Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoładkowa

przepisano mi duphaston na wchłonięcie torbieli,czy to dobra decyzja

Polecane posty

Gość zoładkowa

błagam o odpowiedź to dla mnie ważne, mam brać od 16 dnia cyklu przez 10 dni i tak przez 3 cykle, ale wiem, ze to jest progesteron, wiec co to ma wspólnego z wchłonięciem torbieli.....prosze o pomoc!

bierz, ja też brałam, nie martw się :) ja nawet brałam Orgametril, a dopiero potem Duphaston, sokojnie, wkrótce po torbieli nie będzie śladu. To pewnie tzw. \"torbiel czynnościowa\" czyli nieotwarty pęcherzyk Graffa. Po Duphastonie cykl się ureguluje i torbiel wchłonie. Pozdrowienia i zdrówka.

Po trzech cyklach nie było śladu :) A w ciąży też brałam przez pierwsze miesiące, na pewno nie zaszkodzi. Powodzenia :)

Lykalam Duphaston przez 5 miesiecy,cysta sie wchlonela w sumie jak juz nadawala sie do laparoskopii miala ponad 5cm:O Bylam w takiej sytuacji jak Ty ,bo staralam sie o dziecko i po odlozeniu tabsow tak mi sie zrobilo....Jak masz pytania to chetnie pomoge

Gość danis
ja na torbiele brałam orgameril niestety nie pomógł i zmieniono mi na celest który jest lekiem antykoncepcujnym ale pomógł. i dziś mam córkę a zaraz syna

Gość zołądkowa
Dzięki dziewczyny za pomoc ❤️ mi wykryto 30 mm torbieli 1,5 m-ca temu, dostałam duphaston, ale po tygodniu poszlam pelna nieufności do innego gin, i tam przepisano mi marvelon, w obu przypadkach lekarze zapewnili mnie, ze to jest torbiel, która się wchłonie, mialam niestety bolesne dolegliwości z tym związane, przez 21 dni brałam marvelon, dolegliwości ustąpiły po 2 tyg. stosowania, teraz mam 7 dniowy okres przerwy i dostałam @, druga gin powiedziała mi bym przyszła na kontrol zaraz po @, ale niestety są święta, a gin będzie dopiero po NR, zastanawiam się więc czy wziąć duphaston sama z siebie, tak jak przepisała mi poprzednia gin...w sumie to nie wiem czy torbiel mam dalej, ale od wczoraj znów zaczynam czuć mały ucisk w pachwinie....myślę, ze torbiel mogła mi peknąć, bo około 2 tyg. temu miałam przez kilka dnie straszne wzdęcie i bóle brzucha, potem minęło, wraz z bólem w pachwinie....okropnie się boję, a poza tym chcę mieć dziecko i to wszystko okropnie mnie martwi:-(

Ja miałam małą torbiel ja piersi i taką ok 13 mm na jajniku. Brałam Duphaston 3 cykle ale już po jednym obu torbieli nie było :) 2 cykle pozniej juz bylam w ciąży :)

Gość zoładkowa
jana super, mam nadzieję, ze i ja doczekam:-)!!!!