Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basienka78

Prośba o rade - wy sie znacie na tym!

Polecane posty

Gość basienka78

To moje pierwsze urządzane mieszkanko i brak kasy /a te są tanie a przynajmniej tańszych nie znalazłam/, znalazłam tanie firanki z zasłonami proszę poradźcie mi czy są fajne wyglądowo i jakościowo ja sie wogóle nie znam, to żadna reklama!: http://www.allegro.pl/item276353243_firanka_ firana_zaslona_zaslony_muszle.html Moja ściana w pokoju wygląda tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/61a8226d591c0d65.html po prawej stronie zostanie goła ściana bo nie starczy załony co tam można wymyślić? Acha zaraz obok na ścianie po prawej jest wejście do kuchni

Gość qrcze qrcze
hmm czy ja wiem czy jest sens zakryć całą ścianę firanami? modniejsze są teraz cieniutkie tkaniny nie klasyczne firanki, tkaniny takie wiesz zwiewne jak woal. I bez zasłon. załozysz tylko na balkon i krótszą na okno. zyskasz wiecej przestrzeni , dzieki załosnom pokoj optycznie wyda sie mniejszy. woale w oknach dodadzą lekkości.

Gość ttytyty
tandeta

Gość Architekt
Osobiście potraktowałabym samo okno, jako jedno, a ściana poza, jest kolejnym miejscem do zagospodarowania. Możesz tam sobie powiesić półke, równie dobrze będą czuły się na niej kwiaty, jaki książki, bez problemu możesz postawić etażerke, witrynkę, lub niską szafkę z jakimiś elementami dekoracyjnymi - wazon, rzeźba. A taką rurę od C.O. w kuchni mam oplecioną girlandą z różami, a w pokoju, który jest stylizowanyna jesień - wiją się liście.

Gość a po co
A po co dublujesz temat?

Gość basienka78
qurcze - dzięki za informacje, szukam własnie informacji o tkaninach - szperam po aukcjach i znalazłam kilka takich prześwitujących materiałów - na razie znalazłam woal, tiul i kresz - co wybrać i dlaczego? Nie wiem skąd sie dowiedzieć i poradzić jak dobrać wystrój okna :(

Gość Architekt
Wpisz w gogle firany - zasłony i na stronach producentów oglądaj galerie - można dostać oczopląsu

Gość basienka78
Architekt - tak właśnie robie, ogladam sklepy internetowe, tylko te ceny :o

Gdzie tu jest siedem komentarzy? Coś chrzani się na kafe A w temacie - nie ma co wieszać cieżkich firan i zasłon, chociaż to zalezy od reszty wystroju - jeśli beda np, meble cięzkie, \"dębowe\", to pasują ciężkie zasłony Ale jeśli ma być nowoczesnie - to woale, pastele, lekko, cienko, zwiewnie

Gość qrcze qrcze
idź do sklepu z tkaninami, firanami, kup sobie woal tyle metrów ile trzeba, taśmę i na miejscu pewnie mozesz to zostoawić i oni ci obszyją za dodatkową kasę. Zawieszasz prosty drewniany karnisz z jedną rurą , na to woal i masz pięknie. delikatnie i lekko.

Gość Architekt
Sklepy traktuj jako inspirację, a na zakupy idź do sklepów z resztkami lub do hurtowni, teraz każdy zakup powyżej 1 metra to już hurt :) A jak nie umiesz szyć, to na rynku ( mam na myśli plac targowy, kiedyś zwany targowiskiem ) u babki, która handluje firanami - cena od 5 zł/ metr, do ok. 25 - 30 za haftowane - muślinowe, lub z gabardyny - możesz kazać sobie uszyć na miarę, za metr podwinięcia lub lamowania liczą 1 zł :) Obawiam się jednak, że w takim układzie, do Świąt nie zdążysz :O

Gość Architekt
qurcze - nie zauważyłam, że już napisałaś prawie tak samo - chylę czółko :classic_cool:

Gość majka1983
To prawda, że najlepiej kupić materiał i uszyć na zamówienie. Nie wyjdzie drożej niż kupienie gotowego produktu. Gabardyna na metry dostępna jest tutaj http://cottonbee.pl/materialy i cena nie jest powalająca.