MaRcYcHa 0 Napisano Grudzień 14, 2007 mam na jajnikach male torbielki,lekarz przepisal mi tabletki anty.mam \"zjesc\" 3 opakowania i potem do kontroli zeby sprawdzic jak to wszystko w srodku wyglada.jeszcze 1 opak.przede mna.bardzo sie martwie ze okaze sie ze one sa nadal albo jest ich wiecej.....jest mozliwe zeby po tabletkach zniknely?bo boje sie ze nawet jak znikna to za jakis czas znow sie pojawia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MagdiTTTTTTa Napisano Grudzień 14, 2007 tez to mam, podejrzenie PCOS...a jakie masz tabsy?? bo na PCOS przypisuje sie Diane, podobno po niej znikają, a robiłas sobie badanie hormonów??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaRcYcHa 0 Napisano Grudzień 14, 2007 nie mialam robionych badan horm,rok temu mialam,teraz nie,ale powiem chyba o tym lekarzowei....mialam usg dopochwowe kilka razy robione,przed i po miesiaczce,biore harmonet teraz bo to sa jak narazie jedyne tabletki po ktorych sie dobrze czuje-po innych doslownie mi serce siadalo :( martwie sie ze to cos powaznego,zawsze mialam troszke wiecej wloskow na ciele a ostatnio robia sie ciemniejsze i to mnie poglebia juz calkiem :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MagdiTTTTTTa Napisano Grudzień 14, 2007 no własnie...wiesz, ja juz olałam ten temat, zobacze co bedzie, bo mi juz całkiem siadło na głowe :D a masz regularne misiączki??? do stwierdzenia PCOS 3a zrobic badanie hormonalne, bo cysty na jajnikach wystepuja tez u zdrowych kobiet dlatego trzeba roznicowac miedzy syndromem policystycznych jajników, a po prostu policystycznymi jajnikami.,W 3 dniu cyklu zrob sobie LH, FSH i testosteron wolny, i to daje diagnoze, nie tylko USG...a narazie sie nie martw bardzo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach