Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doriii

Pomocy

Polecane posty

Od kilku lat mam nadżerkę. Do tej pory leczyłam się tabletkami dopochwowymi troszkę mi pomagały na poczatku, brałam nawet zaszczyk, który strasznie mnie bolał. Po tym zaszczyku jakiś czas miałam spokój. Teraz niestety po kuracji tabletkami Sterovag nie ma poprawy:((((( Lekarka stwierdziła, że szkoda pieniedzy na leczenie i że zropbimy wymas a po nim wypalnkę. Strasznie się boję tymbardziej, że jestem młoda mam 23 lata nie współżyłam nawet z chłopakiem a co tu mówić o ciąży, bo prawdopodobie wtedy najlepiej zrobic wypalanką. Ale mówiła lekarka, że nie ma co na to czekać. Jednakże boję się konsekwencji także z tego zapiegu słyszłąm, że są problemy z ciązą tzn. komplikacje podczas niej. A poza tym wypalanka kojarzy mi się z ogromnym bólem. Samo badanie mnie boli a co dopiero takie coś:???Prosze o pomoc czy wypalanka a może mrożenie.:((((((

Gość zaszczyk i wymas
dobra rowokejszen:D

Gość grazka nata
nie rob tego wypalanie tylko pogorszy sprawy z wierzchu bedzie wypalone i przy badaniach bedzie wszystko ok wychodzic a pod spodem bedzie sie rak toczyl . Zmien lekarza . Ja bym poczekala przynajmniej do urodzenia dziecka i potem cos z tym rpobila :)

Gość kaviiiiii
a powiedz mi jakie masz objawy nadzerki?

Gość zaszczyk i wymas
:D

nie mam zbytnio objawów wyszło przy badaniach, może swędzenie i piczenie troszke....

Gość zaszczyk i wymas
i jeszcze piczenie:D:D:D

czemu się z tego naśmiewasz mi naprawdę nie jest do śmiechu:( Nie odpisuj jak nie chcesz to wszystko!

Gość zaszczyk i wymas
no ale ja chcem...bo lubiem zasczyki:D

Gość kaviiiiii
posluchaj - skoro nie ma zadnych objwow - nie przeszkadza ci w niczym o po co chcesz usuwac??? mozesz mi wytlumaczyc??? a ile pani doktor chce za ten zabieg?

Dorii --> nadżerka nie swędzi, ani nie piecze, właściwie to w ogóle jej nie czuć, wiesz? :O

wypalanka tez nie boli, trochę tylko nieładnie pachnie, jak się ją robi i to wszystko.

Gość zaszczyk i wymas
moatko:o czy nie widzicie że to prowokacja?:o macie rzeczywiście ptasie móżdżki:o:p

dlatego mówie, że nie mam objawów. A chcę leczyć, bo nieleczona prowadzi do raka:((( boje sie

Gość zaszczyk i wymas
zapalenie głowy masz chyba kobito?:o

Gość kaviiiiii
nieleczona prowadzi do raka... taaaaa a lekarze zarabiaja pieniadze :O jak cytologia jest ok to zadna nadzerka nie straszna - czasem o naturalna budowa wrecz kobiety

\"czasem o naturalna budowa wrecz kobiety\" - bo niektóre kobiety mają tak naturalnie zbudowaną szyjkę macicy, że mają nadżerkę????????????? - większej głupoty nie słyszałam! :D :D Nadżerkę trzeba wyleczyć, im wcześniej, tym lepiej, a jak? to decyzja lekarza. I nie ma tu znaczenia dobry wynik cytologii, to tylko oznacza, że jeszcze nic rakowego się z nią jeszcze nie dzieje.

w wiekszosci przypadkow nadzerka to po prostu \'\'zniszczona\'\' szyjka macicy... od tamponow tez mozna miec nadzerke i co od razu wypalac czy jak?:o mi lekarz powiedzial ze skoro nie rodzilam to nic z tym nie robimy, ja mam mala nadzerke i dopiero po porodzei cos z tym mozna zrobic ale nie wczesniej! poza tym o tym swedzeniu i pieczeniu co napisalas, to mozliwe ze masz grzybice sluchaj, zmien lekarza a nie sluchasz takich glupot poza tym ile ona chciala za to wypalanie??