Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona spinka

odbębniane prezenty, czyli te, które nie cieszą

Polecane posty

jak mowisz komus ze tego nie chcesz a ta osoba ci to kupuje to jest to naprawde przesada i bezczelnosc:/ ale jesli nic sie nie odzywasz, to skad ta osoba ma wiedziec ze nie lubisz grochow? mnie naprawde by ucieszyl glupi baton marcepanowy, licza sie checi a nie pieniadze wydane na prezent..

poza tym moje zdanie jest takie ze jak ktos nie ma czasu na prezenty to chociaz dobrze ze kupuje je w ostatniej chwili czego wy oczekujecie od waszych facetow?:) ja rozumiem ze wy spedzacie godziny przeszukujac kazdy sklep bo a noz widelec cos tam moze byc fajnego dla nich, ale nie wiecie o tym ze oni do tego wagi nie przywiazuja?;)

Gość nenek
a moja tesciowa to daje nam zwsze takie tandetne i wstretne prezenty ,a ja musze jeszcze udawac radosc ,a potem sie rewanzowac i wydawac kase bo mi by bylo wstyd dac takie gowno jak ona daje

Gość Madlena77
W robieniu pezentow nie chodzi chyba o wydanie kasy, tylko o okazanie pamieci, sympatii itd. Nie zrozumiem sensu kupienia komus dezodorantu na stacji benzynowej na przyklad. Lepiej juz w ogole nie robic prezentow. I co za bzdura z tym zabieganiem? To jakos na dniach oglosili date wigilii czy co? Mam od ponad miesiaca w szafie prezent dla mojego faceta, przemyslany i dlugo szukany i wkurzylabym sie niezmiernie gdybym dostala batona ze spozywczaka... Wystarczy poswiecic minimum uwagi i posluchac, poobserwowac, delikatnie podpytac, wtedy mozna zrobic dobry prezent a nie idac do sklepu w ostatniej chwili z mysla"kupie cokolwiek ale nie wiecej niz za trzy dychy" brrr

Gość
najgorszy prezent? kiedyś na Gwiazdkę dostałam elektryczną szczoteczkę do zębów :/ ale i tak najgorsze było to, że nie pod choinkę, tylko mama wręczyła mi ją w kuchni jakby z zakłopotaniem :(

Gość
Madlena77 -----> moja przyjaciółka pracuje w drogerii i odwiedziłam ją tam 6 grudnia przy okazji. w drogerii dziki tłum kupujący głównie zestawy kosmetyków :/ to samo 7 grudnia :/ to właśnie tak wyglądało, że kupują prezenty na ostatnią chwilę, na odwal :/

Gość Madlena77
Kuraiko, szlismy na urodziny do ciotki, rzadko u niej bywam, wiec nie pamietam dokladnie co ma w domu itd. Obdzwonilam wszystkie jej dzieci z pytaniami czy nie wspominala czego jej brakuje, w jakim kolorze ma zastawe stolowa, czy ma obrusy i inne takie. A na moje pytanie, co jej sami kupia padala odpowiedz "to wez moze ty cos kup a ja sie dorzuce"...Ja kupie prezent ich matce a oni sie dorzuca...jak dla mnie szok.

a w moim domu niema prezentów . Od lat i to kwestia przyzwyczajenia. Są w gronie znajomych ok .. ale naprawde da sie odzwyczaić i wtedy.. niewiem nawet czy moc świat nie jest wieksza:) Nie ma takich klopotow. po prostu siedzenie i cieszenie sie chwilą:) ps. jak bylam mloda rodzice zrezygnowali z tego . ale teraz utozsamiliscie mi ze byc moze bylo to z mojego powodu! w wieku ( no niewiem 9 lat?) kupiłam mamie LAKIER DO WŁOSÓW:D Może tym właśnie gestem zmieniłam losy rodzinnych tradycji? :P opamietajmy sie troche z tymi prezetami! Apeluje apeluje :)

Gość karmelowa dama pik
...mój były na ostatnie święta chyba w ogóle nie miał pomysłu co mi dać... ewentualnie szkoda mu było na mnie pieniędzy - nawet jak szliśmy razem do kina to dziwnym trafem zawsze zapominał portfela (mój prezen na Mikołajki - zaprosił mnie do kina)... bo... w dzień wigilii dostałam sms z wyznaniem: WYBACZ JA TAK NIE POTRAFIĘ, NIE MOŻEMY BYĆ RAZEM... i na tym skończył się mój gwiazdkowy prezent, a 2 stycznia zapytał czy moglibyśmy do siebie wrócić... bo jednak nie umie beze mnie żyć... i ja głupia wróciłam... a później identyczny sms dostałam tydzień przed walentynkami... ale już nie pozwoliłam mu wrócić... dosyć dobrego...

Gość czerwona spinka
Madlena77, dziękuję, powiedziałaś dokładnie to, o co mi chodziło. Wkładając pod choinkę lakier, czy batonik to tak jak by mówił " sorry, no muszę coś wam kupić, bo taka jest tradycja, robie to na odwal, byle coś było, więc nie czepiajcie się." A takich prezentów nie chce i nie lubie ich dostawać.

Gość kasiennkkkaaaa
ja najgorszy prezent dostałam od mojego poprzedniego chłopaka... był to dzień kobiet no i przyszedł do mnie przyniósł jedną malutką różę i 2 tulipany (kwiatki nie były przystrojone) ale to nie chodzi o to ... bo dzien kobiet to w sumie zadne święto ... tylko te kwiaty były takie zwiędniete... i jak siedzielismy u mnie to on do mnie z tekstem, ze u jego siostry w salonie rozdawali tulipany (pracowala w salonie orange) a ona jeszcze dostala te róże(wskazał na róże którą dał mi:O) jak chce to moge dac po tym tulipanie dla mojej mamy i siostry:O tragedia... chodziło o to, że on wyraznie powiedzial ze te kwiaty to jego siostra dostala w tym salonie ... no juz mógł tego nie mówic :O poczulam sie tak dziwnie mamie i siostrze tych zwiędnietych tulipanów oczywiscie nie dalam:P i szczerze to wolalabym nic nie dostac albo tego batonika marcepanowego niz kwiaty z siostry salonu bo on zapewne zapomniał a juz kwiaciarnie były pozamykane.... i nie chodzi ze nie mial kasy czy cos takiego bo dzien wczesniej bylismy w sklepie i bluzki mu kupowalismy wiec wiem ze mial kase... a na glupiego batonika mu było szkoda:O