Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Innyswiat

Nie umiem się malować.

Polecane posty

Gość Innyswiat

Cześć Nie wiem czy tak się da, wirtualnie, nie widząc mnie, ale może ktoś się na tym lepiej zna i doradzi. Mam 20 lat. Kompletnie nie umiem sie malować. Mam kosmetyki, ale wydaje mi się że nic do niczego nie pasuje, poza tym jak już użyję wszystkiego to i tak prawie nic nie widać. Oglądam czasem w Tv, jak cżłowieka może zmienic makijaż, wydaje mi się że u mnie sie tak po prostu nie da. Mam charakterystyczna twarz, ostre rysy. Dziś jadę na zakupy kosmetyczne i chciałabym w końcu coś sobie dobrać. Nadmienię że wstydzę się pytać ekspedientek;) Więc po kolei: - jedyne co mam ładne, to oczy. bardzo długie i gęste rzęsy, kolor ciemnozielony. Zawsze chciałam tak się malować: http://www.makeup-makijaz.info/galeria/kocie-oczy/kocie-oczy-48.JPG.html ale nie wiem jakich kosmetyków do tego użyć? eyeliner i co? jaki cień będzie dawał taki efekt- http://www.makeup-makijaz.info/galeria/kocie-oczy/kocie-oczy-27.JPG.html tj. takie lekko błyszczące i 'wilgotne' - usta- małe i niezbyt ładne- wąska górna warga- nie podobam się sobie w błyszczykach, może jakaś pomadka tylko jaki kolor i ogólnie jaka? - buzia, nie mam pojęcia jaki kształt- bo i pucołowate policzki, i pokaźne kości policzkowe, wystająca broda. Jak optycznie zwęzić, wydłużyć twarz? róż do policzków, czy coś brązowego i w którym miejscu? może podacie konkretne nazwy i numerki. Jestem blada, solarium mi nie służy, używam jasnego podkładu. Ogólnie jestem brzydka i pewnie nic nie pomoże, ale warto spóbować;) dzięki.

Gość sylisii
hehe nie mów że jesteś brzydka pewnie tak nie jest ;) mówisz że masz ładne oczy wykożysatj podkreśl je ! czarna kredka do oczy może dawac efekt iż bedą wydawały sie większe ale kredka to nie wszystko czarny cień do powiek nałożyc niewielka ilośc na góżę i na dole żeyby podkreśli kredke. Jesli chodzi o to że jesteś blada to dokładnie rok temu mniałam ten sam problem, byłam blada jek sciana i dużo osob to zauważalło a gdy opalałam się na słoncu nei pomagało szczególnie twarz reszta opolała sie na czerwono albo wcale :P próbowałam samoopalaczy i było lepiej chociaż krótki efek i niezbyt wygladało jak twarz byla brazowa a reszta biała zreszta nie raz wyskakiwały mi okropne plamy :/ potem również zaczełał chodzic na solarium na początku nie było żadnej różnicy po kilku razach lekko opalona ale tylko na czerwono a potem nawet już zbrozowialam az w koncu sie poddalam i przestalam chodzic a po miesiącu strwierdziłam że jednak zaczne teraz chodze codziennie po 5 minut albo co 2 dzień a i zmieniłam solarium bo tamto okazało się jakieś nie dorobione bo to rownież zalezy gdzie chodzisz ja zwiedzilam 4 solaria zanim znalazlam jakieś lepsze i teraz chodze tylko tam i widze rezyltat :) ale się rozpisałam ... :)

ciezko tak przez internet, najlepiej jakbys poprosiła moze jakas przyjaciółke, dobrą kumpele (tylko zaufaną) ? no i najlepiej zaczac od kredki potem eyeliner bo jest prostsza w obsłudze:P I mozna wyjezdzac do woli i nie piedze i próbować próbowac próbowac az sie uda. a cienie polecam inglota, efekt dobry przy przeróżnych kombinacjach

Gość sylisii
ja nie umniem Ci za wiele doradzic bo niegdy Cię nie widziałam ja też zaczynałam od zera nie wiedziałam jak by tu sie umalowac kupowałam jakieś kosmetki i próbowałam czago się dało aż znalazłam swoj własny sposub malowania sadze ze ty tez możesz w domu poekperymentowac z makijażem popróbuj z kredka makijaż mocny ostrzejszy rózne kolory cieni pomatek ipt. np idz do jakiegoś sklepu gdzie sa testeru możesz sie poalowac i zabaczyc jak bedziesz wygladac przed zakupem i boj się zapytac kogoś o porade to żąden obciach, prawie wszyscy tak robia chyba ze wiedza juz jak sie umalowac i ida po konkretny kosmetyk:)

