Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarinyyy

Nauczyciel mi ubliza.

Polecane posty

Gość katarinyyy

Jestem w 3 klasie liceum. W tym roku jeden z moich nauczycieli ( u ktorego mam dobre oceny), zaczal sobie ze mnie zartowac przy calej klasie w bardzo niepoprawny sposob. Wczoraj np. czesc mojej szkoly mogla oddac krew i bylismy zwolnieni z zajec. On to wysmial, powiedzial, ze juz wyobraza sobie, jak sie zataczam jak pijaczyna po oddaniu krwi. Potem powiedzial, ze moze zalozyc sie z klasa, ze moze bede na tyle mocna, ze zataczajac sie, dotre na polski. Takie komentarze zdarzaja sie coraz czesciej, sa one nie tylko ublizajace, ale obrazajace moja inteligencje. Kiedys ktos o cos zapytal, on powiedzial, ze odp jest prosta, ze kazdy z nas moze znalesc to w encyklopedii, no moze oprocz mnie, nikt nie bedzie mial z tym trudnosci. Moja wychowaczyni mowi, ze ,,takie jest zycie'' i ze ona nic na to nie poradzi. Ale wczorajszymi komentarzami juz przegial... Czuje sie przez niego nikim. Moi rodzice nic nie wiedza. Klasa siedzi cicho, bo ten nauczyciel duzo znaczy w szkole, wszyscy szerze mi wspolczuja, ale to nie na ich psychice to zawaza. Co mam zrobic ? Boje sie ze jego przesmiewanie sie ze mnie znajdzie odbicie na moich ocenach, a z jego przedmiotu zdaje mature..

Gość to chyba pomyłka
Nie rozumiem zachowania Twojej wychowawczyni . Jeżeli jednak jesteś bezsilna wobec jej postawy porozmawiaj z Dyrektorem . Kiedyś miałam podobna sytuacje , tyle , że nauczyciel wyśmiewał ( delikatnie mówiąc) wszystkie dziewczyny w klasie , nazywając nas babami , bezmózgowcami , które nadają sie tylko do garów itd.. Na szczęście nadarzyło się zastępstwo z Dyrektorem szkoły i oczywiście temat został poruszony . Dyskusja była niezmiernie gorąca , jednak nigdy więcej Ten nauczyciel nie ubliżył już żadnej dziewczynie . Przykre , ale tak sie zdarza . Mam nadziej , że nie zostawisz tak tej sprawy , gdyz nauczyciel , zwyczajnie łamie prawo traktując Ciebie w ten sposób . powodzenia ;)

Gość francuski ślimaczek
Idź do dyrektora sie poskarżyć zrób aferę ,lub powiedz mu po lekcji że nie życzysz sobie takiego postępowania albo pójdziesz do dyra jeżeli mu to powiesz a on se z tego nic nie zrobi to powiedz rodzicom skoro klasa cię wspiera to niech nie milczy ;) powodzenia

Gość konskie zaloty

Gość katarinyyy
Moze rzeczywiscie powiedziec mu po lekcji ze nie zycze sobie takiego postepowania ?

Gość o ja nie wytrzymam
może on sie w tobie bujną?

Gość katarinyyy
Prosze o powazne komenatrze :/ a nie, ze to konskie zaloty..:/

Gość k.u.r.w.a
wiesz co, ja mieszkam od roku w niemczech, jak moja nauczycielka od ang. dowiedziala sie ze pochodze z polski to mi juz zyc nie daje :O

Gość katarinyyy
a co takiego robi ? Jejku, powinni inaczej dobierac kadre nauczycielska.

Gość katarinyyy
Ja mam 18. Nie wiem, ile on ma=> ale na oko jest gdzies tak po 40.

Gość i vice versa
nagrywaj na dyktafon a potem zrób spotkanie : ty on i dyro i to puść

moze własnie w tym senk ze mu sie spodobalas:/ no sory ale tak to widze i chcac zwrocic Twoja uwage na siebie robi Ci takie uwagi:O

Gość to chyba pomyłka
Tak zgadzam sie powinni dobierać inaczej kadrę nauczycielska . Jeżeli osoba , ma uczyć szacunku to swoją postawą powinna być przykładem . Dziewczyna ma racje , nauczyciel nie powinien jej w żaden sposób , dyskryminować , wyśmiewać czy poniżać . Nauczyciel ma nauczać nie szydzić ! ps. Proponuje zapoznać się nie tylko z obowiązkami ucznia lecz zwrócić uwagę iż mają oni swe prawa :) pozdrawiam :)

albo ma w zwyczaju co jakis czas znalesc sobie ofiare i pomęczyc ją :O to taka druga opcja nie slyszalas jak jest w innych klasach? albo rocznikach

Gość katarinyyy
Zdarzalo mu sie to, ale wszyscy zawsze przymykali na to oko.jest zbyt wazna persona w tej szkole moze. Poza tym moje liceum nie lubi ,,afer''- co roku wg rankingow Perspektyw itd jest jedna z najlepszych szkol w Polsce.