Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość exceptt

Rasowe psy są mądrzejsze?

Polecane posty

Gość exceptt

Wiecie co znajoma , ktora ma goldenke... zapytala sie ile jej mala goldenka bedzie jeszcze sikała w domu? zapytala mnie bo ja mam 3 kundelki wiec troche juz z nimi przezylam, jak jej odpowiedzialam ze to róznie bywa, to ta stwierdziła ze jej goldenka napewno szybciej sie oduczy sikac w domu bo " nasz pies jest inteligetniejszy" :D:o zamurowalo mnie :D jak glupim mozna byc, zeby tak sadzic? ze rasowy pies jest madrzejszy od kundla? ja mam 3 kundlice i są bardzo madre, zadziwiają mnie kazdego dnia:)

Gość pewnie myslaa
ze jak zaplacili za niego 1000 zloty to ebdzie super inteligetny :D:D:D

rasowy czy kundelek każdy szczeniak zasika dom i narobi szkód......trzeba się z tym liczyć biorąć małego psiaka :)

to jaki jest pies w duzej mierze zalerzy od wlasciciela i tego co psa nauczy.znam rasowego psa ktory jest glupszy od niejednego kundla Prawda jest ze psy rasowe łatwiej jest wytresować

inna sprawa - sikanie szczeniaka w domu nie świadczy o braku inteligencji psa uważanie tego za brak inteligencji u psa wykazuje brak inteligencji u jego właściciela

Gość adjflaf
rasowe psy ogólnie nie są mądrzejsze od mieszańców, ale są rasy które wykazują troszkę wyzszą inteligencję od pozostałych( szybciej i łatwiej się uczą, pojmują więcej poleceń itd) do tych ras nalezą m.in. labrador retriever, golden retriever, owczarek niemiecki i większosc psów pasterskich. mówi się nawet ze psy pasterskie przyswajają sobie pojęcie abstrakcyjne jakim jest rozróznianie stron prawa-lewa. jednak są to takie różnice które nie mają wpływu na to czy pies będzie dłuzej czy krócej sikał w domu. poza tym bardzo duze znaczenie ma odpowiednia tresura. w filmach często grają tez kundelki, więc na pewno nie są niereformowalne;)

poziomka, zdziwiłabyś się :D Miałam już sukę owczarka niemieckiego po interchampionie, kompletną infantylną idiotkę, i mieszańca - genialnego do układania. Zrobiłam z nim sama kurs Psa Towarzyszącego w ciągu dwóch tygodni, a był jeszcze szczeniakiem. Uwielbiał się uczyć i do końca zycia przyswajał wszystko w ciągu paru minut dosłownie :)

Gość Bzdura kompletna
Nie ma znaczenia czy kundelek czy rasowy, a znaczenie ma wlasciciel i wychowanie psa. kazdy ci to powie. Niektore rasy sa faktycznie podatniejsze na nauke, co nie znaczy madrzejsze czy bardziej inteligentne!Ale wszystko zalezy od wlasciciela.

Gość u mie to samol

Gość adjflaf
ze starym hodowcą się będziesz kłocic?:) podatność na tresurę oczywiście nie zalezy tylko od inteligencji ale między innymi tak!

Gość so fattt
moja kundelka jest wytresowana i szybko przyswoila sobie wszystkie komendy, za to moja druga kundelka juz mniej szybko :D to zalezy od psa i jego charakteru:)

Gość do do fatt
mniej szybko czyli WOLNIEJ!!! you're so fat, that you've lost your mind?

Gość najmądrzejsze są kundelki
ale psy rasowe są generalnie mądrzejsze od swoich właścicieli