Gość Innyswiat
Dzięki wielkie Nie wiem dlaczego, ale dla mnie to czarna magia. Do tego jestem naprawdę uzdolniona plastycznie i manualnie, a żeby zrobić cos ze swoją twarzą to ani rusz. Myślę że najwiekszy problem jest w tym, że nie wiem kiedy skończyć- boje się, że już jest za mocno, a nakładałam bardzo delikatnie, co się później okazuje że nic nie widać. Do ekspedientki nie podeję, naprawdę bardzo się wstydzę;) od razu robię się czerwona, jeszcze by mi się przyglądała i w ogóle. Pochodziłam po douglasach i sephorach ale tyle tego, a ja i tak nei wiem co kupić, wiec stwierdziłam ze na poczatek kupie coś tanszego na próbę, no i kupiłam w Yoko tusz, róż ( ale kolor na chybił trafiił:p) i prawie czarny cień do powiek. Od jutra zaczynam naukę:P A co do efektu kocich czy przydymionych oczu to mam taki problem: nie wiem jak to sie nazywa, ale miejsca z których rosną rzęsy- tuż pod tym gdzie używa sie kredki wewnatrz- ja mam to grube, rzęsy też grube, gęste- wiec jak pomaluję na zewnątrz ciemnym cieniem a w srodku jeszcze kredka, to ten ''pasek'' z rzęsami przeswituje na biało- nie wiem czy coś rozumiecie ale naprawdę wygląda to głupio 8) i musialabym chyba kropka po kropce kolorowac zeby to wypełnić. Dolnych rzęs nie maluje bo wygladam jak lalka w złym tego slowa znaczeniu.

Polecam eksperymenty z makijażem, ale nie koniecznie zaczynające się ciężkim gotykiem na twarzy. Może poszukaj na youtube - smoked eye. Jest fajny kurs malowania przydymionego oka. Do tego naturaln pomadka albo błyszczyk i bedzie ok. Podkreślisz oczy (będą super tajemnicze ale nie wulgarne) i odwrócisz uwagę od ust (które jasny kolor powiększy). Nie polecam czerwonej szminki, szczególnie matowej - bedziesz miała wąskie kreski (obejrzyj stare kino)

Czasem, w większych sklepach dyżurują styliści. Polecam umówić się na makijaż i wyciągać z kobiet ile się da informacji. Nie musisz od razu mieć cieżkiej tapety ale modelka na wybiegu. Wystarczy jak nauczysz się podkreślać oczy. Niezbędnikiem u Ciebie jest tusz do rzęs, jakaś szminka (zabezpieczenie przed niską temperaturą) w delikatnym kolorze. Loreal bodajże oferuje szmikni dopasowane do koloru włosów dające efekt \"nude\" - nagich ust. Zaletą jest to, że możesz ją niepostrzeżenie zlizać, że zawsze pasuje do Ciebie, nie jest krzykliwa, nie \"odchudza\" zwykle ust. Dodatkowo polecam 2 cienie: jasny i ciemny do modelowania oka. O konkretne kolory zapytaj stylistkę albo panią w sklepie (wiem, że się krępujesz, ale to nie ma sensu, one się stoją i nudzą;) wierz mi, zwykle z checią pomogą ). Dla podkreślenia oka - eyeliner. Nie polecam w płynie - nie dasz sobie rady. Lepsza będzie kredka. Najłatwiejsza w obsludze to wykręcany z obsadki wkład. Do tego - w zależności od stanu cery, możesz dokupić puder, najlepiej w kamieniu i koniecznie krem na zimę.

