Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hoy es noche de sexo

Zapomniana PIGULKA- NIE PANIKUJ!!!

Polecane posty

mam nadzieje,ze to uspokoi niektore Panie,sama jestem w takiej sytuacji,zapomnialam 2 piguek i kochalam sie (niestety z bylym) moj stres jest teraz ogromny,bo chwila uniesienia,moze mnie kosztowac duzo,a tego nie chce,rozstalismy sie,a wiec nie ma po co budowac cos kosztem dzidziusia,skladam rece do Boga Sprawdź ile tabletek zapomniałaś przyjąć lub ile godzin minęło od przyjęcia ostatniej tabletki! W przypadku gdy chodzi o preparat jednofazowy - wszystkie pigułki w opakowaniu są tego samego koloru i zapomniałaś tylko jednej tabletki. Jeżeli od czasu wzięcia ostatniej tabletki upłynęło mniej niż 24 +12 godzin, (np. nie przyjęłaś tabletki wieczorem a dopiero rano następnego dnia). - nie martw się, przyjmij od razu pominiętą pigułkę, a następną w normalnym terminie. Jesteś nadal zabezpieczona przed ciążą. Jeżeli od czasu wzięcia ostatniej tabletki upłynęło więcej niż 24 +12 godzin, ale mniej niż 24 godziny (np. nie przyjęłaś tabletek przez prawie 2 dni) - przyjmij od razu zapomnianą i kolejna tabletkę – nawet gdy to oznacza przyjęcie 2 tabletek jednorazowo. Jeżeli błąd w przyjmowaniu pigułek nastąpił w 1 tygodniu przyjmowania – wtedy nie jesteś w pełni zabezpieczona przed ciążą. Przez siedem kolejnych dni stosuj dodatkowe zabezpieczenie antykoncepcyjne (prezerwatywa, spermicydy) albo unikaj współżycia. Jeżeli błąd w przyjmowaniu pigułek nastąpił później w 2 tygodniu przyjmowania – nadal jest zachowany efekt antykoncepcji – nie ma potrzeby stosować dodatkowej antykoncepcji. Jeżeli błąd w przyjmowaniu nastąpił w 3 tygodniu – należy przyjąć zapomniane tabletki i bez przerwy tygodniowej przyjmować następne opakowanie pigułek - pozwoli to na utrzymanie efektu antykoncepcji. W przypadku gdy chodzi o preparat wielofazowy - pigułki w różnych kolorach, najczęściej trójfazowe i zapomniałaś tylko jednej tabletki. Jeżeli od czasu wzięcia ostatniej tabletki upłynęło mniej niż 24 +12 godzin, nie martw się. Zażyj od razu pominiętą pigułkę, a następną – w normalnym terminie. Jesteś dalej zabezpieczona przed ciążą. Jeżeli od czasu wzięcia ostatniej tabletki upłynęło więcej niż 24 + 12 godzin, ale mniej niż 24 godziny, zażyj od razu pominiętą tabletkę, a następną – w normalnym terminie. W pierwszym tygodniu stosowania nie jesteś w pełni zabezpieczona przed ciążą. Przez siedem kolejnych dni stosuj dodatkowe zabezpieczenie antykoncepcyjne (prezerwatywa, spermicydy) albo unikaj współżycia. Gdy zapomniana tabletka dotyczy przyjmowanych w 2 połowie opakowania efekt antykoncepcji jest zachowany.

a co jesli wzielam tabletke, ale po godzinie zaczelam wymiotowac bo dopadla mnie grypa zoladkowa?? jak to mam traktowac??