADNYCH BADAN POTWIERDZAJACYCH,ZE NIE MAM JUZ GUZA.9 GUZA MIALAM 70X45X34MM I USG ROBILAM INNE BADANIA I NIC BADANIE PER CETRUM PONOC SIE WCHLONOL ALE NIE MAM POTWIERDZENIA STWIERDZIL """COS"" NA SZYJCE ALE CO I ZAPROPONOWAL BRACHYTERAPIE BEZ ZADNEJ DIAGNOSTYKI PRZED WSZYSTKO TO SIE DZIEJ W CO W KRAKOWIE. CHEMIA ODPADA Z POWODU WATROBY MUSZE UWAZAC. ZAZYWALAM ESENTIALE FORTE TAK ZACHWALANY REKLAMOWANY NIE BYLO REAKCJI A POMOGL MI OSTROPEST ENZYMY MAM W NORMIE.

Gość etiene
Co ja mam napisać.Cytologia II robiona w lutym 2011r. We wrzesniu nagle krwawie szpital,wycinek i rak szyjki IIB przy okazji wirus watroby typu C. Radioterapia pomogla markery w normie ale dolegliwosci po koszmar,slaba jestem.Zmienilam tryb zycia. Czas aby te konowaly zaplacily mi za to co mnie spotkalo. U nas jest jedna diagnoza ---masz problemy z watroba PIJESZ a innej nie przyjmuja do wiadomosci.lekcewazyli wzmozona ehogennie watrobe,podwyzszone enzymy. Obraz kwri np 500 leukocytow w moczu,liczne krwinki, to norma a najlepiej wynikow nie wydac.Zachowac dla siebie i powiedziec wszystko dobrze ja tu nic nie wiedze niepokojacego.

Gość gość
Nie pisać do tej spamerki A. Krawczyk! Wystarczy wrzucić ten mail w google, zeby zobaczyć, że ona szuka naiwnych. Podacie swój mail i będziecie dostawać tonę spamu. Za darmo. O, jak tu: www.forumneurologiczne.pl/forum/rt,33,102,27918,620,742426,polineuropatia-czuciowo-ruchowa " 02.07.2013 13:02 Mam wrażenie, że ktoś chce żerować i zarabiać na ludzkim cierpieniu. Mam tu na myśli rzekomą książkę o polineuropatii od XXXXXXX@annakrawczyk.pl Napisałam i dostałam tylko jakieś reklamy, czegoś co kosztuje prawie 100 zł. Uważajcie, przykre, ale prawdziwe"

Gość gość
Sama32.. Znalazlam Twoj post i zastanawiam jak sie masz? Czy pomogla konanizacja i co bylo dalej.. widze ze to juz bylo 7 lat temu wiec bardzo prosze napisz.. U mnie wykryto CIN III / carcinoma in situ .. LEEP nie pomogl. Teraz bede miec konanizacje. Napisz plis, Aga.

Gość magdagość
ja choruje na nowotwór złosliwy szyjki macicy też miałam miec operacje okazało sie że to nie operacyjne wysłali mnie do wrocławia na radioterapie tam mi zrobili tomograf gdzie wyszło że rak jest naciekający obejmuje miednice i nie nadaje sie na ta terapie i tak odsyłali od szpitala do szpitala zostało tylko leczenie paliatywne to znaczy oczekiwanie na śmierć życze dużo zdrowia kobietom którym udalo sie z tego wyjśc mi nie było to dane

Gość gość
Zalety leczenia terapią hipertermii onkologicznej ogólnoustrojowej: 1. Zwiększa skuteczność chemioterapii i radioterapii. 2. Redukuje negatywne skutki chemioterapii i radioterapii. 3. Systematycznie uszkadza białka i nici DNA nowotworu. 4. Aktywuje układ immunologiczny do walki z rakiem. 5. Oddziałuje na guz pierwotny oraz ogniska przerzutów nowotworowych. 6. Działa przeciwbólowo. 7. Jest nietoksyczna, nieinwazyjna, bezbolesna. 8. Podnosi jakość życia chorego. 9. Obniża ryzyko powstawania przerzutów. www.BialaOnkologia.pl

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;a mp ;a mp ;a mp ;t=156s

Gość gość
Rak szyjki macicy można łatwiej pokonać gdy się go szybciej wykryje. Dlatego polecam wam wykonywać badania cytologiczne. Jeżeli jesteście z Gliwic lub okolic to polecam wam udać się do www.histamed.pl Sama przechodzę tam badania cytologiczne. Póki co wszystko u mnie jest porządku.