Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagadks20

gdzie na wycieczke??

Polecane posty

Gość zagadks20

w lato zamierzma wyjsc za maz ,nie robimy wesela tylko mala imprezke dla rodzicow i swiadkow ,wpadlismy na pomysl aby zamiast weselicha pojechac na jakas egzotyczna wycieczke w podrzo poslubna:) jakie kraje preferujecie??gdzie byliscie ??i jakie sa wasze wrazenia zastanwiamy sie meidzy innymi nad Egiptem,Cyprem,Tunezja...majorka..czekam na propozycje oczywiscie mamy ograniczony limit chcemy jesch w podroz ktora nei uczyni nas wiecej niz4-5 tys (chcemy opcje allinclusive)

Tą kwotę liczysz na jedną czy na dwie osoby, na jaki czas i czy z wliczonymi wydatkami na miejscu? Akurat z tych miejsc które wymieniłaś, byliśmy w Tunezji. Morze i pogoda - rewelacja i gorąco polecam. Tylko ta cała kultura arabska jest totalnie męcząca. Bardziej podobało nam się na Krecie, ze względu na ludzi, różnorodność krajobrazu (morze, góry, zatoczki, wysepki) i jedzenie. Tyle że na Krecie jest drożej więc trzeba się liczyć z większymi wydatkami codziennymi. Udanej imprezy i wyjazdu :)

Gość zagadks20
odswiezam:_) bardzo prosze o opinie

Gość kharakterek
ale żeś podała miejsca :D:D:D tak blisko to szkoda jechać.ale ześ wybrała egzotykę... nie mogę :D:D:D ja polecam Jamajkę,Kubę,Kostarykę,Hawaje,Florydę,RPA,Australię,Indie no ewentualnie Bachamy albo Kanary

Gość zagadks20
kwota nie wiecej niz 2 tys na osobe ,opcja alliclusive(czyli pelne wyzywienie+ roznego roadzju trunki) chcemy jechac tam na (7-8dni) a ze soba zabierzemy ok tysiaca do poltora...

Gość zagadks20
kharakterek zastanwialam sie nad jamajka i floryda ale cena pewnia duzo wieksza??

Gość Aga88*77
ja biore slub w lutym, a w pazdzierniku lecimy do Meksyku na dwa tygodnie. Moze tam?

No to powiem tak - na all inclusive Wam starczy, ale tysiąc-półtora na wydatki to jest niestety mało. Przed wyjazdem można sobie liczyć że skoro macie pełne wyżywienie to dużo nie wydacie, ale wierz mi - na miejscu będziecie chcieli kupić trochę pamiątek, pójść do fajnej knajpki poza hotelem, pojechać na wycieczkę fakultatywną albo zapłacić za wstęp do muzeum itp. pomyślcie o krajach spoza strefy euro, to trochę oszczędzicie.

Gość kharakterek
cena będzie oscylować w granicach 5-7 tys All Inclusive+ -zależy w jakim okresie wykupisz wycieczkę -musisz mieć osobne pieniądze na wstęp do atrakcji

Gość zagadks20
patrzac na floryde ceny wachcjaja sie od 6,5-7 tysiecy..troche sporo ..za 2-3 lata moze bedziemy mogli sobie pozwolic na drozsze wycieczki .

Gość od razu zabukujcie sobie
opcję "wcześniej - taniej "

Gość smak prawdziwy
Tunezja jak najbardziej OK, i zmieścicie się w cenie, kraj dzięki wpływom francuskim nie tak strasznie arabski, cudna architektura i przyroda. Ja wolę od Egiptu, którego nie cierpię. Poszukaj na forach turystycznych, sprawdź opinie (z przymrużeniem oka), ważne żeby hotel był blisko plaży, ja byłam w Sousse, plaża cudowna. Można pojeździć taksówkami po okolicy, bo b. tanie. na Kanarach byłam, ale tam mi brakuje historii, zabytków, ileż można patrzeć na palmy. Turcja piękna, ale żeby pozwiedzać to trzeba spędzić mnóstwo godzin w autokarach. jeśli to wybierz Turcję Egejską. Grecja przecudowna, ale nieegzotyczna? :) Aha, nie rozczaruj się all inclusive, bo to tylko miejscowe drinki - czyli fuj, napoje zwykle nie butelkowe. Za te pieniądze(zależy gdzie - ale w egipcie za all jest duża dopłata) pobalujesz spokojnie na zewnątrz hotelu.

Gość zagadks20
akurat meksyk nie bardzo mnie interesuje ani Ameryka poludniowa ktora kojarzy mi sie z biedą ,natmiost znacznie bardziej podba mi sie floryda ,hawaje ,jamjak ...Am PN ale na to mnie nie stac ..narazie..

Gość zagadks20
bylas na Kanarach ile cie to wyszlo opisuj!!:) koniecznie glownie interesuje mnie schemat -blekitna woda,plaza piasek palmy mniej zabytki...

Gość zagadks20
odsiwezam

Gość kharakterek
niedawno dla Angoli modna była "Wycieczka Śladami Władcy Pierścieni" w skład wchodził -lot samolotem (1 klasa) na Pacyfikiem -zwiedzanie prawie całej Nowej Zelandii -wszystkie pobyty w hotelach ***** -masa innych atrakcji (baseny,gorące zrudła,występy,rezerwaty) -na koniec zwiedzanie Sydney i miejsca gdzie tworzono filmy władca pierścieni. całość 18 tys + ok 5tys na wstępy :D to jeszcze nic!!! Hawaje + Las Vegas + prywaty luksusowy jacht to jakieś 20 - 30 tys radzę przystać na Karaibach albo Tunezji (chociaż lepsze RPA) to jedyne miejsca do jakich możesz pojechać najdalej mając te 5 tys

Gość travellllll
piękna jest także Sri Lanka (palmy,plaże,drinki,baseny itp) ja za rok wybieram sie na Bali czyli krainę delfinów i turkusowej wody :)

Gość zellessa
Ja bardzo przyjemnie wspominam rejs promem do Szwecji. By ło naprawdę świetnie i myślę, że jeszcze nie raz to powtórzę. Tutaj – http://unityline.pl możesz przejrzeć sobie poszczególne oferty. Ceny nie są wygórowane więc myślę, że uda się coś wybrać.

Gość zenekt
Ze znajomymi kiedyś wykupiliśmy rejs „Disco Polo-nia” promem Polonia. To jest oferta linii Unity Line – www.unityline.pl. Naprawdę świetna zabawa do białego rana i mnóstwo śmiechu. Idealny pomysł np. na zabawny wieczór panieński czy kawalerski.