Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest sobie

taki facet

Polecane posty

Gość krikrikiri
hellishbloodystorm - wiem, wiem, po prostu ubolewam nad bezdusznoscia naszych czasow... staram sie dostosowac, ale kazda komorka mojego ciala buntuje sie przed ta "nowoczesnoscia".

Gość powstańczyk
krikri... nie jesteś z tym sama. Dużo ludzi wie o co chodzi w tym życiu, ale nie może się do końca z wszystkim pogodzić.

Gość krikrikiri
moze tu faktycznie rozchodzi sie glownie o poczucie bezpieczenstwa... przeciez wszystko do tego zmierza... tesknota za starymi czasami, kiedy wszystko bylo znane, bliskie i latwiejsze; tesknota za zaufaniem, bo ono daje poczucie bezpieczenstwa; tesknota za miloscia, bo kiedy czlowiek nie jest sam moze czuc sie bezpieczniej... itd. przyklady mozna mnozyc w nieskonczonosc.

Gość Mi sie...
tez probuje sie buntowac;-). Do tej pory nie mam gg, tv wlasciwie tez nie, ale wielu spraw nie da sie zmienic.

Gość powstańczyk
krikri... już cię polubiłem :)

Gość Mi sie...
krikrikiri, masz racje, zaufanie i bezpieczenstwo, to klucz, ale o ten klucz bardzo ciezko dzisiejszych czasach.

powstańczyk - oczywiście. ALE nie mówmy tu nawet o doświadczeniach dorosłego życia. przez pierwsze kilka miesięcy życia dociera tylko zapis emocjonalny doświadczeń. TU jest pies pogrzebany. emocje człowieka, nie sfera poznawcza. doświadczenia - owszem, każdy ma indywidualne. ale nawet przy bogatej, że tak to nazwę, sferze poznawczej, a kulejącej emocj.-społ. nie damy rady ich skutecznie wykorzystać. i koło się zamyka :)

Gość krikrikiri
powstańczyk - jak milo cos takiego uslyszec :) czyli swiat sie jeszcze dzis nie skonczy ;)

Gość krikrikiri
strach pomyslec jakie problemy bedzie mialo nastepne pokolenie... wychowywane przez nasza zwariowana generacje, pelna problemow i pustki emocjonalnej. za to bardzo efektywna ;) (sorry, taki czarny humorek ;) )

Gość powstańczyk
O tym też pisałem, ale w inny sposób. Krikri... Widzę podobieństwo w rozumowaniu i w tęsknotach :)

Gość azjai
co do efektywnosci moglbym sie klocic. czeka nas analfabetyzm wtorny. niestety. zbyt rzadko angazujemy sie w prace calymi mozliwosciami swymi. zbyt czesto wyslugujemy sie wytworami naszych czasow. odzwyczajamy sie od recznego pisania, poszukiwania inf poza internetem..

Gość krikrikiri
dobrze wiedziec, ze nie jestem jedynym dinozaurem w tej erze ;) :)

krikrikiri - e, ta, zaraz humorek. będziesz to widzieć na żywca. taki mały eksperyment. + efekty używania różnych leków i urządzeń, których producenci - tajemnica poliszynela - przedkładają zysk nad dobro pacjentów-klientów. pieniądze - jak nigdy wcześniej znak naszych czasów. powstańczyk - możliwe, pisałam już ;)

Gość powstańczyk
krikri... 🌻

Gość krikrikiri
azjai - to byla ironia (wczytaj sie we wczesniejsze posty). mowilismy o tym, ze w dzisiejszych czasach bardziej liczy sie efekt, sukces, niz emocjonalnosc czy sentymentaizm.

azjai - alez to własnie efektywność. info w internecie, pisanie \"netowe\" - łatwy i szybki efekt. ma być przepływ informacji, wiedzy. mniejsza o to, w jaki sposób. efekt A napędza efekt B. im szybciej, tym lepiej.

Gość powstańczyk
Z tymi pieniędzmi to fakt...

Gość krikrikiri
hellishbloodystorm - i tego sie wlasnie najbardziej boje... ze bede :/

Gość krikrikiri
powstańczyk - lubie niebieskie stokrotki ;) dzieki! :) zawialo romantyzmem, ale dobry efekt tez jest hihi

Gość powstańczyk
krikri... Dokładnie, jaki efekt ? :)

Gość krikrikiri
hellishbloodystorm - no coz, jakos akceptuje. inaczej nie rozmawialabym z Wami na ten temat w sieci ;) co jednak nie zmienia faktu, ze tesknie za romantyzmem, bezpieczenstwem, czasem na refleksje... nad soba, zyciem... a nie tylko nad tym ile kasy mam na koncie i komu moge zaufac, a komu nie.

Gość krikrikiri
powstańczyk - usmiech na mojej twarzy :) czy taki efekt Cie satysfakcjonuje? nie jest on na miare naszych zwariowanych czasow ;)

krikrikiri - heh, jam ci młoda jeszcze (teoretycznie), ale z pewną tęsknotą myślę, jak to kiedyś po obiedzie z dzieciarnią chodziło się wokół bloku i szukało \"skarbów\" aż do dobranocki. albo jak się człowiek lansował przy osiedlowym trzepaku :classic_cool: i worek pod choinkę był - nigdy nie złapałam padra nad podkładaniu - i bale dla dzieci na nowy rok, wczasy gdzies tam, nad morzem. i w ogóle było tak...beztrosko chyba?

Gość powstańczyk
krikri... Uśmiech, jeśli szczery, to jest czymś ważnym, bardzo istotnym. :) Jeśli potrafimy sprawić by ktoś się uśmiechnął do nas, to dla nas jest on podziękowaniem najcenniejszym :)

Gość krikrikiri
hellishbloodystorm - hm... no to ja chyba tez mloda jeszcze w miare jestem, bo lansowanie pod trzepakiem tez pamietam ;) tylko moze jakos tak staro wyszly moje wczesniejsze wypowiedzi :) pamietam tez, ze poczucie bezpieczenstwa dotyczylo wtedy nie tylko sfery emocjonalnej, ale rowniez innych kwestii. wyobrazacie sobie puscic dzisiaj dziecko na caly dzien na podworko z kluczem na szyi? a nasi rodzice wyobrazali sobie. i zawsze wracalismy, bezpieczni, umorusani, ale szczesliwi. tak - bylo beztrosko i bylo cudownie :)

Gość krikrikiri
szczery, szczery w 100% :) czasem niewiele potrzeba do szczescia... i to daje nadzieje na to, ze jeszcze beda z nas ludzie (normalni hihi)

Gość powstańczyk
Piszemy chyba z sensem i wiemy co się z nami dzieje, rozumiemy i chcemy wiedzieć więcej. Zadajemy pytania, wspieramy się, więc chyba jesteśmy normalni. :) Tylko nastroje mamy czasem różne, czasem chandra nas dopada.. to normalne. :) Jesteśmy tylko ludżmi, którzy nie tylko myślą, ale także i czują. :)

Gość powstańczyk
Też pamiętam fartuszki :)