Jeśli chcesz sama - poszperaj w internecie, sprawdz jakim jestes typem kolorystycznym, jakie kolory Ci pasują, kup nie przypadkowe kosmetyki, ale jakiś \"zestaw\" np. tusz (brąz lub czarny - w zależności od urody) + cien jasny (biały) + cień ciemny (jeśli jesteś typ lato - najpopularniejszy w Pl - to polecam fiolet) + transparentny puder + szminkę z drobinkami niekryjącą z dużym połyskiem. To może być zestaw do makijażu, taka baza, którą możesz potem rozszerzać o korektory, podkłady, inne cienie, eyelinery itp. (oczywiście o ile chcesz iść w kierunku \"robienia się\")

Gość pomogę w makijażu
Proszę oto parę podstawowych rad doświadczonej wizażystki. Artykuł o podkładzie czyli baza to podstawa (1.etap makijażu): http://www.dlaurody.pl/ar-157-Baza%20to%20podstawa jak malować oczy http://www.dlaurody.pl/ar-173-UWODZICIELSKIE%20SPOJRZENIE no i coś w sam raz na teraz czyli makijaż sylwestrowy http://www.dlaurody.pl/ar-214-Makija%BF%20na%20sylwestra%20! mam nadzieję, że Ci się to przyda

Gość roladinia
w każdej większej perfumerii są kosmetyczki bądż wizażystki one sa od tego by dobrac odpowiedni specyfik i umalować

Gość Jupiii
Maluję się regularnie od 11 lat i nigdy do wprawy nie doszłam. To jest dopiero problem! :D Potrafię dobrać sobie kolory, ale co z tego, skoro nie umiem tych mazideł na twarz nałożyć. Do tego każdy makijaż oka rozmazuje się u mnie po 15 - mam bardzo opadające powieki. Podobnie z paznokciami. Mam zawsze pomalowane i zawsze krzywo. Nie mogę pozwolić sobie na usuwanie, bo od razu skórze wokół tworzą się stany zapalne. To tego bardzo twarda płytka sprawia, że najdroższe lakiery odpryskują po 2-3 godzinach. Już nie jedna manikiurzystka z nimi walczyła. Bez efektów! :P Przy takich problemach nieumiejętność doboru kolorów to pikuś.

Gość Nastka29081983
Nie przejmuj się:) Ja przez wiele lat nie potrafiłam się malować, wydawało mi się, że to takie straasznie trudne ;) Zaczęłam powoli czytać różne blogi o makijażu, oglądać filmiki urodowe i jakoś powoli nauczyłam się co i jak. Niedawno zainwestowałam w tego e-booka, który, nie ukrywam, też mi bardzo pomógł i otworzył oczy na wiele ciekawych spraw http://calapiekna.pl/sekrety-makijazu/

Gość to nic kiedy płyną łzy
tez nie umiem w sumie jedyny kosmetyk, który używam to na zmarszczki bee pure. Nie licząc oczywiście podstaw jak mydło, żel pod prysznic, pasta do zębów itd.

Gość Patrycjaxd1234
Ja też jakoś nie umiem się malować, ale mam tak samo piękne oczy. Czasami staram coś pokonbinować nad twarzą ale zazwyczaj mi się nie udaje i tak samo, niewiem co ddo czego wybrać. Raz spróbowałam się malować na swój własny gust i udało się! Skorzystałam z kosmetyków, jakie mam (niczego nie dokupywałam) . Moim zdaniem ja się już umalowałam do mojego gustu, to moim zdaniem wyszło przepięknie! I tobie radzę to samo! A jeśli nie umiesz tak ogólnie malować twarzy, to idź do przyjaciółki, niech ci pokaże jak to sie robi ;)

Gość Patrycjaxd1234
Ja też jakoś nie umiem się malować, ale mam tak samo piękne oczy. Czasami staram coś pokonbinować nad twarzą ale zazwyczaj mi się nie udaje i tak samo, niewiem co ddo czego wybrać. Raz spróbowałam się malować na swój własny gust i udało się! Skorzystałam z kosmetyków, jakie mam (niczego nie dokupywałam) . Moim zdaniem ja się już umalowałam do mojego gustu, to moim zdaniem wyszło przepięknie! I tobie radzę to samo! A jeśli nie umiesz tak ogólnie malować twarzy, to idź do przyjaciółki, niech ci pokaże jak to sie robi ;)

W takim wypadku polecam i makijaż permanentny. To dobra alternatywa dla tradycyjnego makijażu. Umożliwia on skorygowanie linii ust, ich uwydatnienie i powiększenie oraz wypełnienie dowolnym kolorem. Służy również do korekty brwi i linii oczu. Utrzymuje się na skórze około 3 lat.

tuszem do rzęs kazdy potrafi sie malowac.. czy nalozyc w miare ok podklad..