Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia_samosia___

tabsy do konca zycia? ja nie chce...

Polecane posty

Gość jhkjhkkiukiu
ze ona nie chciala w kwietniu 2007 zaczac brac tabletek, ale on taaaak nalegal, ze jednak bierze. Ale po co nalegal skoro i tak kalosza musi zakladac? ehhh cos mi tu nie pasuje ;]

Gość alabama whitman
heheheh,no rozumiem słowo pisane,pytam:O CO TU CHODZI?!!bo to absurdalne przeciez...

Gość jhkjhkkiukiu
hehehe o co chodzi to i ja nie wiem ;] absurdalne... to prawda ;]

tzn, jak namieszaly? mam nadzieje, ze zadnych zewnetrznych efektow nie bylo? ;] slyszalam, ze kiedys, jak kobieta brala anty (kiedys zawieraly znacznie wiecej hormonow), to na starosc wyrastaly jej wasy. :/

Gość zosia_samosia___
naskoczylyscie na mnie jak szalone... przeciez na poczatku brania tabsow nie zakladalam,ze bede miec problem z wejsciem do pochwy ani,ze nie bedziemy mieli mozliwosci... wydawalo sie nam ze to bedzie duzo latwiejsze... nie mow mi,ze nie dojrzalam bo w ogole mnie nie znasz moja droga, lepiej zajsc w ciaze i samemu wychowywac pozniej, tak? tabletki jakbys nie wiedziala w 100% nie chronia... a ja dziecka nie chce bo w moim wieku to duzo za wczesnie (mam 22 lata)

Gość alabama whitman
ale zrozum,ze w Twojej sytuacji NIE MA SENSU brac tabletek.

Gość jhkjhkkiukiu
samemu? jezeli sie rozpoczyna wspolzycie to badz co badz zawsze trzeba brac pod uwage, ze istnieje taka mozliwosc jak zajscie w ciaze. I nie wyobrazam sobie seksu z partnerem do ktorego nie mialabym zaufania i nie wiedzialabym, ze na pewno w razie czego nie ucieknie i nie zrzuci odpowiedzialnosci calej na mnie! to podstawa!!! Tabletki maja naprawde wysoka skutecznosc... jesli stosuje sie regularnie to nie ma potrzeby dodatkowego zabezpiczenia. A co do waszego problemu... skoro juz sie okazalo, ze nie mogl wejsc (SIC! O CO CHODZI?) to moglad odstawic.

Niuł brend ---> niesamowity wysyp pryszczów (nigd wcześniej nie miałam ani jednego :O ), wypadanie włosów i przetłuszczanie się, ogólne problemy z cerą no a przede wszystkim nieregularne miesiączki ale i tak spoko bo moje kolezanki, które odstawiły musiały brać leki i/lub zastrzyki na wywołanie @ :O Zosia Samosia ---> ja też dziecka nie chciałam, ale jak brałam tabsy to nie potrzebowałam gumki jeszcze :O a Ty bierzesz tabsy, on zakłada gumę a Ty pewnie dalej srasz ze strachu że zajdziesz :O i to jest właśnie niedojrzałość i niewiedza skąd sie biorą dzieci :O pozatym skoro twierdzisz , ze na Ciebie naskakujemy , powiedz mi : czego Ty oczekiwałas pisząc tutaj ??? :O że każda z nas Ci przyklaśnie i napisze , ze postępujesz mądrze ? :O

Gość zosia_samosia___
ale kto mi powie na ile mam odstawic? biore przez pol roku, moze za pol zamieszkam ze swoim chlopakiem wiec znow zaczne brac... to nie jest za duzy szok dla orgsnizmu? pol roku brac, pol nie i znow? nie "zdrowiej" jest brac non stop np. przez 4 lata?

Dziewczyna jest młoda (albo i bardzo młoda:P ) i ciązy boi sie okrutnie...więc wybrała taki sposób antykoncepcji,jaki wg niej jest najskuteczniejszy... Chłopak jest albo równie młody jak ona,albo bardzo zapobiegliwy a ciąży boi się tak samo jak ona albo i bardziej;) . Wg mnie do tak sporadycznego seksu wystarczyłoby im zabezpieczenie w postaci gumki i globulki,tym bardziej,że oni chyba jeszcze tak naprawdę się nie kochali?!?!1? dopiero \" zamierzają kochać się na poważnie i zrobić to raz a dobrze\" ?!?!?! Alternatywą dla tabletek anty są plastry i zastrzyki wykonywane bodajże raz na 90 dni,może o tym pogadać ze swoim ginem...też hormony ale chociaż żołądek omijają i pamiętać trzeba rzadziej ;)

Gość Laliitaaaa
ona napisala ze od kwietnia do grudnia kochala sie tylko 5 razy wiec to nawet zadziej niz raz na miesiac. wiec dziewczynko nie truj sie tabsami uzywajcie prezerwatyw. a jak zaczniecie normalnie sie kochac tz.przynajmniej 5 razy na tydzien a nie na 7 miesiecy wtedy tabletki jaknajbardziej oplaca sie brac.

Gość zosia_samosia___
wlasnie mylisz sie wtedy jestem spokojna w 100% i w ogole o tym nie mysle... on sam z siebie gumke zaklada, wiec tak zostało - ja nie protestuje:D nie chce zeby mnie ktos ocenial , tylko powiedzial jakie jest najlepsze wyjscie z sytuacji...

rób jak chcesz :O ale jak za 6 lat zechcesz zajść w ciąże to nie rycz na kafeterii, że nie możesz :O :O pozatym gdyby mi przez pół roku facet nie mógł wejść do cipki to poszłabym do lekarza, zeby sprawdził jaka moze być przyczyna podobbie poszłabym jego zapytać, czy odstawić czy jednak brać dalej mimo, ze biorę je po gówno lekarz, moja droga, lekarz !!! :O

Bez torebki ---> 22 lata to już nie taka młoda :O :O ale wyraźnie psychicznie na seks nie gotowa :O

Gość zosia_samosia___
bez torebki - wlasnie o taka pomoc mi chodzi - nie jestesmy mlodzi wbrew pozorom :P mozesz mi napisac cos wiecej o tych zastrzykach ?

Gość star99
ja tez nie współzyje bardzo czesto,a mimo to biore tabletki,bo uwazam to za słuszne. zosia samosia-z jednej strony Cię rozumiem ,ale z drugiej dziewczyny tez maja troche racji

Gość zosia_samosia___
boze jaka ty jestes niemormala teoria i w dodatku wredota straszna! nic nie wiesz a naglosniej krzyczysz! nie moze wejsc bo mam za male wejscie do pochwy- pisalam wyzej... i na razie je rozciagamy... dlatego jest tyle klopotu:(

ja pierdolę !!!!!!!!! 😠😠 zrozum jedną rzecz : STOSOWANIE JAKIEJKOLWIEK TRWAŁEJ ANTYKONCEPCJI (TABLETKI, PLASTRY, SPIRALA ITP) JEST BEZ SENSU JESLI KTOS NIE UPRAWIA SEKSU ALBO UPRAWIA GO 5 RAZY W ROKU !!!!!!!!!!! :O :O chwytasz jak jest drukowanymi, czy dalej niebardzo ? :O :O

Gość zosia_samosia___
ale w jakim sensie maja racje? powinnam brac 6 mies, na 6 przestac i znow brac? to lepsze niz brac non stop pare lat? ja nie wiem dlatego pytam...

Gość To jest zabezpieczenie
Z tego wszystkiego zrozumiałam, że 1.ona bierze pigułki kilka miesięcy 2.on zawsze wkłada gumę 3."współżyli" 5 razy 4.ale on nie wchodzi (chyba) do środka, bo ona ma problem z błoną Wniosek 1 - jest to wzorcowe zabezpieczenie, ciąży nie będzie, żeby nie wiem co Wniosek 2 - to musi być prowokacja, bo to nie możliwe, żeby tacy "mądrzy" ludzie w ogóle żyli.

no ty za to kurwa po chuju normalna jesteś :O :O :O :O kurde wg Twojego toku myślenia tabsy powinno sie zażywac od 15 roku życia bo anuż będzie okazja na seks i co wtedy ??

Gość zosia_samosia___
no to ja sie pytam - mam przestac na pol roku (bo pozniej zamieszkamy razem i bedziemy czesciej) i pozniej znow zaczac brac? tak jest zdrowiej ?

Gość alabama whitman
lekarz ci powiedział,ze masz za małe wejscie do pochwy???:D bzdura jakas!:D po prostu macie problem z przebiciem bony,juz tam w szczególy anatomiczne nie wnikająć;)dacie rade

Gość pseudonim XX
Dziwne to... laska miała założenie, że nie będzie brała tabletek... A zaczęła je brać, mimo, że prawie nie ma okazji do seksu??? Gdzie tu sens??? I jak jej to wyszło, że do końca życia, skoro zaznaczyła, że planuje nawet nie dziecko, ale dzieci???? No jak??? Chodząc w tych ciążach, nie potrzebuje tabletek, a musi przestać jakiś czas przed ciążami .. pomijam już menopauzę .. Czy to na pewno dziewczyna pisze?? Czy jakiś chłopczyna na wagarach??? :P co?

oczywiście, ze lepiej odstawić i zacząć brać wtedy, jak na prawdę będzie okazja żeby to zabezpieczenie wykorzystać a skoro Wy sie tak seksicie jak piszesz to nie sądze, żebyście nagle zaczęli sie 2 razy dziennie bzykac :O odstaw a jak zecydujecie się na REGULARNE, częste współżycie to zaczniesz brac od nowa na takie próby rozciągania Twojej pochwy gumka wystarczy jak najbardziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaa nie mogę !! :O

Gość zosia_samosia___
nie dorabiaj ideoligii do mojego toku rozumowania bo nie masz o nim pojecia - nie zakladalismy ze w ciagu 6 miesiecy zrobimy to tak niewiele razy... jak przebije blone i pochwe rozciagnie bedziemy kochac sie normalnie a kto wie moze w ten weekend to zrobi... wiec nie moge przestac ich barc :(

Gość star99
pólroczna przerw,to juz dosyć długo.jak nie masz potrzeby teraz stosowac pigułek,to odstaw.

Ok, o wieku napisałaś w tym samym czasie kiedy ja wysyłałam swój post. O zastrzykach wiem tylko tyle,że gin wypisuje receptę,kupuje się lek w aptece a potem do gabinetu zabiegowego i na 3 miechy ma się spokój.Nie znam nazwy,nie wiem jakie sa ceny,dawki itd,ale skoro chodzisz do gina po tabletki to i o zastrzyk zapytać się możesz,bo pewnie i przeciwwskazania jakieś mogą być. Kumpela na studiach stosowała i była zadowolona.

Gość star99
to po co pytasz,czy masz przestac brac?!!

Gość mdły ssak
najzdrowszy jest NPR - przynajmniej się nie trujesz i wiesz co się dzieje z twoim cyklem - polecam